Fotografia de: Formació subvencionada per especialitzar-te en cuina i gastronomia | CETT
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica > Per Nivell d'Estudis >

Formació Subvencionada

Formación ocupacional

Formació ocupacional

Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).

T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).

SOC
Generalitat
Ministerio de Educación
Formación continua

Formació contínua

Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?

Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).

T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.

Consorci
Ministeri

Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional

Operacions bàsiques de cuina

Del 5/03/2024 al 28/05/2024

De dilluns a divendres

De 8 a 14 h.

310 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.

Continguts:

  • Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
    • Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
  • Elaboració culinària bàsica (180 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
    • Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
    • Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina
Operacions bàsiques de restaurant i bar

Del 7/05/2024 al 11/07/2024

De dilluns a divendres

De 15 a 21 h.

250 h. teòriques + 80 h. pràctiques en empreses

Presencial

El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.

Continguts:

  • Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
    • Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
  • Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
    • Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
    • Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
    • Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
  • Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)

Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
operacions cuina
separador

Descobreix tots els cursos de Formació Continua

Postres clàssics de restaurant

Pendent nova data

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
  2. Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

postres
Creació de cartes i menús

Del 13/02/2024 al 14/03/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00 h.

30 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és dissenyar cartes i elaborar menús en funció de les diferents variables que s'han de tenir en compte i considerant la política de preus i rendibilitat.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
cuina de temporada CETT
Decoració i exposició de plats

Del 19/02/2024 al 10/04/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és dissenyar i realitzar decoracions per a tota mena d'elaboracions culinàries, aplicant les tècniques gràfiques i de decoració adequades.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
decoración platos cett
Elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, tapes, pinxos i canapès

Del 04/03/2024 al 20/03/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

20 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, aperitius, tapes, torrades i canapès.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
tapas
Atenció al client en restauració

Del 07/03/2024 al 21/03/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és aprendre a satisfer les expectatives dels clients i fidelitzar-los utilitzant una adequada atenció i comunicació en el servei de restaurant-bar. També s'estudiarà com atendre suggeriments i solucionar possibles problemes i reclamacions.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
atención cliente CETT
Cuina tradicional espanyola

Del 12/03/2024 al 07/05/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30 h.

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destreses i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de la cuina tradicional dels diferents territoris de la geografia espanyola.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

cocina tradicional CETT
Aplicacions bàsiques de la xocolata

Del 19/03/2024 al 21/03/2024

Dimarts, dimecres i dijous

De 17:00 a 20:30

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és dissenyar elaboracions de pastisseria i rebosteria amb xocolata, aplicant-ne les principals tècniques de conservació i optimització.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

elaboraciones con chocolate cett
Organització d'esdeveniments en restauració i hostaleria

Del 09/04/2024 al 28/05/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és gestionar esdeveniments en el sector de la restauració i l'hostaleria, assumint la planificació, organització, coordinació de l'acte i avaluació dels resultats obtinguts.

Certificat de professionalitat nivell 3. Requisits d'accés:

organización de eventos CETT
Postres avantguardistes de restaurant

Del 16/04/2024 al 28/05/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:30

40 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs de postres avantguardistes de restaurant és reinterpretar les receptes de la pastisseria de restaurant amb noves tècniques culinàries, per crear productes que siguin experiències gustatives.

Quins continguts veuràs durant el curs?

  1. Teoria de les tècniques de creació de postres de restaurant i emplatat
  2. Combinació i tast d’ingredients. Teoria dels sabors
  3. Pràctica i tast d’elaboracions de pastisseria de restaurant d'avantguarda: escumes, aires, gelatines, esferificacions i altres tècniques avançades

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

postres
Guarnicions i presentacions culinàries

Del 22/04/2024 al 29/04/2024

Dilluns i dimecres

De 17:00 a 20:30 h.

10 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.

Requisits d'accés:

  • No es demanen requisits acadèmics previs
  • Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
decoración platos cett
Elaboracions gastronòmiques a la vista del client: plats minut

Del 30/04/2024 al 15/05/2024

Dimarts i dijous

De 17:00 a 20:00

15 h. de formació

Presencial

L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.

Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:

plat minut CETT

Necessites ajuda? Contacta amb nosaltres