Fotografia de: Formació subvencionada per especialitzar-te en cuina i gastronomia | CETT
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica > Per Nivell d'Estudis >

Formació Subvencionada

Formación ocupacional

Formació ocupacional

Estàs a l'atur?

Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).

T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).

SOC
Generalitat
Ministerio de Educación
Formación continua

Formació contínua

Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?

Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).

T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.

Consorci
Ministeri

Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional

Operacions bàsiques de cuina

Del 19/06/2023 al 18/09/2023 (vacances del 31/07 al 27/08)

De dilluns a divendres

De 8 a 14 h.

310 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.

Continguts:

  • Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
    • Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
  • Elaboració culinària bàsica (180 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
    • Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
    • Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivel 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO conforme estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina
Cuina

Del 20/03/2023 al 10/10/2023 (vacances del 07/08 al 27/08)

De dilluns a divendres

De 15 a 21 h.

740 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

L’objectiu d’aquest curs de cuina és desenvolupar els processos de preelaboració, preparació, presentació i conservació de tota classe d'aliments. A més, s'aprendrà a definir ofertes gastronòmiques, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts, i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària

Contingut:

  • Seguretat i higiene i protecció ambiental en hoteleria (60 hores)
  • Ofertes gastronòmiques senzilles i sistemes d'aprovisionament (70 hores)
  • Preelaboració i conservació d'aliments (190 hores)
    • Preelaboració i conservació de vegetals i bolets (60 hores)
    • Preelaboració i conservació de peixos, crustacis i mol·luscs (60 hores)
    • Preelaboració i conservació de carns, aus i caça (70 hores)
  • Tècniques culinàries (240 hores)
    • Elaboracions bàsiques i plats elementals amb hortalisses, llegums secs, pastes, arrossos i ous (70 hores).
    • Elaboracions bàsiques i plats elementals amb peixos, crustacis i mol·luscs (60 hores)
    • Elaboracions bàsiques i plats elementals amb carns, aus i caça (70 hores)
    • Elaboracions bàsiques de rebosteria i postres elementals (40 hores).
  • Productes culinaris (170 hores)
    • Cuina creativa o d'autor (30 hores)
    • Cuina espanyola i internacional (80 hores)
    • Decoració i exposició de plats (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

PLACES ESGOTADES

cuina
separador

Descobreix tots els cursos de Formació Continua

Masses fullades

Curs posposat

Nova data a determinar

A determinar

A determinar

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu general del curs de masses fullades és exercir les tasques relatives a l'elaboració de pa i altres productes de fleca a partir de l’elecció de matèries primeres i auxiliars, dosant-les adequadament, utilitzant la maquinària, útils i eines necessàries per realitzar el pastat, format de peces, fermentació, cocció, refredat i el seu posterior envasat i expedició o embena respectant les normatives vigents.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Aprendre a elaborar full de mantega amb diferents processos

    • Les matèries primeres i els productes auxiliars
  2. Elaboració de pa i productes de fleca: elaboracions de masses fullades clàssiques de qualitat, amb ferments naturals i farines ecològiques

    • Full directe
    • Full reblec
    • Full invertit
    • Full invertit al cacau
    • Full introduint la mantega a daus

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
hojaldre
Tast d'olis

Del 23/05/2023 al 26/05/2023

De dimarts a divendres

De 17:00 a 20:00 h.

12 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és conèixer la normativa vigent de classsificació d’olis verges i aprendre la tècnica de tast d’olis.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Normativa vigent de classificació d’olis verges. Técnica de tast d’olis
  2. Tast d’olis de diferents categories comercials
  3. Criteris de qualitat. Factors de producció
  4. Tast d’olis amb defectes de fongs, amuntegades i gelades
  5. Criteris de qualitat. Factors de fabricació
  6. Tast d’olis de diferents defectes: baixos, avinat, fongs...
  7. Criteris de qualitat. Factors de conservació
  8. Defecte de ranci, avinat i baixos
  9. Gestió de celler
  10. Els olis catalans i les denominacions d'origen
  11. Tast d’olis comercials de les DOPS
  12. Els cupatges i els olis ecològics

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
aceites
Postres avantguardistes de restaurant

