Fotografia de: Formació subvencionada per especialitzar-te en cuina i gastronomia | CETT
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica > Per Nivell d'Estudis >

Formació Subvencionada

Formación ocupacional

Formació ocupacional

Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).

T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).

SOC
Generalitat
Ministerio de Educación
Ministeri

Formació projectes Singulars

Formació adreçada a joves d'entre 16 i 29 anys. Aquesta formació està promoguda i impulsada per Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

SOC
Generalitat
Ministeri
Formación continua

Formació contínua

Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?

Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).

T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.

Consorci
Ministeri

Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional

Operacions bàsiques de cuina

Places exhaurides

Del 18/06/2024 al 08/10/2024 (vacances del 29/07 al 01/09)

De dilluns a divendres

De 8 a 14 h.

310 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.

Continguts:

  • Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
    • Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
  • Elaboració culinària bàsica (180 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
    • Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
    • Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina

Descobreix tots els cursos de Formació projectes Singulars

Operacions bàsiques de cuina

Del 15/04/2024 al 28/06/2024

De dilluns a divendres

De 8 a 14 h.

310 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.

Continguts:

  • Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
    • Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
  • Elaboració culinària bàsica (180 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
    • Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
    • Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC

Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat

operacions cuina
Operacions bàsiques de restaurant i bar

Del 15/04/2024 al 14/06/2024

De dilluns a divendres

De 15 a 21 h.

250 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.

Continguts:

  • Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
    • Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
  • Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
    • Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC

Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat

operacions cuina
separador

Descobreix tots els cursos de Formació Continua

Tècniques per a l'elaboració de cafès

Del 17/09/2024 al 08/10/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:20 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és executar els mètodes i les tècniques correctes per elaborar un bon cafè.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. El cafè i les seves varietats
  2. Tècniques d'elaboració del cafè a la tassa

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
café cett
Atenció al client en restauració

10/09/2024 al 24/09/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00 h.

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre a satisfer les expectatives dels clients i fidelitzar-los utilitzant una adequada atenció i comunicació en el servei de restaurant-bar. També s'estudiarà com atendre suggeriments i solucionar possibles problemes i reclamacions.

Requisits d'accés:

  • Acreditacions / titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:

    • Treballadors ocupats: no es requereixen acreditacions / titulacions. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
    • Aturats sense experiència laboral: certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
  • Experiència professional:

    • Treballadors amb experiència professional mínima de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme de les ocupacions: Ajudant de cambrer/a i Cambrer/a.

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

atención cliente CETT
Sommelieria i maridatge

Del 17/09/2024 al 08/10/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de sommelieria i maridatge és aprendre a descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i saber relacionar-los amb el menjar que més s'adeqüi.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Definició del tast (vocabulari específic)
  2. Condicions per la degustació
  3. Les temperatures del servei
  4. Conservació del producte
  5. Les tècniques de tast i l'aplicació dels sentits (fases de la degustació) 5.1. La fase visual 5.2. La fase olfactiva 5.3. La fase gustativa
  6. El maridatge entre el vi i el menjar

Requisits d'accés:

  • Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent o prova d'accés
maridaje vino
Cuina de temporada

Del 16/09/2024 al 16/10/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:00 h.

30 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destresa i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de cuina de temporada.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
cuina de temporada CETT
Cocteleria. Tècniques d'elaboració de combinats

Del 16/09/2024 al 02/10/2024

Dilluns i dimecres

De 17:30 a 20:40 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

cócteles CETT
Decoració i exposició de plats

Del 17/09/2024 al 24/09/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és dissenyar i realitzar decoracions per a tota mena d'elaboracions culinàries, aplicant les tècniques gràfiques i de decoració adequades.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

decoración platos cett
Guarnicions i presentacions culinàries

Del 17/09/24 al 24/09/24

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.

Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés: Acreditacions/ titulacions. Complir com a mínim alguns dels següents requisits:

  • Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu o de la família professional.
  • No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.

Experiència professional:

  • Treballadors (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme prioritàriament de les següents ocupacions: Ajudant de cuina.

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

decoración platos cett
Preparacions culinàries a base d'arrossos

Del 17/09/2024 al 08/10/2024

Dimarts

De 17:00 a 20:00

12 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre les categories comercials, característiques, aplicacions, elaboracions i presentacions, així com supervisar preparacions culinàries a base d'arrossos.

Especialitat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

  • Acreditacions/ titulacions. Complir, com a mínim, algun dels següents requisits:
    • Aturats sense experiència laboral amb una experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
    • No es requereix titulació per a treballadors en actiu. Això no obstant, s'han de tenir habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin treure profit a la formació.
  • Experiència professional
    • Treballadors (ocupats o aturats) del sector Hoteleria i Turisme, prioritàriament de les següents ocupacions: cuiner/a.
arroz cett
Pastisseria: Postres per a restauració

Del 07/10/2024 al 23/10/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:40 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
  2. Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...

Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés:

  • Acreditacions/ titulacions:

    • No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
  • Experiència laboral:

    • No es requereix.

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

postres
Cuina per a celíacs

Del 21/10/2024 al 20/11/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30

35 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és adquirir els coneixements necessaris per a realitzar elaboracions lliures de gluten, aïllant la seva elaboració per evitar aliments perillosos. També s'ajudarà a identificar els processos de contaminació per tal de prevenir-los i evitar-los.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

celiaquía
Cuina vegana

Del 12/11/2024 al 26/11/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar cuina vegana, la qual es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal.

Especialitat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

  • Acreditacions/titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:

    • Certificat de professionalitat nivell 1.
    • Títol Professional Bàsic (FP Bàsica).
    • Títol de Graduat en Educació Obligatòria Secundària (ESO) o equivalent.
    • Títol de tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
    • Certificat de Professionalitat de nivell 2.
    • Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
    • Haver superat qualsevol prova d'accés a la Universitat.
  • Experiència professional:

    • Es valorarà experiència professional en el sector objecte d'aquest programa.
cocina vegana
Elaboracions gastronòmiques a la vista del client: plats minut

Del 22/10/24 al 05/11/24

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés: Acreditacions/titulacions. Complir com a mínim algun dels següents requisits:

  • Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
  • No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.

Experiència professional:

  • Treballadors amb experiència professional mínima de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector de l'Hostaleria i Turisme de la següent ocupació: Cambrer/a.

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

plat minut CETT
Elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, tapes, pinxos i canapès

Del 22/10/2024 al 07/11/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, aperitius, tapes, torrades i canapès.

Requisits d'accés del curs d'especialitat formativa nivell 1

  • Acreditacions / titulacions. És necessari complir com a mínim amb un dels següents requisits:
    • Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
    • No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de tenir habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb profit la formació.
  • Experiència professional
    • Treballadors amb experiència professional de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector Hoteleria i Turisme, prioritàriament de les següents ocupacions: ajudant de cuina, ajudant de cambrer/a i cambrer/a.
tapas

Necessites ajuda? Contacta amb nosaltres