Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Propera convocatòria: Octubre 2022
 

Amb l’Especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques adquiriràs les competències professionals i personals per a la creació i direcció d’esdeveniments corporatius, esportius, musicals o d’oci, així com altres relacionats amb l’àmbit MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions).

Al CETT-UB som conscients que la indústria de la producció d’esdeveniments és un dels mecanismes més importants per a la comercialització de productes i serveis a escala internacional, així com un pilar estratègic per al desenvolupament i la competitivitat empresarial. No obstant això, el seu creixement no ha anat acompanyat de l’augment de professionals competents i actualitzats.

Les empreses necessiten perfils disruptius que coneguin les claus d’aquesta indústria en tots els seus àmbits: des de la planificació i la gestió de reunions directives fins a la presentació d’una candidatura per a un esdeveniment esportiu a escala mundial com els Jocs Olímpics, passant per l’organització d’esdeveniments corporatius, esdeveniments musicals o esportius, entre d’altres.

Vols ser-ne part i innovar amb metodologies disruptives en el sector de l’organització d’esdeveniments?

 • Gràcies al conjunt de les assignatures de la nostra especialitat en Direcció d’Esdeveniments:
 • Aprendràs les habilitats que necessites per liderar projectes relacionats amb la creació d’esdeveniments específics.
 • Dirigiràs tant empreses com departaments focalitzats en aquest àmbit MICE.
 • Adquiriràs un coneixement profund de les eines necessàries per a l’organització integral d’esdeveniments.
 • Estudiaràs el retorn de la inversió (ROI) o el màrqueting experièncial, entre altres elements clau.
 • Exploraràs les necessitats i els tipus de client.
 • Contribuiràs a la diferenciació de les empreses en un mercat turístic competitiu i dinàmic.
 • Descobreix més raons per cursar aquest màster.

Modalitat Semipresencial (blended) i modalitat impartida 100 % en anglès
Addicionalment, podràs cursar el nostre màster en organització i direcció d’esdeveniments semipresencialment amb la modalitat blended. Podràs realitzar un 70 % del programa online i un 30 % presencial. Això últim, com a part d’una estada acadèmica extraordinària a la ciutat de Barcelona.

El nostre Màster també està disponible en anglès. Pregunta’ns sense compromís!

Un nou Turisme,

Medologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT EN DIRECCIÓ D'ESDEVENIMENTS?

Amb la nostra especialitat en Direcció d’Esdeveniments aprendràs els aspectes més rellevants de l’organització i la gestió estratègica d’esdeveniments, amb un enfocament customer centered.

UNA ESPECIALITAT PER AL TEU FUTUR

 • Adquiriràs una base sòlida de coneixements per prendre decisions clau en la gestió i l’organització d’esdeveniments.
 • Coneixeràs nous formats com els esdeveniments virtuals o els esdeveniments híbrids. A més, aprendràs les tècniques més innovadores per a la seva planificació, gestió i desenvolupament.
 • Coneixeràs eines innovadores com el màrqueting experiencial i la seva aplicació en el disseny d’esdeveniments musicals, la gestió d’esdeveniments esportius o la direcció i la planificació de congressos, convencions i fires, entre d’altres.
 • Utilitzaràs metodologies innovadores com el meeting design o la cocreació pròpia del design thinking.
 • Usaràs les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació en la promoció i gestió dels esdeveniments. Detectaràs oportunitats de l’entorn amb la finalitat de respondre de forma àgil i ràpida a les dinàmiques tant del sector Meetings, Incentives, Congresses and Exhibitions (MICE) com dels esdeveniments musicals i esportius, entre d’altres.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA

