Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

G
Modalitat: Presencial
Durada: 4 cursos (240 ECTS)
Idiomes: Castellà, Català

Objectius i competències

Objectius del grau:

  • Formar professionals amb els coneixements en ciències culinàries i gastronòmiques que els permetin comprendre i visionar el fenòmen culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial.
  • Dotant-los de les competències necessàries per innovar, dissenyar, produir i gestionar serveis en els àmbits de l’alta cuina, la restauració comercial i col·lectiva, la indústria alimentària i l’hoteleria.
  • Participar i desenvolupar projectes d’investigació i de desenvolupament en el camp de les Ciències Culinàries i Gastronòmiques.
  • Empoderament de l'alumnat gràcies al treball de les competències tant personals com professionals.

Competències:

Coneixements

  • Mètode científic en aspectes bàsics dels productes i processos culinaris.
  • Aliment (químic, físic, biològic) i de les modificacions i alteracions.
  • Productes (origen, característiques i interès gastronòmic).
  • Ingredients i de les seves propietats funcionals.
  • Fonaments dels principals processos de transformació i preparació dels aliments.
  • Relacions alimentació i salut.
  • Processos fisiològics implicats en la percepció sensorial dels aliments.
  • Gestió d’espais culinaris.
  • Comercialització i màrqueting.
  • Cultura gastronòmica (història, social, geogràfica, antropològica).

Habilitats i destressses

  • Integració i aplicació pràctica dels coneixements adquirits.
  • Creativitat i capacitat d’innovar.
  • Respecte per la cultura gastronòmica tradicional.
  • Visió global del procés gastronòmic.
  • Habilitats comunicatives.

Actituds

  • Formació permanent sobre ingredients, processos, tècniques i tendències.
  • Integració en equips multidisciplinaris i lideratge.
  • Ètica del consum.
  • Sostenibilitat.