Fotografia de: El CETT-UB i Queer Destinations col·laboren per impulsar el primer Màster en Turisme LGTB | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT-UB i Queer Destinations col·laboren per impulsar el primer Màster en Turisme LGTB

16.09.2021
 
El CETT-UB i Queer Destinations col·laboren per impulsar el primer Màster en Turisme LGTB

El CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, i l'empresa Queer Destinations (QD) han anunciat un acord de col·laboració per impulsar el primer Màster en Turisme LGTB, creat i impartit per la universitat catalana.

En el marc de la convenció anual de l'Associació Internacional de Viatges LGBT+ (IGLTA) celebrada a Atlanta la segona setmana de setembre, Oriol Pàmies, CEO de QD, ha comunicat l'aliança, que té l'objectiu d’atendre la creixent demanda de formació i sensibilització de professionals del sector turístic en diversitat. Per la seva banda, la CEO del CETT-UB, la Dra. Maria Abellanet i Meya, ha remarcat: "El Màster en Turisme LGTB, creat pel nostre centre universitari amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​és un programa pioner al món per formar professionals de l'àmbit del turisme en l'oferta i atenció turística al col·lectiu LGTB. Es tracta, doncs, d'un programa internacional innovador que vol contribuir a la progressiva transformació del turisme sobre la base del coneixement, la digitalització, la sostenibilitat i la perspectiva de gènere".

La recuperació del turisme internacional a través del segment LGBTQ+ és un fet. El 73% dels turistes de la comunitat d’indrets com els Estats Units, Canadà, Europa o Mèxic asseguren que té plans de viatjar segons els resultats globals de l'última enquesta de la IGLTA Travel Survey 2021 Post Covid LGBTQ. A més, segons l'Organització Mundial del Turisme, la comunitat LGBTQ + viatja un 3,8% més que el turista convencional. De fet, s'estima que, el 2030, el nombre de turistes LGBTQ+ anual sigui de 180 milions.

Per això, "professionalitzar, sensibilitzar i formar en la diversitat a tot l'staff turístic és una obligació per a qualsevol empresa que entre els seus estendards es trobi la qualitat", ha assegurat Oriol Pàmies, CEO de Queer Destinations. Abellanet ha afegit: "Un viatge no és només allò que veiem o fem al destí, sinó el conjunt d'experiències que vivim des del primer contacte amb la destinació. És l'atenció que rebem un cop baixem del tren o de l'avió, les persones que ens trobem en entrar a un allotjament o les que ens serveixen en un restaurant. El paper dels professionals del sector turístic és fonamental per als visitants i és per això que la seva formació és imprescindible."

Queer Destinations ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa acadèmica perquè "governs, destinacions i empreses del sector a tot el món tenen al segment LGTBQ+ com a element clau en les seves estratègies de recuperació. És per aquest motiu que és indispensable que els seus professionals estiguin formats i sensibilitzats en la matèria per assegurar una experiència inclusiva, segura i òptima", ha defensat Oriol Pàmies.

Contingut del Màster en Turisme LGTB

El CETT-UB imparteix el Màster en Turisme LGTB en un format modular seqüencial 100% online i en anglès. Els estudis inclouen una aproximació social i antropològica al col·lectiu, un repàs de la història del turisme LGTB i de l'impacte d'aquest sector en el turisme global, així com una aproximació a les destinacions turístiques consolidades i emergents, tendències de mercat, campanyes de comunicació i promoció, i casos d'èxit sobre productes i experiències turístiques LGTB. A més, el màster inclou una estada optativa de dues setmanes a la ciutat de Barcelona amb visites a empreses i master class amb professionals del sector.

Beques formatives per a estudiants 

A la convenció anual de l'Associació Internacional de la IGLTA, Queer Destinations ha anunciat dues beques de formació col·laboratives que s'oferiran des del CETT-UB i la fundació de la IGLTA per cursar el Màster en Turisme LGTB de forma totalment gratuïta. D'aquesta manera, es vol impulsar la formació, la professionalització i la sensibilització dels professionals del sector de forma activa. Per accedir a aquestes beques, els estudiants han de complir els requisits establerts pel programa.

Fotografïa: Vicente Zambrano

Vídeo del Màster LGTB

Categories
master masters en turisme