Del 01/06/2023 al 22/06/2023

Dimarts, dimecres i dijous

De 16:30 a 20:30

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres avantguardistes de restaurant és reinterpretar les receptes de la pastisseria de restaurant amb noves tècniques culinàries, per crear productes que siguin experiències gustatives.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Teoria de les tècniques de creació de postres de restaurant i emplatat
  2. Combinació i tast d’ingredients. Teoria dels sabors
  3. Pràctica i tast d’elaboracions de pastisseria de restaurant d'avantguarda: escumes, aires, gelatines, esferificacions i altres tècniques avançades

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

postres
Fotografia i vídeo gastronòmic

Del 6/06/23 al 20/07/23

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre les regles de composició, teoria del color i angles de captura, utilitzar tècniques d'il·luminació natural o artificial i saber planificar una sessió de fotografia i vídeo gastronòmic.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Introducció a la fotografia i el vídeo
  2. Tècniques d'il·luminació
  3. Estilisme culinari
  4. Color
  5. Normes de composició
  6. Criteris per prendre imatges o fer gravacions segons l’eina de publicació
  7. Angles de captura
  8. Planificació de sessions
  9. Edició de fotografia
  10. Muntatge de vídeos

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
turismo online
Comercialització de producte turístic

Del 7/06/23 al 19/07/23

Dilluns i dimecres

De 19:30 a 21:00

22 h. de formació

Virtual

L'objectiu del curs és ser capaç de promoure i comercialitzar productes i serveis turístics online, conèixer el funcionament del mercat turístic a la xarxa i saber valorar quines són les eines tecnològiques de treball per als profesionals que intervenen en aquesta intermediació i comercialització turística, entre d'altres.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. El mercat i el consumidor del S. XXI
  2. El comportament de compra: preferències i hàbits del consumidor
  3. El turisme i l'estructura del mercat turístic
  4. Com funciona la distribució turística clàssica
  5. Les agències de viatges: característiques, estructura i funcions
  6. Normatives i reglaments reguladors de l'activitat de les agències de viatges
  7. Internet com a canal de comercialització de serveis turístics
  8. Les agències de viatges virtuals: OTA's
  9. Les relacions comercials a través d'Internet (B2B, B2C, B2A)
  10. Pàgines webs i portals turístics
  11. Com dissenyar una estratègia de comercialització online
  12. Estratègies de preu, disponibilitat, restriccions...
  13. Com funcionen els sistemes de venda i gestió de reserves
  14. Que és un Channel Manager
  15. Que és el Rate Intelligence
  16. Com planificar una estratègia de Marketing Revenue
  17. Com crear una campanya de promoció
  18. La venda en l'últim minut a Internet

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
turismo online
Sommelieria i maridatge

Del 07/06/2023 al 28/06/2023

Dimecres i dijous

De 17:00 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de sommelieria i maridatge és aprendre a descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i saber relacionar-los amb el menjar que més s'adeqüi.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Definició del tast (vocabulari específic)
  2. Condicions per la degustació
  3. Les temperatures del servei
  4. Conservació del producte
  5. Les tècniques de tast i l'aplicació dels sentits (fases de la degustació) 5.1. La fase visual 5.2. La fase olfactiva 5.3. La fase gustativa
  6. El maridatge entre el vi i el menjar

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
maridaje vino
El nitrogen aplicat a la cuina

Del 12/06/2023 al 21/06/2023

Dilluns i dimecres

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és capacitar en l'ús del nitrogen a la cuina i conèixer les diferents opcions que ofereix el nitrogen líquid.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Conèixer el producte
  2. Manipulació segura del nitrogen: pressions i atmosferes
  3. Conservació adequada del mateix
  4. Resultats que podem aconseguir utilitzant el nitrogen com a tècnica
  5. Amb sòlid: gelats i piruletes
  6. Amb líquid: volcans i esferificacions
  7. Cuina calenta i cuina freda
  8. Receptari

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
nitrógeno
Cocteleria

Del 15/06/2023 al 21/06/2023

Dimarts, dimecres i dijous

De 16:30 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de cocteleria és aprendre a realitzar diferents tipus de còctels i dominar els seus processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració, i realització del servei d'aquestes begudes en el bar.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Introducció
  2. Elements, útils i parament necessari per a la cocteleria
  3. Tipus de cristalleria que s'usa en el servei de còctels
  4. Normes per a la preparació dels còctels
  5. La presentació de la beguda i decoració
  6. Les combinacions
  7. Preparació i confecció dels següents còctels

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
cócteles
Cuina per a celíacs

