Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Universitat de Barcelona

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Propera convocatòria: Octubre 2022
 

L’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible, modalitat semipresencial, del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques t’aportarà les eines que necessites per assegurar la competitivitat de les empreses turístiques com un fenomen capaç de generar un impacte positiu en les persones i el medi ambient.

Al CETT-UB entenem el repte que planteja per a les empreses i organitzacions turístiques trobar un equilibri entre la seva activitat turística i preservar l’entorn mediambiental, social i cultural. Per això és imprescindible que el sector reorienti els seus processos de manera responsable i sostenible, per respondre a un mercat en constant evolució i incorporar-hi els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), així com l’Agenda 2030.

La indústria necessita professionals experts en la millora contínua a través dels sistemes de gestió de la qualitat i del medi ambient. És a dir, perfils que, a més, tinguin en compte que qualsevol millora no pot ser efectiva sense el desenvolupament paral·lel de l’equip humà.

Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible

Vols formar part d’una generació de líders amb capacitat de desenvolupar l’activitat turística amb l’excel·lència i la sostenibilitat com a valors principals?

Gràcies a la nostra Especialitat en Turisme Responsable i Sostenible seràs capaç de liderar projectes empresarials per:

 • Dirigir les empreses turístiques en el procés d’adaptació als canvis d’aquest nou entorn.
 • Reestructurar les activitats de l’Administració pública i de les empreses privades segons els ODS.
 • Aprendre les eines necessàries per implementar models d’excel·lència operativa.
 • Optimitzar l’eficàcia i l’eficiència dels recursos disponibles.
 • Compatibilitzar l’activitat turística i el desenvolupament econòmic amb la preservació de l’entorn.
 • Incrementar la competència dels equips humans i proporcionar-los instruments en matèria de sostenibilitat i orientació al client.
 • Assegurar la competitivitat de les empreses turístiques més enllà dels límits imposats pel model de gestió actual.

Modalitat semipresencial

La modalitat semipresencial o també dita blended et permetrà compaginar el teu treball i la teva vida personal amb una formació acadèmica de primer nivell, ja visquis a la mateixa ciutat de Barcelona o a un altre lloc. És ideal per als futurs estudiants que per les seves circumstàncies no puguin desplaçar-se al CETT durant tot el curs.

La modalitat blended és una formació semipresencial i modular que combina les classes en línia amb tres setmanes de classes presencials de caràcter pràctic al CETT a final dels estudis. Durant aquest període realitzaràs visites a empreses del sector i assistiràs a classes per part d'experts professionals en actiu, tot això en un laboratori d'aprenentatge turístic únic com ho és la ciutat de Barcelona.

Podràs conèixer in situ models de negoci d'empreses turístiques líders a nivell internacional, així com models de gestió de l'administració turística. Tot això fent molt d’èmfasi en la governança la sostenibilitat, la innovació, i la digitalització del sector.

Classes pràctiques i experiència presencial per treure tot el profit del teu procès d'aprenentatge a través de visites a empreses del sector a la ciutat de Barcelona, perquè visquis l’experiència CETT.

Realitzaràs el 70 % de la formació en línia i el 30 % de la formació en modalitat presencial perquè gestionis el teu temps d’estudi.

Aprendràs de manera activa amb diferents metodologies innovadores que promouen el teu aprenentatge en competències directives i el teu creixement professional.

T’ofereix l’oportunitat d’entrar en contacte amb professionals i experts internacionals a través d’expert talks i durant les visites presencials.

Facilita l’accés a pràctiques en empreses de Barcelona o a nivell internacional gracies al nostre departament de Career Services.

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT EN TURISME RESPONSABLE I SOSTENIBLE?

Amb el nostre Màster adquiriràs una base sòlida de coneixements que tracten els sistemes de gestió sostenibles, la comunicació i el màrqueting estratègic sostenible, la gestió de projectes o la responsabilitat social empresarial.

Comprendràs la importància de posar la sostenibilitat al centre de l’estratègia de la indústria turística i les seves necessitats. A més, interioritzaràs els elements clau per a la presa de decisions davant de contextos dinàmics.