 • Un professorat amb gran experiència professional i acadèmica: l’especialitat de Direcció d’Esdeveniments compta amb un equip docent únic, amb una reputada i sòlida trajectòria tant professional com acadèmica en els diferents àmbits relacionats amb l’organització d’esdeveniments.
 • Col·laboradors implicats 100 % en el sector dels esdeveniments. Al nostre programa hi col·laboren, entre d’altres, Anna Bueno, associate meetings manager del Barcelona Convention Bureau; Carles Casas, director de màrqueting de Hard Rock, o Jordi Estruga, guest events operations director de Fira Barcelona.
 • Aplicaràs els teus coneixements en casos reals, a través de metodologies de resolució de reptes, l’exposició de casos o la teva participació en projectes amb entitats partners com la Fira de Barcelona i Convention Boureau, o esdeveniments com el 4Y4N del Mobile World Congress, entre d’altres.
 • Adquiriràs una visió integral del sector turístic, gràcies a la col·laboració de diferents perfils docents en actiu en el sector, a més de visites a empreses i activitats formatives amb les quals entraràs en contacte amb la realitat de l’àmbit professional.
 • Entendràs l’activitat turística i els seus efectes al territori. Així, al llarg del curs podràs participar activament en esdeveniments transversals com l’Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT-UB o el CETT Talent, entre molts altres esdeveniments interns o externs als quals els nostres estudiants tenen accés privilegiat.
 • Crearàs i enfortiràs la teva xarxa professional única: el contacte amb experts del sector MICE i amb els teus companys de classe et permetrà crear una xarxa pròpia a escala nacional i internacional, que t’ajudarà a promoure la teva carrera professional. Així mateix, la xarxa única d’Alumni CETT et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector presents a tot el món.

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

 • Connectaràs amb el sector MICE: al llarg de l’especialitat coneixeràs els principals actors del sector, tant organitzadors d’esdeveniments com venues o consultores especialitzades, entre els quals destaquen Barcelona Convention Bureau, Fira de Barcelona, Evento Plus o Miss & Mister Meet.
 • Experimentaràs la realitat: el Màster de Direcció d’Empreses Turístiques amb l’especialitat de Direcció d’Esdeveniments compta amb un programa de pràctiques curriculars i extracurriculars que et permetrà conèixer diferents models de negoci i aplicar els coneixements adquirits en empreses líders del sector. El CETT-UB compta amb més de 900 convenis de col·laboració per al desenvolupament de pràctiques, que podràs portar a terme durant el curs acadèmic i fins i tot un any després d’acabar els teus estudis.

UN PROGRAMA ÚNIC

 • Aconseguiràs una titulació oficial única: és l’únic Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques d’Espanya atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT-UB amb una especialitat de Direcció d’Esdeveniments. A més, si ho vols, podràs realitzar una triple especialització. Pregunta’ns sense compromís.
 • Et permetrà l’accés a estudis de doctorat i et garantirà el reconeixement acadèmic també fora d’Espanya.
 • Un programa a la teva mida. Tria l’idioma (anglès o castellà) i la modalitat d’assistència (presencial o semipresencial).

Què opinen els estudiants de màster del CETT?

Jennifer Diaz
Estudiar en el CETT m'ha permès trobar un treball en el qual puc aplicar tots els coneixements adquirits en el màster

Jennifer Diaz

Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Julia Llebaria Mas
Davant l'escenari d'incertesa actual, la millor decisió ha estat apostar per la formació i que millor centro que en el CETT

Julia Llebaria Mas

Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECILITAT EN DIRECCIÓ D'ESDEVENIMENTS?

L’objectiu general de l’especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB és proporcionar-te les eines necessàries per aplicar les següents àrees en tot tipus de formats i esdeveniments:

 • La direcció estratègica
 • La gestió economicofinancera
 • La comercialització i la comunicació
 • L’execució i el disseny d’experiències úniques

Els objectius específics són:

 • Posseir una visió global i integral des de les diferents perspectives de direcció, sobre la creació, la planificació i la gestió d’esdeveniments, tant en l’àmbit intern com en l’extern.
 • Adquirir les eines necessàries per implantar mecanismes per a la generació de valor en els esdeveniments i aconseguir la satisfacció i la fidelitat dels seus assistents.
 • Explotar el potencial de les últimes tendències en matèria d’esdeveniments i la seva relació amb la indústria turística, entre d’altres, a través de l’organització i la gestió de grans esdeveniments esportius i musicals, escenari d’atracció de milions de turistes anualment.
 • Aplicar les tècniques més innovadores en la planificació, el desenvolupament i la gestió d’esdeveniments. Tot això, amb la finalitat d’afrontar noves realitats especialment en nous formats com els esdeveniments virtuals o els esdeveniments híbrids, en ple creixement actualment.
 • Implantar els mecanismes adequats per incorporar els criteris de competitivitat i sostenibilitat en les organitzacions i empreses turístiques, tenint en compte les perspectives social i econòmica.