Del 19/06/2023 al 03/07/2023

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és donar informació sobre la celiaquia, resoldre dubtes i establir un protocol d'actuació. S'ensenyarà a presentar i elaborar productes sense gluten, així com plats de la dieta establerta, a més de com evitar la contaminació creuada quan elaborem cuina sense gluten i amb gluten.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Conceptes bàsics
    • Què és la celiaquia?
    • Informació sobre la intolerància
    • Com establir una dieta sense gluten
  2. APPCC i Contaminació Creuada
    • Protocol d'actuació en Restauració
  3. Elaboracions sense gluten
    • Presentació dels productes i la seva elaboració
    • Plats a partir de la dieta establerta
    • Elaboració, presentació i degustació

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
celiaquía
Cuina saludable

Del 03/07/2023 al 17/07/2023

Dilluns i dimecres

De 16:30 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de cuina saludable és adquirir les principals nocions de dietètica i nutrició basades en aliments reals, descobrir receptes estacionals saboroses amb varietat de sabors, textures i colors, comprendre com crear un menú complet i equilibrat i tenir criteri a l'hora d'escollir els aliments i material de cuina.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Introducció a una alimentació equilibrada i saludable
  2. Criteris per a una bona selecció d'aliments reals
  3. Regles d'or per compondre els teus plats
  4. Proteïna, animal - vegetal (més enllà de crear estructures, funció biorreguladora i de defensa)
  5. Fonts d'energia saludables: hidrats de carboni complexos, endolcidors recomanables
  6. Greixos bons i greixos dolents
  7. Aliments medecina, algues, ferments i superaliments

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
alimentos saludables
Cuinar i conservar al buit

Del 04/07/2023 al 13/07/2023

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és capacitar les persones amb les noves funcions que les màquines del buit poden oferir a la cuina, tant pel que fa a la conservació com a l'elaboració, a més d'explicar com natural pot ser la cuina al buit.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Què és el buit? Origen i evolució
  2. No sols envasar per conservar, sinó també cuinar
  3. La boss conservació o cocció. Què i com utilitzar els diferents tipus de bosses que existeixen
  4. La importància de les temperatures: temps i temperatures de cocció per a cada família d'aliments
  5. Buit, ronner, forn de vapor i abatedor de temperatura: la combinació
  6. La tècnica de la cuina al vuit
  7. La tècnica d'envasar al buit
  8. Caducitats i conservació
  9. Regeneració per al consum en fred o en calent
  10. Receptari
  11. Fitxes

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
cocina al vacío
Baig cooking

Del 04/07/2023 al 18/07/2023

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és entendre què és la cuina saludable i la importància de poder-la aplicar en l’alimentació diària, a través de receptes innovadores i tècniques d’organització.

Aquest curs s'estructura en un únic mòdul: Baig cooking.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

baig cooking
La cuina dels arrossos

Del 10/07/2023 al 19/07/2023

Dilluns i dimecres

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és conèixer les possibilitats dels arrossos des dels seus orígens. A més, també aprendrem a determinar els diferents tipus d'arrossos existents i les seves elaboracions i a cuinar-lo en funció de la seva tipologia i de la finalitat que es pretén.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. La història de l'arròs
  2. Diferents tipus d'arrossos. Arròs simple
  3. Formes especials
  4. Altres arrossos no tradicionals
  5. Receptari

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
arros
Formatges per restaurant

Del 12/07/2023 al 26/07/2023

Dimecres i dijous

De 17:00 a 20:00

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és conèixer les diferents classes de formatges, tant en l'elaboració i presentació com en la venda a la sala.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Introducció a l'elaboració de formatges
  2. Varietats
  3. Característiques
  4. Usos més adequats en funció de la varietat a la cuina
  5. Receptes innovadores amb formatge
  6. Presentació del formatge a client
  7. Com fer un bon carro de formatge

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
quesos
Cuina vegana

Del 17/07/2023 al 20/07/2023

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar cuina vegana, la qual es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Caldos, fondos, sopes i cremes
    • Demi glace de cigrons, fons vegetal, sopes asiàtiques i cremes de verdures dolces
  2. Hortalisses, verdures i algues
    • Coccions i talls per a potenciar al màxim les propietats organolèptiques i energètiques de les verdures
  3. Arrossos i altres cereals integrals
    • Arròs integral, quinoa, mill i blat sarraí
  4. Proteïnes vegetals
    • Seità, tofu, tempeh i llegums
  5. Postres

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
cocina vegana
Intoleràncies alimentàries

Del 24/07/2023 al 27/07/2023

Dilluns i dijous

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és dotar als professionals del sector de l'hoteleria de les eines per oferir solucions a possibles clients amb intoleràncies alimentàries.

