Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Universitat de Barcelona

Pla d'estudis

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

QUINES SÓN LES ASSIGNATURES DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE CUINA?

Mòduls Hores
Control de Proveïment de Matèries Primeres 66
Processos de Preelaboració i Conservació 198
Elaboracions de Pastisseria i Rebosteria 64
Processos d'Elaboració Culinària UF Ciència i Cuina* 165
Gestió de la Producció en Cuina 84
Gestió de la Qualitat de la Seguretat i Higiene 30
Gastronomia i Nutrició 66
Gestió Administrativa i Comercial en Restauració UF Francès Culinari* 33
Anglés 66
Formació i Orientació Laboral 33
Formació en Centres de Treball** 350
Mòduls Hores
Elaboracions de Pastisseria i Rebosteria 35
Processos d'Elaboració Culinària 66
Gestió de la Producció en Cuina UF Cultura Gastronòmica* 48
Gestió de la Qualitat de la Seguretat i Higiene 36
Gestió Administrativa i Comercial en Restauració 33
Recursos Humans i Direcció d'Equips en Restauració 66
Anglés 66
Formació i Orientació Laboral 33
Empresa i Iniciativa Emprenedora 66
Projecte en Direció de Cuina 264
Formació en Centres de Treball** 350

*Unitat formativa pròpia del CETT.

**Són 350 h de per realitzar entre els dos cursos.

I la nostra formació pràctica?

FORMACIÓ PRÀCTICA EN EMPRESA

Durant els teus estudis del Cicle realitzaràs un període de 416 hores de pràctiques professionals al sector, la Formació en Centres de Treball (FCT). Gràcies a l’equip del departament de Career Services, podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.

  • La FCT la podràs desenvolupar en empreses col·laboradores del CETT, en restaurants d’alta cuina, en cadenes de restauració, en hotels o en empreses de col·lectivitats, segons les teves preferències.
  • Té per objectiu complementar i consolidar els teus coneixements, habilitats i competències tècniques en empreses reals del sector i en diferents tipologies d’empresa.
  • Amb la FCT començaràs la teva carrera professional dins d’un entorn laboral.
  • Recorda que, a més a més de la FCT, també realitzaràs la teva formació pràctica a les aules tècniques del centre i la formació pràctica Dual-CETT, a l’Aula Restaurant Fòrum i a les empreses pròpies del CETT.

CICLES TURISME

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Edifici del CETT

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Espai Eidos

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Centre de recursos

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aules

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Espai Career Services

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Passadís

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aules

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Centre de recursos

PROJECTE FINAL DE CICLE (PFC)

El mòdul de Projecte final de cicle és un treball en què aplicaràs tots els coneixements i aprenentatges adquirits al llarg de la formació.

  • El treball posa en relleu el teu aprenentatge durant el cicle de manera pràctica i aplicada, enfocat en els teus interessos professionals futurs.
  • El Projecte Final de Cicle (PFC) és un projecte de disseny i definició d’una àrea o establiment de restauració, comercial o de col·lectivitats, que inclou: l’estructura i àrees de l’empresa, la seva oferta, el seu servei, el pla de comercialització i venda, la viabilitat econòmica, etc.
  • Desenvoluparàs un projecte que pot tenir una aplicació real que inclogui totes les àrees del negoci: empresarial, econòmica, tots els aspectes vinculats amb el màrqueting i la comercialització digital, l’oferta de serveis i productes, la política de preus, etc.
  • Durant tot el procés de creació estaràs tutoritzat, per orientar-te i assegurar un bon desenvolupament del PFC.
  • El PFC es presenta davant un tribunal format per professorat.
  • Els projectes més interessants del PFC poden optar al Premi al Millor Projecte Final de Cicles Formatius de Grau Superior del CETT, de CETT Fundació, i obtenir una beca per seguir els estudis al CETT.

Aquestes activitats formen part del currículum formatiu i t’aporten coneixement i motivació durant el teu procés d’aprenentatge. Permeten que tinguis un contacte estret amb els professionals, les empreses, fires i actes, perquè coneguis de manera directa la realitat del sector.

  • Tastos i presentacions de productes d’alimentació i begudes: Empreses referents del sector presenten i expliquen els processos d’elaboració i es fa un tast dels productes per conèixer-ne les característiques i la seva aplicació en els àmbits culinaris i de la restauració.

  • Demostracions de professionals del sector o referents: Xefs, sommeliers, maîtres i professionals ofereixen demostracions i comparteixen el seu coneixement per aportar una visió de la professió i de les tendències més actuals que tenen lloc en el sector.

  • Visites a empreses del sector: Les empreses et permeten conèixer les seves instal·lacions per mostrar l’elaboració de productes alimentaris o de processos industrials d’elaboració d’estris o maquinària.

  • Fires i esdeveniments gastronòmics: Coneixeràs en primera persona els esdeveniments de referència del sector, i veuràs les oportunitats amb què et trobaràs quan esdevinguis un professional.

  • Participació en accions solidàries: Per transmetre’t el compromís social i com a actitud implícita en la nostra filosofia, el CETT participem en nombroses accions solidàries: el Gran Recapte dels Aliments, La Marató de TV3 o la Tapa Solidària amb el Casal dels Infants del Raval, entre d’altres.

  • La Trobada Gastronòmica: Cada any, organitzem la Trobada Gastronòmica, una jornada amb ponències, xerrades i demostracions al voltant d’una temàtica, amb col·laboradors de gran nivell del món de la cuina i la gastronomia. La Trobada és un nexe d’unió entre les empreses i el nostre alumnat. Apadrinada pel cuiner Carles Gaig, compta amb continguts especials i enriquidors, amb la participació de professionals de la gastronomia com Joan Roca, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, germans Torres, Ferran Centelles o Javier de las Muelas, entre d’altres.

ACTIVITATS TURISME

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

CETT Talent

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina
Cross Cultural Management
Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fest alumnes

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fòrum Gastronòmic BCN

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

CETT Talent

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Trobada  Gastronòmica

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Premis CETT Alimara

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina
Premis CETT Alimara
Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Can Magí

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Classe Ciència Turística

Fotografia de: Pla d'estudis  | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Obervatori CETT

CONTINUÏTAT D’ESTUDIS

Un cop superat el grau superior et podràs seguir formant al CETT amb qualsevol d’aquests programes:

CICLES

Podràs continuar la teva formació amb els cicles formatius de grau superior del CETT, si accedeixes a un altre cicle de grau superior, i se’t reconeixeran i convalidaran crèdits:

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració*

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments

¿Vols saber-ne més?

*Per tal d’afavorir la compatibilitat dels estudis amb oportunitats laborals, aquests dos cicles s’imparteixen també en modalitat semipresencial.

ALTRES CICLES

Tècnic Superior de Màrqueting i Publicitat

¿Vols saber-ne més?

GRAUS UNIVERSITARIS

Grau universitari de Turisme

¿Vols saber-ne més?

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

¿Vols saber-ne més?

Estudiant aquests graus se’t reconeixeran i convalidaran crèdits.

DIPLOMES D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

Per cursar els Diplomes d’Extensió Universitària només hauràs de demostrar una experiència professional prèvia. Els Diplomes d’Extensió Universitària són cursos d’especialització amb titulació pròpia de la UB.

Diploma d’Alta Cuina

¿Vols saber-ne més?

Per més informació contacta amb l'equip d'orientació a l'estudiant