Del 18/06/2024 al 08/10/2024 (vacances del 29/07 al 01/09)
Formació Subvencionada
Formació ocupacional
Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).
T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).
Formació contínua
Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?
Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).
T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.
Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.
Continguts:
- Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
- Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
- Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
- Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Descobreix tots els cursos de Formació Continua
Curs pendent de nova data
L'objectiu del curs és dissenyar i realitzar decoracions per a tota mena d'elaboracions culinàries, aplicant les tècniques gràfiques i de decoració adequades.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Curs pendent de nova data
L'objectiu del curs és aprendre a satisfer les expectatives dels clients i fidelitzar-los utilitzant una adequada atenció i comunicació en el servei de restaurant-bar. També s'estudiarà com atendre suggeriments i solucionar possibles problemes i reclamacions.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és dissenyar elaboracions de pastisseria i rebosteria amb xocolata, aplicant-ne les principals tècniques de conservació i optimització.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és gestionar esdeveniments en el sector de la restauració i l'hostaleria, assumint la planificació, organització, coordinació de l'acte i avaluació dels resultats obtinguts.
Certificat de professionalitat nivell 3. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: Batxillerat
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs de postres avantguardistes de restaurant és reinterpretar les receptes de la pastisseria de restaurant amb noves tècniques culinàries, per crear productes que siguin experiències gustatives.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Teoria de les tècniques de creació de postres de restaurant i emplatat
- Combinació i tast d’ingredients. Teoria dels sabors
- Pràctica i tast d’elaboracions de pastisseria de restaurant d'avantguarda: escumes, aires, gelatines, esferificacions i altres tècniques avançades
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destresa i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de cuina de temporada.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
- Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és aprendre a presentar els aliments per al seu servei de bufet, tenint en compte el tipus de bufet, les instal·lacions, la quantitat de comensals i el menú s servir.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i relacionar-los amb l'àpat més adequat.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs de gelats, sorbets i elaboracions gelades és aprendre a distingir i reconèixer els ingredients que componen un gelat o un sorbet, la maquinària i els estris necessaris per fer-los, i aprendre a elaborar-los.
Aquest curs s'estructura en un únic mòdul: Gelats, sorbets i elaboracions gelades.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és aprendre a elaborar i presentar postres, utilitzant equips i màquines útils en rebosteria, observant les normes i seguint els procediments adequats.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és adquirir els coneixements necessaris per a realitzar elaboracions lliures de gluten, aïllant la seva elaboració per evitar aliments perillosos. També s'ajudarà a identificar els processos de contaminació per tal de prevenir-los i evitar-los.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)