COMPETÈNCIES

Les principals competències que desenvoluparàs al llarg de la titulació són:

 • Aplicar el marc polític, legal i institucional que regula les empreses i les activitats i projectes turístics.
 • Planificar, coordinar i controlar els processos organitzatius i de servei en totes les àrees d’un esdeveniment.
 • Gestionar la qualitat dels productes i serveis turístics, utilitzant les diferents eines, sistemes i normes de qualitat i medi ambient disponibles.
 • Dissenyar i implementar estratègies comercials i de comunicació que donin resposta a les noves oportunitats de negoci emergents en el sector.
 • Optimitzar la gestió dels recursos econòmics i financers dels projectes turístics que s’han emprès.
 • Establir estratègies de desenvolupament sostenible a les empreses i les destinacions turístiques, amb la incorporació de les variables ambientals.
 • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa.
 • Orientar-se al negoci.
 • Emprendre projectes innovadors.
 • Exercir el lideratge.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tenir un compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Recepció

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es divideix en dos blocs. El primer comprèn un conjunt d’assignatures comunes que posen les bases del lideratge empresarial en el sector turístic. El segon bloc permet l’especialització en la gestió empresarial a través dels seus tres àmbits concrets:

L’especialitat en Direcció d’Esdeveniments es focalitza en la planificació, el desenvolupament i la gestió de diversos tipus d’esdeveniments, entre els quals, els associats al sector MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions), a més dels esdeveniments esportius i els esdeveniments musicals. Tot això, a través d’assignatures com Gestió d’Experiències o Direcció d’Operacions, que integren metodologies innovadores com design thinking o meeting design, entre d’altres.

itinerario del master con sus especialidades

DURADA

El pla d’estudis de l’especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

L’especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es dirigeix a totes aquelles persones que necessiten millorar els seus coneixements sobre la creació, la planificació i la gestió d’esdeveniments per a empreses i institucions.

El Màster s’enfoca en quatre perfils:

 • Directius, gerents i professionals que ocupin càrrecs de gestió empresarial Professionals del sector que necessiten actualitzar els seus coneixements i competències professionals.

 • Empresaris i propietaris del sector turístic Chief executive officiers (CEO) que necessiten actualitzar i perfeccionar les seves tècniques i eines per al disseny d’estratègies que permetin una correcta gestió, posicionament i augment de competitivitat.

 • Emprenedors Persones interessades a desenvolupar projectes empresarials en el sector turístic, per conèixer les claus d’èxit del negoci, els seus riscos i aprofundir en la gestió de l’administració i direcció d’empreses.

 • Titulats universitaris Persones amb titulació universitària i un mínim de dos anys d’experiència professional que volen enfocar la seva carrera i ampliar els seus contactes professionals en l’àmbit empresarial turístic.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Jardí

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Aules

Fotografia de: Màster en Organització d'Esdeveniments | CETT-UB | Oficial

Passadís 

Aquesta especialització, amb un enfocament pràctic i professional, et permetrà desenvolupar la teva carrera en els següents àmbits laborals:

 • Empreses especialitzades en l’organització d’esdeveniments (DMC).
 • Empreses de comunicació.
 • Departaments d’organització d’esdeveniments en grans corporacions.
 • Administració pública.
 • Fires, congressos i convencions.
 • Festivals de diferents tipologies.
 • Congressos, conferències i seminaris.
 • Cerimònies i commemoracions.
 • Institucions culturals.
 • Institucions esportives.
 • Entitats musicals.
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides laborals en l’àmbit dels esdeveniments són:

 • Directius d’empreses de gestió i producció d’esdeveniments.
 • Professionals i emprenedors en l’organització i la gestió d’esdeveniments.
 • Consultors en estratègies de disseny, comercialització, producció i comunicació d’esdeveniments.
 • Especialistes en gestió i producció d’esdeveniments esportius, culturals, musicals o corporatius.

Els nostres Alumni opinan

Isabel Baez

Isabel Baez

SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera

Jordi Noguera

Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu

Natalia Mateu

Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)