UNEIX-TE A UNA NOVA GENERACIÓ DE LÍDERS

 • Un sector amb futur. La majoria d’estudiants troben feina o promocionen quan acaben els seus estudis, gràcies a la gran xarxa de contactes i col·laboracions del CETT-UB amb organitzacions relacionades amb la gestió de la sostenibilitat i la responsabilitat en la indústria turística (OMT, ISTO, SEGGITUR, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona).
 • Aprendràs a reorientar i dissenyar els processos empresarials de manera responsable i sostenible per respondre a les necessitats d’un mercat en constant evolució i incorporar-hi els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
 • Coneixeràs les eines necessàries per assegurar la competitivitat de l’empresa turística més enllà dels límits imposats pel model de gestió actual, projectant el desenvolupament de l’activitat turística amb criteris de sostenibilitat ambiental.
 • Desenvoluparàs estratègies de sostenibilitat i responsabilitat a l’empresa turística com a elements competitius.
 • Dissenyaràs experiències turístiques sostenibles com a punts clau de la direcció, la planificació i la gestió de la sostenibilitat, gràcies a les diferents assignatures de l’especialitat.
 • Aprofundiràs en el desenvolupament de sistemes de gestió sostenibles, el project management o la responsabilitat social empresarial.
 • Realitzaràs accions que incideixin directament en l’adaptació al canvi climàtic, la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’equilibri cultural, social i econòmic, el respecte per la diversitat biològica o la paritat de gènere, o la millora de l’economia local.

UN PROGRAMA ÚNIC

 • Una formació innovadora. Aprendràs conceptes com l’smart tourism i la influència de les noves tecnologies en la indústria del turisme.
 • Assistiràs a classes amb professionals del sector: Xavier Font, acadèmic especialista en sostenibilitat i màrqueting responsable de la Universitat de Surrey; Ernest Cañada, coordinador de la xarxa de turisme col·laboratiu i solidari Alba Sud; Pilar Malagarriga, consultora en Responsabilitat Social Corporativa i Turisme Sostenible; i Ramón Iglesias, soci fundador d’Emic Thinking, i Eliana Pires de Souza, consultora internacional en turisme social accessible que col·labora amb el Banc Mundial i el Banco Interamericano de Desarrollo, entre d’altres.
 • Un programa a la teva mida. Tria entre dos idiomes (anglès o castellà) i dues modalitats d’assistència (presencial o semipresencial).

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

 • Adquiriràs una visió global de la indústria turística, gràcies a la col·laboració de diferents perfils docents en actiu en el sector, a més de visites a empreses i activitats formatives amb les quals entraràs en contacte amb la realitat de l’àmbit professional.
 • Ampliaràs els teus coneixements cientificoprofessionals amb la teva participació en esdeveniments propis del CETT-UB, com l’Smart Tourism Congress i l’Observatori de Turisme, a més d’altres esdeveniments nacionals i internacionals.
 • Aprofundiràs els teus coneixements amb casos reals, a través de la teva participació en projectes amb entitats partners com la Diputació de Barcelona, l’Organització Mundial del Turisme o l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.
 • Realitzaràs pràctiques en empreses i organitzacions punteres: podràs portar a terme pràctiques curriculars i extracurriculars en empreses de manera optativa o extracurricular gràcies als més de 900 convenis de col·laboració amb empreses i organitzacions que té el CETT-UB a escala nacional i internacional.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA

 • Tindràs un acompanyament i un seguiment personalitzats. La coordinació acadèmica del Màster compta amb una àmplia trajectòria professional i acadèmica en el sector.
 • Aconseguiràs una titulació oficial única: som l’únic Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques d’Espanya que inclou una especialitat de Turisme Responsable i Sostenible atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT. A més, si ho vols, podràs cursar una doble o triple especialitat.
 • Accés al doctorat: gràcies al seu reconeixement com a màster oficial, podràs accedir als estudis de doctorat i et garantirà el reconeixement acadèmic també fora d’Espanya.

PER QUÈ ESTUDIAR LA MODALITAT SEMIPRESENCIAL?

 • FLEXIBILITAT: El Màster semipresencial et permet una gran flexibilitat perquè t’organitzis les hores d’estudi.
 • ADAPTABILITAT:Pots estudiar des de la teva feina, casa o mentre viatges.
 • INTERACCIÓ PROFESSIONAL:Tens l’oportunitat de comunicar-te setmanalment amb experts del sector i obtenir un feedback directe.
 • RIGOR METODOLÒGIC: Les seves múltiples metodologies t’ajudaran a aprofundir en els aspectes més essencials del sector de l’hoteleria i el de la restauració de forma ràpida i eficient.
 • ACOMPANYAMENT PERSONALITZAT: Comptes amb el suport personalitzat del professorat, amb tutories individuals, i el seguiment setmanal del nostre equip d’experts.
 • PRÀCTIQUES PROFESSIONALS: Tens l’oportunitat de realitzar pràctiques professionals en empreses d’àmbit internacional durant la realització del Màster o una vegada l’hagis finalitzat.

