Fotografia de: MASTER CLASS: Els secrets del sentit del gust en el vi | CETT
Universitat de Barcelona

MASTER CLASS: Els secrets del sentit del gust en el vi

05.10.2018
 
MASTER CLASS: Els secrets del sentit del gust en el vi

El passat vespre 4 d’octubre el Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT–UB, va tenir lloc la Màster Class “Els secrets del sentit del gust en el vi”. La sessió va anar a càrrec de la Blanca Ozcáriz, viticultora, enòloga, membre de la Societat Espanyola de Ciències Sensorials i professora del Curs Semipresencial de Sommelier, que va comptar amb una convidada d’excepció, María Cejas, ambaixadora del caviar aranès NACARII i ex alumne del Curs Semipresencial de Sommelier.

Blanca Ozcáriz va trencar molts mites en matèria de percepció sensorial aportant exemples quotidians al públic que evidenciaven com la percepció i la valoració del món és subjectiva i totalment extensible al vi. Va destacar com la biologia, la psicologia i la cultura juguen un paper molt important en el tast. Els aromes apresos al llarg de la vida estan estretament relacionats amb els nostres records, la nostra genètica i les nostres vivències. A més de desvetllar magistralment tots els secrets del sentit del gust, va remarcar la diferència entre els gustos, sabors i aromes en el món del vi.

Durant la segona part, es va maridar el vi servit amb un dels millors caviar del país, ofert per María Cejas, a qui el Curs Semipresencial de Sommelier li va permetre desenvolupar la seva feina amb creativitat en el nou espai Nacarii de Barcelona, on marida vins i caviar. L’ex alumne va oferir un maridatge de luxe als vins seleccionats per l’enòloga amb el caviar aranès, apropant el públic a l’elaboració artesanal del caviar seguint el mètode tradicional dels mestres iranians.

Aquesta sessió s’engloba en el marc de les seves formacions en l’àmbit de l’enogastronomia, com el Curs Semipresencial de Sommelier, el curs Intensiu de Sommelier i el curs online Intensiu d’Enoturisme, entre altres.

Categories
Campus CETT-UB CETT eLearning Masterclass enologia sommelier sumilleria gastronomia