Fotografia de: Gastronomia i disseny, units a Foodture Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Gastronomia i disseny, units a Foodture Barcelona

22.10.2020
 
Gastronomia i disseny, units a Foodture Barcelona

El món de l’alimentació i el disseny estan directament relacionats i cada vegada prenen un paper més rellevant els projectes que uneixen ambdues disciplines. Foodture Barcelona és el Summit d’Innovació en Food Design, Food Tech i Sostenibilitat que busca crear un espai per compartir projectes i coneixements per explorar i redissenyar el món de l’alimentació.

El món acadèmic té un gran paper a l’hora de formar als professionals del futur, i és per això que en la segona edició de l’esdeveniment, que s’ha celebrat els dies 20 i 21 d’octubre, s’ha organitzat la sessió “The inventors of tomorrow”, que ha comptat amb la participació de Vinyet Capdet, coordinadora del CETT del Grau interuniversitari UB-UPC de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, juntament amb quatre ponents de l’àmbit acadèmic.

La professora del CETT-UB ha presentat diferents projectes que s’estan treballant des del centre i ha incidit en la importància de conèixer els petits agricultors i artesans, els productes locals i de proximitat. Alhora, ha fet referència a la sostenibilitat com a element imprescindible i com a tendència a l’alça que s’ha d’aplicar sempre, tant a l’hora de construir una empresa com en el seu dia a dia, fent èmfasi en la prevenció del malbaratament alimentari.

Els centres de formació tenen una responsabilitat a l’hora de formar als professionals del futur. En aquest sentit, Capdet ha afirmat que “hauríem d’anar a la part més pura del coneixement del producte i de l’alimentació. Les escoles, també a l’educació primària i secundària, hem de fer un treball de profunditat quan formem les persones del futur, de tots els àmbits, en el coneixement del producte, el productor, l’artesà”. Aquest coneixement és, sens dubte, clau per poder crear, innovar i avançar.

Ha afegit, a més, que “les escoles de cuina, els centres on impartim tant a nivell de Formació Professional com d’estudis universitària, tenim molt per fer i hem de formar i capacitar molt bé als nostres futurs professionals, s’ha de potenciar el perfil més creatiu, en els àmbits del disseny, profunditzar en el coneixement del producte i els seus productors, així com en els processos culinaris”.

Un dels valors afegits al CETT-UB és el fet de treballar en projectes reals, col·laborant amb entitats com la Plataforma Aprofitem els Aliments, una iniciativa que ha destacat Vinyet Capdet durant la seva intervenció, en què ha assegurat que “ha canviat molt la metodologia que s’utilitza a les aules i cada vegada està més basada en les experiències reals”.

Foodture també compta amb Connecting Platform, un espai digital obert per connéixer, connectar i compartir talent. Properament, l’espai digital compartirà tres Treballs de Final de Grau que vinculen l’alimentació amb el futur dels alumnes Andrea Morillo, Jordi Ortiz i Carlos López.

Categories
Grau interuniversitari UB-UPC de Ciències Culinàries i Gastronòmiques Gastronomia Innovació