Fotografia de: Introducció | Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Introducció
Propera convocatòria: Setembre 2021

Introducció

Aquest és el primer grau interuniversitari (UB-UPC) de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l’Estat espanyol liderat per dues universitats públiques. Neix de la unió, la voluntat i el compromís de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya - Barcelona Tech (UPC), mitjançant l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB (centre adscrit a la Universitat de Barcelona) i el Campus de l’Alimentació de Torribera (UB) on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC), per oferir la millor formació d’alt nivell que respongui a les necessitats del sector de la Cuina i la Gastronomia, i per impulsar els estudis i la recerca en aquests àmbits.

CAMPUS INTERUNIVERSITARI

El nou grau presencial, impartit majoritàriament al CETT-UB i amb activitats específiques al Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC), constitueix, doncs, un nou i vital eix docent pel que fa a l’oferta acadèmica relacionada amb l’agroalimentació, la nutrició i la salut, la tecnologia dels aliments, el Turisme, l’Hoteleria i la Gastronomia. Alhora, ofereix un programa formatiu que inclou una visió des de les ciències culinàries i gastronòmiques que permetrà proporcionar a la societat, a l’empresa alimentària i al sector de la restauració els perfils professionals necessaris per fer front als reptes i les oportunitats del futur.

EXPERIÈNCIA

Avalat per l’experiència acadèmica i el coneixement expert en alimentació, nutrició i dietètica, ciències agroalimentàries, ciències culinàries i gastronomia d’aquests centres referents del sector universitari, el nou programa de grau compta, a més, amb l’assessorament gastronòmic i la col·laboració del reconegut xef català Joan Roca, i la participació en el seu disseny i desenvolupament dels cuiners i professionals del sector més rellevants del país, així com de la indústria gastronòmica i de l’alimentació.

Joan Roca estrena al CETT el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

El plantejament del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques és molt important per consolidar uns estudis universitaris i donar-los el pes que la cuina mereix. La raó d’aquest projecte, que uneix moltes entitats, és aconseguir cuiners més ben formats que nosaltres i que puguin continuar amb la feina feta, adquirint nous coneixements.

Joan Roca

INNOVACIÓ

A més, el disseny del nou grau ha tingut lloc paral·lelament als treballs acadèmics interdisciplinaris i interuniversitaris de “repensar el procés culinari” al voltant de la BulliPèdia, un projecte liderat per Ferran Adrià en nom d’elBulliFoundation i desenvolupat a través de la Unitat UB-Bullipèdia.