Quins continguts veuràs durant aquest curs?

  1. Aspectes conceptuals sobre les intoleràncies
    • Què són les al·lèrgies
    • Informació sobre la intolerància
    • Tipologies d'al·lèrgies i intoleràncies
    • Resolució de dubtes i consultes
  2. Protocols en restauració
    • Protocol d'actuació en restauració
    • APPCC i contaminació creuada
  3. La cuina sense gluten
    • Presentació dels productes i la seva elaboració
    • Plats a partir de la dieta establerta
    • Elaboració, presentació
  4. La cuina sense lactosa
    • Presentació dels productes i la seva elaboració
    • Plats a partir de la dieta establerta
    • Elaboració, presentació
  5. La rebosteria i la pastisseria amb productes sense gluten i sense lactosa
    • Presentació dels productes i la seva elaboració
    • Plats a partir de la dieta establerta
    • Elaboració, presentació

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
intolerancies alimentaries
Revenue management

Del 12/09/2023 al 09/10/2023

De dilluns a dijous

De 17:30 a 20:00

40 h. de formació

Virtual

L'objectiu d'aquest curs és introduir als participants en les bases, estratègies i mètodes d'implementació del Revenue Management en una empresa de caràcter turístic-hoteler.

Quins continguts veuràs durant aquest curs?

  1. Bases del Revenue Management
    • Definició del Revenue Management
    • Processos necessaris i organització empresarial
  2. Anàlisi de la situació
    • El comportament de la demanda i la seva segmentació
    • Situació de la competència
    • Comprendre l'entorn
    • Pressupost
  3. Determinació de l'estratègia del revenue management
    • Anàlisi del preu
    • Elaboració de la matriu de preus
    • Optimització del posicionament
    • Gestió eficaç de l'overbooking
  4. Implementació de l'estratègia
    • Booking diari i estudi del pick up
    • Elaboració del calendari de tarifes

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Revenue management
Postres de restaurant

Del 18/09/2023 al 27/09/2023

Dilluns i dimecres

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar i presentar diferents postres, a més de conèixer les tècniques avançades per a l'elaboració d'aquests plats preparats per a restaurants.

Quins continguts veuràs durant aquest curs?

  1. Matèries primeres
  2. Deducció i càlcul de necessitats
  3. Operacions de regeneració i tècniques innovadores de pastisseria
  4. Funcions de batre, barrejar, pastar, incorporar i tamisar
  5. Preparació de bases i motlles
  6. El corró, l'espàtula i la màniga
  7. Masses, pastes ensucrades i seques, toves, batudes o esponjoses, escaldades, llevades o fermentades
  8. Semifreds
  9. Cremes farcides
  10. Xarops i cobertures
  11. Xocolata
  12. Postres salades
  13. Presentacions
  14. Receptari

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
postres de restaurant
Reputació online

Del 19/09/2023 al 28/09/2023

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Virtual

L'objectiu d'aquest curs és conèixer les plataformes de xarxes socials i portals d'opinió, dinàmiques i com aquestes afecten la nostra nota global de reputació.A partir d'aquí, crear estratègies de reputació online, aprendre a utilitzar la comunicació digital en aquest sentit i saber donar resposta a situacions crítiques.

Quins continguts veuràs durant aquest curs?

  1. Gestió i configuració de TripAdvisor, Booking, Expedia, The Fork, Atrápalo i altres portals d'opinió. Coneixement del seus algoritmes
  2. Gestió i configuració d'altres portals secundaris que afecten la reputació com Google My Business, Facebook Pages i RRSS
  3. Estratègies d'incentius per aconseguir comentaris positius en els portals d'opinió i xarxes socials. Blended Màrqueting
  4. Eines de monitoratge en temps real i processos de resposta
  5. Digital Customer Experience
  6. Desenvolupament i seguiment d'un pla de Reputació Online
  7. Eines per a l'anàlisi, desenvolupament de KPI 's i Goals estratègics per a la consecució dels objectius i l'augment de la reputació

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
reputació online
Introducció a la gestió comercial

Del 26/09/2023 al 05/10/2023

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

16 h. de formació

Virtual

L'objectiu d'aquest curs és conèixer les passes a seguir per elaborar un estudi de mercat, un pla de màrqueting del nostre producte, un pla de màrqueting intern i un pla de costos i elaboració de productes.

Quins continguts veuràs durant aquest curs?

