Del 18/06/2024 al 08/10/2024 (vacances del 29/07 al 01/09)
Formació Subvencionada
Formació ocupacional
Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).
T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).
Formació projectes Singulars
Formació adreçada a joves d'entre 16 i 29 anys. Aquesta formació està promoguda i impulsada per Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).
Formació contínua
Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?
Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).
T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.
Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional
Places exhaurides
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Descobreix tots els cursos de Formació projectes Singulars
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat
El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.
Continguts:
- Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
- Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
- Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
- Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat
Descobreix tots els cursos de Formació Continua
L'objectiu del curs és executar els mètodes i les tècniques correctes per elaborar un bon cafè.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- El cafè i les seves varietats
- Tècniques d'elaboració del cafè a la tassa
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és aprendre a satisfer les expectatives dels clients i fidelitzar-los utilitzant una adequada atenció i comunicació en el servei de restaurant-bar. També s'estudiarà com atendre suggeriments i solucionar possibles problemes i reclamacions.
Requisits d'accés:
-
Acreditacions / titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:
- Treballadors ocupats: no es requereixen acreditacions / titulacions. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
- Aturats sense experiència laboral: certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
-
Experiència professional:
- Treballadors amb experiència professional mínima de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme de les ocupacions: Ajudant de cambrer/a i Cambrer/a.
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs de sommelieria i maridatge és aprendre a descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i saber relacionar-los amb el menjar que més s'adeqüi.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Definició del tast (vocabulari específic)
- Condicions per la degustació
- Les temperatures del servei
- Conservació del producte
- Les tècniques de tast i l'aplicació dels sentits (fases de la degustació) 5.1. La fase visual 5.2. La fase olfactiva 5.3. La fase gustativa
- El maridatge entre el vi i el menjar
Requisits d'accés:
- Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent o prova d'accés
L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destresa i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de cuina de temporada.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és dissenyar i realitzar decoracions per a tota mena d'elaboracions culinàries, aplicant les tècniques gràfiques i de decoració adequades.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.
Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés: Acreditacions/ titulacions. Complir com a mínim alguns dels següents requisits:
- Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu o de la família professional.
- No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
Experiència professional:
- Treballadors (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme prioritàriament de les següents ocupacions: Ajudant de cuina.
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és aprendre les categories comercials, característiques, aplicacions, elaboracions i presentacions, així com supervisar preparacions culinàries a base d'arrossos.
Especialitat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Acreditacions/ titulacions. Complir, com a mínim, algun dels següents requisits:
- Aturats sense experiència laboral amb una experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
- No es requereix titulació per a treballadors en actiu. Això no obstant, s'han de tenir habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin treure profit a la formació.
- Experiència professional
- Treballadors (ocupats o aturats) del sector Hoteleria i Turisme, prioritàriament de les següents ocupacions: cuiner/a.
L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
- Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...
Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés:
-
Acreditacions/ titulacions:
- No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
-
Experiència laboral:
- No es requereix.
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és adquirir els coneixements necessaris per a realitzar elaboracions lliures de gluten, aïllant la seva elaboració per evitar aliments perillosos. També s'ajudarà a identificar els processos de contaminació per tal de prevenir-los i evitar-los.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar cuina vegana, la qual es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal.
Especialitat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
-
Acreditacions/titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:
- Certificat de professionalitat nivell 1.
- Títol Professional Bàsic (FP Bàsica).
- Títol de Graduat en Educació Obligatòria Secundària (ESO) o equivalent.
- Títol de tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
- Certificat de Professionalitat de nivell 2.
- Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
- Haver superat qualsevol prova d'accés a la Universitat.
-
Experiència professional:
- Es valorarà experiència professional en el sector objecte d'aquest programa.
L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés: Acreditacions/titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:
- Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
- No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
Experiència professional:
- Treballadors amb experiència professional mínima de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme de la següent ocupació: Cambrer/a.
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, aperitius, tapes, torrades i canapès.
Requisits d'accés del curs d'especialitat formativa nivell 1
- Acreditacions / titulacions. És necessari complir com a mínim amb un dels següents requisits:
- Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
- No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de tenir habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb profit la formació.
- Experiència professional
- Treballadors amb experiència professional de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector Hoteleria i Turisme, prioritàriament de les següents ocupacions: ajudant de cuina, ajudant de cambrer/a i cambrer/a.