La Fundació impulsa la formació turística i hotelera, en els seus diferents àmbits i, per tant, la transferència de coneixement en la missió educativa del Grup CETT, a partir de la identificació de les necessitats i expectatives del sector tant acadèmic com professional:

  • Organització de jornades monogràfiques com l'Observatori de Turisme del CETT, jornades sobre innovació, ... trobades i conferències d’interès per als alumnes, professors i professionals

  • Col·laboració en l’organització de concursos relacionats amb els coneixements adquirits junt amb organismes o associacions del sector

La Fundació també fomenta iniciatives i projectes innovadors per aportar millores a la gestió turística i afavoreix l'activitat emprenedora dels joves, incentivant-los a desenvolupar les seves idees i ajudar-los per què els seus projectes es converteixin en realitat:

  • Projectes d’ambientalització curricular de la formació turística
  • La creació del nou Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques promogut pel CETT-UB, el Campus de l'alimentació Torribera, la UPC i la Fundació Alícia que s'imparteix des del setembre de 2014
  • Creació de l’Aula dels Sentits, actualment l'"Espai dels sentits, aula renovada el 2013 i destinada al desenvolupament, la investigació i experimentació dels seus sentits aplicats a l'àmbit gastronòmic, amb l'objectiu d'interrelacionar diferents disciplines com la ciència, l'art, la indústria alimentària...
  • Concurs anual de Projectes emprenedors en el sector turístic