Objectius i competències
Objectius del grau:
- Formar professionals amb els coneixements en ciències culinàries i gastronòmiques que els permetin comprendre i visionar el fenòmen culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial.
- Dotant-los de les competències necessàries per innovar, dissenyar, produir i gestionar serveis en els àmbits de l’alta cuina, la restauració comercial i col·lectiva, la indústria alimentària i l’hoteleria.
- Participar i desenvolupar projectes d’investigació i de desenvolupament en el camp de les Ciències Culinàries i Gastronòmiques.
- Empoderament de l'alumnat gràcies al treball de les competències tant personals com professionals.
Competències:
Coneixements
- Mètode científic en aspectes bàsics dels productes i processos culinaris.
- Aliment (químic, físic, biològic) i de les modificacions i alteracions.
- Productes (origen, característiques i interès gastronòmic).
- Ingredients i de les seves propietats funcionals.
- Fonaments dels principals processos de transformació i preparació dels aliments.
- Relacions alimentació i salut.
- Processos fisiològics implicats en la percepció sensorial dels aliments.
- Gestió d’espais culinaris.
- Comercialització i màrqueting.
- Cultura gastronòmica (història, social, geogràfica, antropològica).
Habilitats i destressses
- Integració i aplicació pràctica dels coneixements adquirits.
- Creativitat i capacitat d’innovar.
- Respecte per la cultura gastronòmica tradicional.
- Visió global del procés gastronòmic.
- Habilitats comunicatives.
Actituds
- Formació permanent sobre ingredients, processos, tècniques i tendències.
- Integració en equips multidisciplinaris i lideratge.
- Ètica del consum.
- Sostenibilitat.