Fotografia de: El CETT incorpora una nova formació en gastronomia sostenible | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT incorpora una nova formació en gastronomia sostenible

29.04.2021
 

El Màster de Gastronomia Sostenible comptarà amb dues especialitats: Gestió en gastronomia circular i accessible i Innovació en cuina responsable

La sostenibilitat és un objectiu i, alhora, un repte per a tots els sectors de la societat que pren encara més rellevància en l’àmbit de la gastronomia. L’alimentació té sens dubte un paper fonamental en tota la societat i cal tenir també presents les seves derivades des del punt de vista de la salut i de l’ecologia. Enguany, Barcelona, com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, posarà el focus en aquesta qüestió, a través del desenvolupament de projectes i iniciatives per fomentar l’alimentació sostenible, un dels Objectiu de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

En aquest context, el sector de la gastronomia i els negocis que l’integren estan en un procés de transformació, arran dels canvis socials i econòmics que s’estan produint. Les noves generacions de clients es fixen en empreses que els donen confiança, compromeses amb el respecte al medi ambient i socialment sostenibles i s’hi relacionen en un entorn digital. Aquests aspectes canvien completament els negocis gastronòmics, que han de renovar-se, i generen, alhora, oportunitats per als nous.

Per donar resposta a les noves demandes, el CETT ha creat el Màster de Gastronomia Sostenible, que prepara els professionals del sector gastronòmic per a la transformació cap a la sostenibilitat, una tendència que persistirà. Aquest programa donarà a l’alumnat les eines per crear un negoci gastronòmic sostenible i estratègies per adaptar un negoci existent, amb una perspectiva àmplia i aplicada, incloent coneixements d’economia circular, accessibilitat i responsabilitat social.

La nova formació, que inclou les especialitats de Gestió en gastronomia circular i accessible i Innovació en cuina responsable, està pensada per a professionals del sector gastronòmic, directius i professionals en càrrecs de gestió o emprenedors. Per impulsar la integració de la sostenibilitat en els negocis gastronòmics, el sector necessita comptar amb professionals amb formació específica, sensibles amb la qüestió, que treballin en equip, persones curioses cap a allò més innovador i amb capacitat reflexiva i d’anàlisi.

A més, el Màster permet a l’alumnat fer pràctiques a empreses del sector per consolidar els coneixements adquirits i amb la possibilitat d’especialitzar-se en la vessant d’investigació i desenvolupar el projecte a les instal·lacions del CETT.

Amb una trajectòria de més de 50 anys formant els professionals del sector, el CETT integra les demandes i tendències del sector a la formació que imparteix, donant als professionals les eines i habilitats necessàries per adaptar-se a nous entorns canviants. El sector gastronòmic necessita, ara més que mai, professionals capaços d’erigir-lo sobre la sostenibilitat.  

Gastronomia sostenible
Categories
cett Barcelona capital mundial de l'alimentació sostenible gastronomia