Àmbit relacional i networking

Més interacció entre els participants del programa
Més participació de professionals del sector
Més multiculturalitat

La formació no presencial facilita la participació més activa dels estudiants gràcies a la varietat d’eines digitals que faciliten la comunicació i l’aprenentatge col•laboratiu. L’intercanvi d’informació entre estudiants i professorat és permanent a través de fòrums, xats i sessions sincròniques . Les pràctiques interactives, les presentacions virtuals, les autoavaluacions i altres aplicacions del Campus Virtual del CETT fomenten l’estudi. La formació es realitza amb la participació de l’equip docent, que sempre està disponible per solucionar dubtes de forma ràpida i efectiva.

Gestors, tècnics i experts avalats per la seva trajectòria professional, expliquen les seves experiències reals en l'aplicació dels coneixements impartits en el màster, el que et proporciona casos aplicats, així com l'oportunitat d'entrar en contacte amb els professionals de sector, enriquint amb això la teva xarxa de contactes i les possibilitats de créixer en el mercat laboral.

Els estudiants matriculats en el programa provenen de diferents països, el que aporta a les dinàmiques d'aprenentatge des de diferents perspectives i realitats que milloren els resultats formatius, a el temps que permeten establir una xarxa de contactes internacional que s'enforteix gràcies a la multiculturalitat.

Més interacció entre els participants del programa

La formació no presencial facilita la participació més activa dels estudiants gràcies a la varietat d’eines digitals que faciliten la comunicació i l’aprenentatge col•laboratiu. L’intercanvi d’informació entre estudiants i professorat és permanent a través de fòrums, xats i sessions sincròniques . Les pràctiques interactives, les presentacions virtuals, les autoavaluacions i altres aplicacions del Campus Virtual del CETT fomenten l’estudi. La formació es realitza amb la participació de l’equip docent, que sempre està disponible per solucionar dubtes de forma ràpida i efectiva.

Més participació de professionals del sector

Gestors, tècnics i experts avalats per la seva trajectòria professional, expliquen les seves experiències reals en l'aplicació dels coneixements impartits en el màster, el que et proporciona casos aplicats, així com l'oportunitat d'entrar en contacte amb els professionals de sector, enriquint amb això la teva xarxa de contactes i les possibilitats de créixer en el mercat laboral.

Més multiculturalitat

Els estudiants matriculats en el programa provenen de diferents països, el que aporta a les dinàmiques d'aprenentatge des de diferents perspectives i realitats que milloren els resultats formatius, a el temps que permeten establir una xarxa de contactes internacional que s'enforteix gràcies a la multiculturalitat.

Àmbit competencial

Millora de les competències digitals.

El Màster promou l’ús d’eines digitals que són necessàries en el sector hoteler i de restauració, a més de formar-te en competències digitals transversals. Això contribueix al desenvolupament de les teves competències digitals, claus en els processos de gestió de qualsevol àmbit empresarial, a més de ser una característica molt valorada avui en dia en el mercat laboral.

Millora de les competències hard i soft

El Màster se centra en el treball continu i permanent de les hard i les soft skills necessàries per fer front a el mercat laboral actual i futur gràcies als seus continguts actuals, dinàmics, pràctics i innovadors.

Àmbit personal i professional

Compatibilitzar la formació amb el treball
Millor conciliació de l’esfera familiar i la professional
Possibilitat de realitzar pràctiques professionals en hotels d’àmbit internacional

L’adquisició de nous coneixements i la millora del perfil professional es poden compatibilitzar perfectament. El Màster blended et permet estudiar amb flexibilitat i organitzar el teu temps de dedicació a l’estudi d’acord amb les teves necessitats i entorn personal, assistir a classes en directe sense haver de desplaçar-te, accedir a les sessions gravades, o fer les proves d’avaluació, entre altres facilitats.

El Màster blended et permet compaginar el temps d’oci en companyia dels éssers estimats i amics amb els moments d’estudi; pots modelar la teva experiència formativa i ritme d’aprenentatge segons les teves necessitats i les del teu entorn.

Si ets un estudiant extracomunitari, has finalitzat un Màster Oficial i encara no has fet pràctiques o vols fer pràctiques extracurriculars per complementar encara més la teva formació, el CETT et proporciona l’acompanyament, la informació i la documentació necessària perquè facis realitat el teu somni professional.

