Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

Amb el cicle de Tècnic en Cuina i Gastronomia i en Serveis de Restauració obtindràs una doble titulació en només 3 anys. Adquiriràs els coneixements, les tècniques i les competències específiques de l’àrea de cuina i de restaurant necessàries per accedir al món laboral.

Et convertiràs en un professional complet i polivalent, i aportaràs solucions a tota mena d’empreses de restauració.

Si el que busques és ser xef, cap de sala o treballar en serveis de restauració, aquesta és la formació que necessites!

Amb el nostre pla d’estudis de tècnic en cuina, gastronomia i restauració:

  • Sabràs com dissenyar i elaborar una oferta gastronòmica de cuina i pastisseria, tradicional o innovadora, amb criteris de sostenibilitat i inclusius (vegana, sense al·lergògens, etc.).
  • Aprendràs a crear l’oferta de vins, de cafeteria i de cocteleria.
  • Coneixeràs tota la cuina tradicional i d’avantguarda, des dels serveis clàssics fins a l’alta gastronomia.
  • Adquiriràs els coneixements per dissenyar, organitzar i dirigir els processos de producció i els serveis de cuina i restaurant en empreses de restauració comercial i de col·lectivitats.
  • Incorporaràs el domini dels serveis i sabràs aplicar els protocols d’atenció als clients.
  • Coneixeràs les claus de la gestió comercial i econòmica del restaurant, i utilitzaràs les darreres eines digitals.

cicles hoteleria

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aula Restaurant

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aula restaurant

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Espai Eidos

LA FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT, EL QUE ENS FA DIFERENTS

Més del 60 % de la formació és pràctica.

Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.

Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.

Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:

  • Aula Restaurant i Fòrum: són espais gastronòmics de restauració, oberts al públic on desenvoluparàs la teva formació pràctica. Participaràs en l'organització i execució de serveis segons les tendències més actuals en l'àmbit tècnic, de producte i sota criteris de sostenibilitat amb la supervisió i acompanyament de l’equip docent.
  • L’Hotel Alimara 4 un hotel de quatre estrelles on també hi ha el Restaurant Summum i on desenvolupem la formació pràctica de serveis hotelers, com ara els banquets i el servei d’esmorzars.
  • La Residència Universitària Àgora BCN, de CETT Fundació, on pots participar activament en el servei de cuina per a col·lectivitats.

Més informació sobre el nostre model pedagògic

VOLS MÉS RAONS?

El CETT és el centre universitari de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.

DOBLE TITULACIÓ OFICIAL
  • Obtindràs una doble titulació oficial de tècnic en cuina i gastronomia i restauració en només tres anys, en lloc dels quatre que caldria si fessis els dos cicles per separat.
  • Adquiriràs coneixements tècnics i competències específiques de l’àrea de cuina, pastisseria i de l’àrea de servei de restaurant, i competències transversals molt valorades en el sector.
  • Tindràs un coneixement profund de la restauració que t’ajudarà a trobar feina ràpidament.
UNA METODOLOGIA PRÀCTICA ÚNICA
  • Et formaràs amb una metodologia pròpia basada en l’adquisició i l’aplicació de coneixements, i en les habilitats pràctiques.
  • Realitzaràs el 60 % de la formació pràctica a les aules tècniques de restauració i gastronomia, i als espais de formació Dual-CETT, amb clients reals (Aula Restaurant, Fòrum, Hotel Alimara, Àgora BCN Residència Universitària Internacional...).
  • Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies del sector gastronòmic.
UN PROGRAMA FORMATIU INNOVADOR I COMPLET
  • El pla d’estudis inclou assignatures pròpies del CETT de Ciència i Cuina, Cultura Gastronòmica i Tecnologia de la Informació Aplicada.
  • Gaudiràs de demostracions de xefs i professionals de la gastronomia i presentacions de productes i d’empreses del sector.
  • Complementaràs la formació amb visites a empreses, i la participació activa en fires i esdeveniments gastronòmics.
  • Et donarem suport en tot moment gràcies a un programa de tutorització acadèmica i professional.
MOBILITAT INTERNACIONAL
  • Al CETT disposem de la carta Erasmus +, que et permetrà obtenir beques per participar en intercanvis amb altres centres o per fer estades professionals de pràctiques a l'estranger.
  • Tindràs l’opció addicional d’aconseguir beques internacionals per fer stages en empreses a través de la Fundació Barcelona FP.
CONTACTES AMB EL SECTOR
  • T’oferim una àmplia oferta de contactes, pràctiques i ajuda per trobar feina a través del nostre departament de Career Services.
  • Mantenim una estreta relació amb les principals empreses i organitzacions del sector turístic.
  • Al CETT tenim més de 50 anys de presència en el mercat i amb la formació de professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
CONTINUÏTAT D’ESTUDIS
  • Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
    • Cicle superior de Direcció de Cuina o al Cicle Superior de Direcció de Serveis en Restauració.
    • Un diploma d'extensió universitària de Sommelier, Cocteleria o Alta cuina.
A QUI VA DIRIGIT

Si vols desenvolupar la teva carrera professional en el món de la cuina, la gastronomia i la restauració aquesta formació és per a tu. El cicle de Tècnic en Cuina i Gastronomia i en Serveis de Restauració del CETT et donarà el coneixement tècnic així com de gestió especialitzada sobre la cuina i la restauració que necessites.

