Fotografia de: Formació pràctica | Tècnic Superior en Direcció de Cuina
Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Formació pràctica
Propera convocatòria: Setembre 2021

Formació pràctica

La formació práctica, el nostre valor diferencial

Ens avalen més de 15 anys d’experiència. La nostra metodologia d’ensenyament, actual i personalitzada, es centra en la vessant pràctica, on juguen un rol fonamental les Aules de Tecnologia Aplicada, les Aules Tècniques i les empreses pròpies d'aplicació pràctica del Grup CETT.

Les aules de tecnologia aplicada, ubicades en el mateix centre de formació, han estat íntegrament dissenyades per constituir un espai d’aplicació pràctica integral, un banc de proves en situació real, on l’alumnat, sota la supervisió del professorat, assumeix el rol del professional. És en aquestes aules on es desenvolupen les classes pràctiques, amb la reproducció del funcionament d’un establiment actual, amb públic real. Aquesta metodologia permet capacitar l’alumnat en les habilitats professionals, com a pas previ a la formació pràctica als centres d'aplicació i a les empreses del sector.

L’Aula Cuina és l’espai d’aprenentatge de les tècniques culinàries, de les noves tecnologies, de les habilitats i les competències pròpies d’un cuiner; és on l’alumnat viu la realitat diària d’una cuina professional.

L’Aula Restaurant és l’espai més gastronòmic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el procés d’aprenentatge de l’alumnat, en la clientela, la temporada, el producte i les tendències de la tipologia de servei més actuals.

Les aules técniques són espais de transferència de coneixement tècnic.

L’Aula dels Sentits s’ha dissenyat per desenvolupar la percepció sensorial, amb el treball del tast, el color, les aromes, les textures…

L’Aula Cuina de Demostració permet una visió privilegiada de la tècnica del professional i de l’aplicació del producte, amb la interacció de l’alumnat.

L’Aula Cuina Taller és l’espai de pràctica en els fogons, d’investigació i de proves, i es destina molt especialment a la I+D. Pel que fa a l’Aula Sommeliers, suposa l’aplicació sensorial en el món de les begudes.

Les empreses pròpies d'aplicació pràctica de l’aprenentatge, l’**Hotel Alimara i Àgora BCN, formen part del Grup CETT i tenen un funcionament autònom. L’alumnat del CETT hi pot aplicar i enriquir els coneixements teòrics i pràctics, i adquirir una experiència real amb el suport dels professionals, ja que aquests participen de forma activa en la formació i realitzen una funció pedagògica molt important com a tutors. Les pràctiques personalitzades es realitzen en els àmbits de Cuina, Servei de restaurant (Banquets, Carta, Room service) i Allotjament (Recepció, Comercial i Pisos).