Compatibilitzar la formació amb el treball

L’adquisició de nous coneixements i la millora del perfil professional es poden compatibilitzar perfectament. El Màster blended et permet estudiar amb flexibilitat i organitzar el teu temps de dedicació a l’estudi d’acord amb les teves necessitats i entorn personal, assistir a classes en directe sense haver de desplaçar-te, accedir a les sessions gravades, o fer les proves d’avaluació, entre altres facilitats.

Millor conciliació de l’esfera familiar i la professional

El Màster blended et permet compaginar el temps d’oci en companyia dels éssers estimats i amics amb els moments d’estudi; pots modelar la teva experiència formativa i ritme d’aprenentatge segons les teves necessitats i les del teu entorn.

Possibilitat de realitzar pràctiques professionals en hotels d’àmbit internacional

Si ets un estudiant extracomunitari, has finalitzat un Màster Oficial i encara no has fet pràctiques o vols fer pràctiques extracurriculars per complementar encara més la teva formació, el CETT et proporciona l’acompanyament, la informació i la documentació necessària perquè facis realitat el teu somni professional.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Chiaki Tataret Mori
El CETT és la universitat amb més reputació en turisme de Barcelona i amb millors sortides professionals.
Chiaki Tataret Mori
Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Desponia Vlachou
El futur serà sostenible o no serà, per això, el CETT forma professionals capacitats que donen resposta a aquesta situació
Desponia Vlachou
Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Julia Llebaria Mas
Davant l'escenari d'incertesa actual, la millor decisió ha estat apostar per la formació i quin millor centre per estudiar que el CETT
Julia Llebaria Mas
Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Com realitzar les pràctiques professionals internacionals?

¿Per què?

Els estudiants de Màster del CETT en qualsevol de les seves modalitats (blended o presencial) que ho desitgin podran desenvolupar pràctiques professionals en empreses d’Espanya fins dos anys després d’haver finalitzat els estudis oficials de Màster, segons la normativa 04/09/2018 del Reial decret llei 11/2018.

¿Què has de fer?

Hauràs de complir amb la documentació legal exigida per al desenvolupament de la pràctica. Un dels requisits fonamentals és el tràmit del número d’identificació d’estranger (NIE), que hauràs de tramitar de manera personalitzada davant les autoritats de migració competents a Barcelona, però no et preocupis, perquè el CETT et guiarà en la gestió i amb la documentació necessària. Aprofita aquesta oportunitat de desenvolupament professional en un entorn turístic únic com és Barcelona!

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN TURISME RESPONSABLE I SOSTENIBLE?

L’objectiu general de l’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible és proporcionar-te les competències necessàries per dissenyar i desenvolupar estratègies responsables i sostenibles en destinacions i empreses turístiques.

Podràs contribuir a la consecució de les directrius de l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible, aspectes que et permetran liderar, gestionar i transformar el sector turístic.

Els objectius de la formació són:

 • Proporcionar una visió global i integral del conjunt de l’empresa turística amb relació als efectes que provoca als entorns naturals i culturals.
 • Comprendre els mecanismes adequats per identificar les necessitats estratègiques de competitivitat i sostenibilitat que permeten a les empreses turístiques capitalitzar múltiples beneficis.
 • Desenvolupar processos d’innovació i de transformació en el sector turístic a través de l’aplicació d’instruments i tècniques avançades en responsabilitat i sostenibilitat.
 • Aprendre les noves tecnologies considerant els principis d’inclusió i governança en el desenvolupament i la gestió turística i el seu impacte ambiental.
 • Aplicar els principis i les polítiques de sostenibilitat i responsabilitat en el disseny d’experiències i productes turístics.
 • Prendre decisions eficients i sostenibles, i dissenyar les estratègies sostenibles adequades a cada context de les empreses i les organitzacions del sector turístic.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN TURISME RESPONSABLE I SOSTENIBLE?

