Fotografia de: Turisme Responsable i Sostenibilitat | CETT
Universitat de Barcelona

“El Màster en Turisme Responsable i Sostenible ha enriquit el meu perfil professional: seré agent de canvi a la societat”

20.07.2022
 
“El Màster en Turisme Responsable i Sostenible ha enriquit el meu perfil professional: seré agent de canvi a la societat”

Vanessa Victoria Robles Contreras té 27 anys i va néixer a Santo Domingo, capital de la República Dominicana. És graduada en Administració d'Empreses Turístiques a la Universitat Catòlica Santo Domingo (UCSD). Després de treballar al sector durant algun temps, ha estudiat al CETT el Màster de Direcció d'Empreses Turístiques, especialitat en Turisme Responsable i Sostenible. Li encanta viatjar i conèixer noves destinacions i cultures.


Estudiar màster a Barcelona

Per què vas decidir estudiar aquest màster?

Un dels meus somnis era estudiar un màster a Espanya i vaig escollir el CETT pel seu prestigi acadèmic i per la seva ubicació a la ciutat de Barcelona com a destinació turística. Vaig indagar sobre la seva oferta acadèmica i el Màster de Turisme Responsable i Sostenible s'ajustava més als meus interessos personals i professionals, que estan orientats a ser un agent de canvi a la societat actual. D'acord amb la meva visió de futur, el màster m'oferia la possibilitat de traslladar els coneixements a l'àmbit empresarial turístic i de generar canvis positius des d'allà.

Quins coneixements us ha aportat?

Vaig rebre coneixements fonamentals propis del màster orientats, entre ells, a treballar les meves competències de direcció d'empreses, financeres, de comunicació i de gestió responsable i sostenible. A més, m'ha generat més sensibilitat i consciència envers la cura del medi ambient, però també m'ha fet entendre de manera holística la sostenibilitat i els seus diferents àmbits d'impacte. He après com implementar bones pràctiques a nivell professional a través de projectes i una estratègia organitzacional per mitigar els impactes negatius. També he pogut aplicar aquests coneixements a nivell personal, com ara mitjançant el consum responsable i el maneig adequat dels recursos.


Màster en turisme a Barcelona

Com creus que el màster pot influir a la teva carrera professional?

Aquest màster ha enriquit el meu perfil professional, ja que m'ha format per ser part d'aquells professionals que són agents de canvi a la societat i que busquen mantenir l'equilibri entre la indústria i el seu entorn de manera positiva. També em permet ser una font de conscienciació social, fomentant la preservació mediambiental i del creixement dins de l'empresa a què pertanyi, aportant-me així al meu CV ia un millor posicionament dins del mercat laboral. La sostenibilitat és la clau del futur de les empreses competitives i per aquesta raó un professional capacitat és molt important.

Quina valoració fas del professorat del màster?

El CETT té un cos docent de qualitat. Són professionals competents en les àrees respectives i que, sens dubte, aporten coneixements importants a l'alumnat. Són docents guiats per un model densenyament amb una perspectiva actualitzada del sector turístic. Ens apropen a projectes i empreses reals i són capaços d'adaptar les formes d'ensenyament a la diversitat cultural que caracteritza el CETT.

Què diries a algú que està pensant fer aquest màster, però encara no s'ha decidit del tot?

En primer lloc, us aconsellaria que us assegureu que el pla d'estudis del màster satisfà els vostres interessos com a professional. Posteriorment, us diria que és una experiència que no pot deixar de viure. Estudiar al CETT i específicament a Barcelona com a destinació turística amplia la ment d'una manera excepcional, ja que permet ser part de la diversitat cultural, obtenir formació de qualitat i fer networking. Aquest màster forma no només per conèixer conceptes, estratègies, projectes i bones pràctiques sostenibles, sinó també per ser un professional conscient que busca l'equilibri i la generació d'impacte positiu a la societat i l'entorn.

Com et veus laboralment d'aquí a cinc anys?

Em veig exercint funcions a l'àrea de gestió de control de qualitat, medi ambient i prevenció, i sempre en constant formació. Em veig enfocada a ser una especialista en gestió integrada o bé exercint funcions de manera independent mitjançant consultories, sempre aportant valor afegit a les empreses des de la meva formació en sostenibilitat.