Fotografia de: Formació subvencionada per especialitzar-te en cuina i gastronomia | CETT
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica > Per Nivell d'Estudis >

Formació Subvencionada

Formación ocupacional

Formació ocupacional

Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).

T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).

SOC
Generalitat
Ministerio de Educación
Ministeri
Formación continua

Formació contínua

Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?

Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).

T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.

Consorci
Ministeri

Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional

Operacions bàsiques de cuina

Del 18/06/2024 al 08/10/2024 (vacances del 29/07 al 01/09)

De dilluns a divendres

De 8 a 14 h.

310 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.

Continguts:

  • Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
    • Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
  • Elaboració culinària bàsica (180 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
    • Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
    • Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina
Operacions bàsiques de restaurant i bar

Del 7/05/2024 al 11/07/2024

De dilluns a divendres

De 15 a 21 h.

250 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.

Continguts:

  • Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
    • Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
  • Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
    • Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina
separador

Descobreix tots els cursos de Formació Continua

Decoració i exposició de plats

Curs pendent de nova data

Posposat

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és dissenyar i realitzar decoracions per a tota mena d'elaboracions culinàries, aplicant les tècniques gràfiques i de decoració adequades.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

decoración platos cett
Organització d'esdeveniments en restauració i hostaleria

Del 16/04/2024 al 04/06/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

45 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és gestionar esdeveniments en el sector de la restauració i l'hostaleria, assumint la planificació, organització, coordinació de l'acte i avaluació dels resultats obtinguts.

Especialitat formativa nivell 3. Requisits d'accés:

  • Titulació mínima requerida: Batxillerat. En cas de no poder aportar la titulació requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

organización de eventos CETT
Postres avantguardistes de restaurant

Del 15/04/2024 al 29/05/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres avantguardistes de restaurant és reinterpretar les receptes de la pastisseria de restaurant amb noves tècniques culinàries, per crear productes que siguin experiències gustatives.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Teoria de les tècniques de creació de postres de restaurant i emplatat
  2. Combinació i tast d’ingredients. Teoria dels sabors
  3. Pràctica i tast d’elaboracions de pastisseria de restaurant d'avantguarda: escumes, aires, gelatines, esferificacions i altres tècniques avançades

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no disposar de la titulació acadèmica requerida, es pot acreditar una experiència professional de mínim 1 any al sector de l'hoteleria i el turisme amb l'informe de vida laboral o fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

postres
Guarnicions i presentacions culinàries

Curs pendent de nova data

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.

Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs per a persones en actiu. Les persones desocupades sense experiència laboral hauran d'acreditar un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional de l'hoteleria i el turisme.
  • Es donarà prioritat a les persones que acreditin experiència professional en el lloc d'ajudant de cuina.

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

decoración platos cett
Elaboracions gastronòmiques a la vista del client: plats minut

Curs pendent de nova data

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Els treballadors en actiu no han de presentar titulació acadèmica i els desocupats hauran de presentar una certificació professional o cicle formatiu de la mateixa família professional (Hoteleria i turisme). En qualsevol dels dos casos, s'ha de tenir una experiència mínima de tres mesos al sector, amb ocupació de cambrer o cambrera.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

plat minut CETT
Cuina de temporada

Del 07/05/2024 al 06/06/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00 h.

30 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destresa i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de cuina de temporada.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

cuina de temporada CETT
Postres clàssics de restaurant

13/05/2024 al 03/06/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
  2. Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no disposar de titulació acadèmica, es pot acreditar experiència professional mínima d'un any a l'hoteleria i el turisme, mitjanaçant l'informe de vida laboral. En cas de no poder acreditar tampoc l'experiència laboral, s'haurà de fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

postres
Preparació de bufet

Del 22/05/2024 al 04/07/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:00 h.

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre a presentar els aliments per al seu servei de bufet, tenint en compte el tipus de bufet, les instal·lacions, la quantitat de comensals i el menú s servir.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

postres
Cocteleria. Tècniques d'elaboració de combinats

Del 27/05/2024 al 12/06/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

cócteles CETT
Sommelieria i maridatge

Del 04/06/2024 al 20/06/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i relacionar-los amb l'àpat més adequat.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina).

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

sumilleria CETT
Gelats, sorbets i elaboracions gelades

Del 10/06/2024 al 01/07/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:00

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de gelats, sorbets i elaboracions gelades és aprendre a distingir i reconèixer els ingredients que componen un gelat o un sorbet, la maquinària i els estris necessaris per fer-los, i aprendre a elaborar-los.

Aquest curs s'estructura en un únic mòdul: Gelats, sorbets i elaboracions gelades.

Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:

  • Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no disposar de la titulació acadèmica requerida, es pot acreditar una experiència mínima d'un any en el sector de l'hosteleria i el turisme amb l'informe de vida laboral o fer una prova d'accés.
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

helados
Pastisseria: postres per a restauració

Del 18/06/2024 al 04/07/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre a elaborar i presentar postres, utilitzant equips i màquines útils en rebosteria, observant les normes i seguint els procediments adequats.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

postres
Cuina per a celíacs

Del 20/06/2024 al 23/07/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30

35 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és adquirir els coneixements necessaris per a realitzar elaboracions lliures de gluten, aïllant la seva elaboració per evitar aliments perillosos. També s'ajudarà a identificar els processos de contaminació per tal de prevenir-los i evitar-los.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)

Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.

celiaquía
Elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, tapes, pinxos i canapès

Del 01/07/2024 al 17/07/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, aperitius, tapes, torrades i canapès.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
tapas
Preparacions culinàries a base d'arrossos

Del 09/07/2024 al 18/07/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

12 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre les categories comercials, característiques, aplicacions, elaboracions i presentacions, així com supervisar preparacions culinàries a base d'arrossos.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

arroz cett
Cuina vegana

Del 11/07/2024 al 25/07/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar cuina vegana, la qual es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

cocina vegana

Necessites ajuda? Contacta amb nosaltres