Les principals competències que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

 • Establir les estratègies necessàries per a la consecució dels objectius derivats de l’anàlisi de l’empresa, l’entorn i el mercat.
 • Aplicar el marc polític, legal i institucional que regula les empreses i les activitats i projectes turístics.
 • Dissenyar i implementar estratègies comercials que donin resposta a les noves necessitats dels negocis i organitzacions del sector.
 • Aplicar les noves tecnologies de la informació i comunicació en el desenvolupament de nous models de gestió i comercialització que enforteixin la competitivitat de les empreses i organitzacions turístiques.
 • Optimitzar la gestió dels recursos econòmicofinancers i humans dels projectes turístics que s’han emprès.
 • Gestionar la qualitat dels productes i els serveis turístics, utilitzant les diferents eines, sistemes i normes de qualitat i medi ambient disponibles.
 • Incorporar estratègies de desenvolupament sostenible a les empreses i les destinacions turístiques, amb la incorporació de les variables ambientals.
 • Desenvolupar les habilitats digitals necessàries per a la gestió de la informació en l’àmbit de la direcció d’empreses.
 • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa.
 • Orientar-se al negoci.
 • Emprendre projectes innovadors i creatius.
 • Exercir el lideratge.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tenir un compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Centre de recursos

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Recepció

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es divideix en dos blocs. El primer comprèn un conjunt d’assignatures comunes que posen les bases del lideratge empresarial en el sector turístic. El segon bloc permet l’especialització en la gestió empresarial a través dels seus tres àmbits concrets:

itinerario del master con sus especialidades

Aquesta especialitat se centra en el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat i responsabilitat a l’empresa turística com a elements competitius.

Les seves assignatures es basen en l’estudi dels conceptes clau de la sostenibilitat i la responsabilitat a l’empresa turística mitjançant assignatures com Disseny d’Experiències Sostenibles, Sistemes de Gestió Sostenibles, Smart Tourism Businesses, Responsabilitat Social Empresarial, o Gestió de Projectes, entre d’altres.

DURADA

El pla d’estudis de l’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

L’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster de Direcció d’Empreses Turístiques es dirigeix a aquelles persones que vulguin adquirir les competències necessàries per al desenvolupament i la gestió responsable i sostenible de les empreses del sector turístic.

L’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible es dirigeix a quatre tipus de perfils:

 • Intraemprenedors, perfils empresaris i professionals

Professionals que vulguin adquirir les competències necessàries per a la implementació de processos d’innovació i participar en els equips de gestió de la innovació de les empreses turístiques en el marc de l’economia mundial.

 • Emprenedors

Persones emprenedores que desitgin crear i llançar nous productes al mercat turístic, tant local com internacional.

 • Titulats universitaris

Persones amb titulació interessades a adquirir la capacitat de dissenyar i oferir productes i serveis turístics innovadors dirigits a consumidors digitals i globals.

Masters 2020

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Jardí

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Aules

Fotografia de: Màster Turisme Sostenible Semipresencial | CETT-UB | Màster Oficial

Passadís 

Quan acabis la nostra titulació tindràs les competències i les capacitats necessàries per incidir en tres àmbits d’aplicació en destinacions, organitzacions i empreses turístiques:

 • Gestió estratègica per a la presa de decisions respecte a la sostenibilitat en entorns dinàmics.
 • Creació i adaptació de productes i serveis excel·lents, innovadors, responsables i sostenibles, d’acord amb les oportunitats que ofereix l’entorn i les necessitats del sector.
 • Transformació de negocis cap a models de gestió intel·ligent, a través de l’ús de la tecnologia per a una accessibilitat, una inclusivitat, una competitivitat i, en definitiva, una sostenibilitat més importants.
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

El principal perfil professional està orientat a transformar els processos de l’empresa de manera transversal. Els continguts de l’especialitat et permetran convertir-te en un motor de canvi intern que doni suport a totes les àrees pel que fa a la definició d’estratègies, el desenvolupament de processos i l’aplicació d’accions dirigides a implementar accions sostenibles i responsables.

Algunes de les professions que desenvolupa el nostre alumnat en acabar el màster són:

 • Director de departaments relacionats amb l’aplicabilitat d’accions de responsabilitat social corporativa (RSE)
 • Auditor de responsabilitat i sostenibilitat turística
 • Director de qualitat i medi ambient
 • Responsable de la implementació d’acreditacions, segells i etiquetes sostenibles
 • Responsable de màrqueting ètic o green màrqueting
 • Green experience manager o director/a d’experiències sostenibles
 • Tècnic i tècnica per a la implementació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient per a administracions públiques i/o empreses del sector turístic
 • Consultor en implementació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient en empreses i serveis turístics
 • Docent en turisme responsable i sostenible
 • Consultor per a l’emprenedoria en turisme responsable i sostenible
 • Consultor en la millora de processos operatius de serveis

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)