  1. Avaluació de la situació empresarial
  2. Elaboració del pla de comercialització
  3. Màrqueting mix
  4. Introducció als costos i estímul dels beneficis.
  5. Màrqueting intern i gestió de la qualitat (gestió de personal)

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
gestió comercial
Costos en aliments i begudes

Del 28/09/23 al 10/10/23

Dimarts i dijous

De 16:30 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

El curs de costos en aliments i begudes té com a objectiu aprendre a establir el cost i la seva gestió com una eina estratègica en el sector de la restauració. T'ajudarà a comprendre els conceptes del cost de menjar o l'objectiu potencial i real, entre d'altres, a més de a calcular el cost ideal del menjar, comprendre la diferència entre el preu de compra i el rendiment, o la importància d'una base de dades precisa pel càlcul del cost potencial, entre d'altres.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Introducció a la rendibilitat del menjar
  2. Objectiu ideal de costos
    • Suggeriment de percentatges objectiu
    • Càlcul del cost potencial
  3. Cost real del menjar
    • Cost del menjar venut als clients
    • Cost del menjar que es perd atès a les males pràctiques de compra
    • Cost de les pèrdues de menjar en recepció i magatzem
    • Control del menjar que es perd en producció
  4. El control dels articles del plat principal

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
comptabilitat
Presentació de vins i begudes

Del 3/10/23 al 19/10/23

Dimecres i dijous

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és aprendre a realitzar totes les operacions adequades per a la conservació, preparació i servei, utilitzant els procediments i les tècniques establertes.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Definicions i metodologia del tast
  2. La vista i l'examen visual
  3. L'olfacte i les olors del vi. El bouquet
  4. El gust
  5. Estímuls sensitius
  6. Equilibri entre aromes i sabors
  7. Llenguatge del tastador: vocabulari gustatiu
  8. Tècniques i elements importants del tast: copes, locals, condicions ambientals, temperatures òptimes per tastar correctament
  9. Tipus de tast i fases del tast
  10. Fixes de tast: les maneres de puntuar el vi
  11. El sol i la seva influència en el tast
  12. Components del vi i la seva influència en el tast
  13. Maridatges
  14. Gestió i control del celler

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
vino
Gestió d'establiments de restauració

Del 17/10/23 al 16/11/23

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

30 h. de formació

Virtual

L'objectiu d'aquest curs és conèixer els aspectes més destacats i elementals de la restauració. També adquirir els coneixements relatius al control de l'economia de l'establiment, així com el manteniment d'elements bàsics d'higiene i seguretat.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Gestió administrativa de l’establiment de restauració

    • Establiment de les estructures organitzatives
    • Planificació empresarial i control de la gestió econòmica-financera
    • Control de la gestió de la documentació administrativa de les àrees de producció
    • Control dels costos de les àrees de producció
    • Control dels pressupostos de les àrees de producció
  2. Gestió comercial de l'establiment de restauració

    • Anàlisi del mercat de la restauració
    • Avaluació de la situació empresarial
    • Elaboració del pla de comercialització
    • Disseny d'ofertes gastronòmiques
    • Màrqueting intern i gestió de qualitat

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
gestió restauració
Desenvolupament de producte turístic

Del 17/10/23 al 08/11/23

Dimarts, dimecres i dijous

De 17:00 a 20:00

30 h. de formació

Virtual

L'objectiu d'aquest curs és ajudar-te a crear productes o serveis turístics atenent a les característiques territorials i variables socioeconòmiques.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Implementar els productes, serveis o destinacions turístics seleccionant les variables de més impacte socioeconòmic per a l'entorn:

    • Desenvolupament del producte, servei i/o destinació turística.
    • Anàlisi dels efectes del desenvolupament turístic.
    • Establiment de la capacitat de càrrega.
    • La posada en marxa del producte o destinació turística.
    • Importància i creació de la marca i de la imatge de la destinació.
    • Funcions de la imatge de marca i tipus.
    • Publicitat, publicacions, RP, fires turístiques, trobades professionals entre oferents de productes turístics i organitzadors de viatges i d'altres.
  2. Dinamitzar els recursos econòmics territorials, relacionant l'activitat dels agents locals amb el producte o servei turístic creat:

    • Polítiques instrumentals de desenvolupament local.
    • Tècniques de dinamització dels diferents grups d’interès.
    • Ajuts i subvencions.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
gestió restauració

Necessites ajuda? Contacta amb nosaltres