El Cicle s’adreça a:

  • Joves que volen ser xefs, caps de cuina, responsables de pastisseria de restaurant, maîtres i responsables de sala i de l’àrea de la restauració.
  • Joves que volen tenir una base sòlida i domini de la cuina i pastisseria, amb visió innovadora i amb un coneixement ampli de les noves tendències gastronòmiques de cuina, sala i de gestió i fins i tot desenvolupar el seu propi projecte com a emprenedor.

Masters 2020

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Jardí

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aules 

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aules 

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aules

Fotografia de: Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració | CETT-UB | Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Passadís 

Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?

Aida Alvarez Fuster
Els espais i les aules on es poden fer pràctiques són únics.
Aida Alvarez Fuster
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Joan Gil
Visitar el Fòrum Gastronòmic va ser una experiéncia única en la que vaig poder conèixer i aprofundir en el sector
Joan Gil
Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració
Marta Flotats
El métode d'ensenyament permet combinar classes teórico-pràctiques i el treball en equip imitant als professionals de la cuina
Marta Flotats
Tècnic Superior en Direcció de Cuina

DE QUÉ TREBALLARÉ?

Aquest Cicle et preparà perquè puguis fer la teva carrera professional en el món de la restauració i la gastronomia. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:

Àmbit professional

  • Restaurants i empreses i/o entitats vinculades a l’alta cuina
  • Sector de la o restauració en hotels
  • Empreses de càterings
  • Empreses d’organització de banquets i esdeveniments gastronòmics
  • Àrees de la restauració col·lectiva (elaboració i servei d’aliments en, hospitals, escoles, residències, etc.)

SORTIDES PROFESSIONALS

Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:

  • Xef o cap de partida
  • Pastisser de restaurant
  • Responsable d’economat
  • Director de sala (maître)
  • Bàrman
  • Responsable de projectes de restauració

Els nostres Alumni opinen

Rubén Carmona
Fes del teu currículum el currículum que t'agradaria llegir si haguessis de contractar a algú
Rubén Carmona
Tècnic en Cuina i Serveis de Restauració
Vanessa Pérez
El CETT em va fer venir ganes de sortir fora per a aprendre idiomes, per a veure com treballen en altres països
Vanessa Pérez
Grau en Tursime
Thomas Guerin
El millor del CETT per a mi va ser la gent, la xarxa de contactes professional que vaig fer que després m'ha servit en la meva carrera profesional
Thomas Guerin
Màster en E-Tourism, estratègia de marketing i comerç

COM ÉS MODEL PEDAGÒGIC DEL CICLE TÈCNIC EN CUINA I GASTRONOMIA I EN SERVEIS DE RESTAURACIÓ ?

T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:

L’estudiant com a eix principal
La formació pràctica Dual-CETT
El coneixement i contacte directe amb el sector
La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

L’estudiant com a eix principal

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

El coneixement i contacte directe amb el sector

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

QUIN ÉS EL PROGRAMA D'ESTUDIS DEL CICLE DE TÈCNIC EN CUINA I GASTRONOMIA I EN SERVEIS DE RESTAURACIÓ?

1r curs. Descobreix el sector:

  • Assoliràs les habilitats tècniques de base culinària i gastronòmica: estructuració del sector, tipologia de cuines, productes, aliments i begudes, tècniques culinàries, de servei i atenció al client.
  • Iniciaràs un primer període de pràctiques en el sector (Formació en Centres de Treball).

2n curs. Profunditza les tècniques culinàries i de servei:

  • Amb la formació aplicada desenvoluparàs l’organització de serveis específics i adquiriràs un coneixement més especialitzat en les operacions de cuina i sala.
  • Iniciaràs un segon període de pràctiques en el sector (Formació en Centres de Treball).

3r curs. Especialització:

  • Reforçaràs i ampliaràs els coneixements tècnics i de gestió.
  • Assumiràs rols diferents, com ara els de xef o maître, amb les responsabilitats pròpies del perfil professional: coordinaràs i supervisaràs l’equip de treball, planificaràs les activitats i la gestió global del restaurant.
  • Desenvoluparàs el Projecte de Síntesi, amb l’elaboració d’un pla aplicat d’empresa o servei de restauració.

Distribució d'hores