Fotografia de: La recerca al CETT-UB: més de 150 activitats durant el curs 2019-2020 | CETT
Universitat de Barcelona

La recerca al CETT-UB: més de 150 activitats durant el curs 2019-2020

08.01.2021
 
La recerca al CETT-UB: més de 150 activitats durant el curs 2019-2020

El turisme cultural, la sostenibilitat turística, el rendiment i la productivitat en allotjaments turístics i restauració i la innovació gastronòmica han estat les principals línies de recerca

El CETT-UB ha dut a terme durant el curs 2019-2020 més de 150 activitats relacionades amb la recerca en les seves àrees d’expertesa: turisme, hoteleria i gastronomia. El turisme cultural, la sostenibilitat turística, el rendiment i la productivitat en allotjaments turístics i restauració i la innovació gastronòmica són els principals eixos que han centrat l’activitat de recerca del centre a través dels seus tres grups d’investigació: el TURCiT (Grup de recerca en Turisme, Cultura i Territori), el GRATiR (Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració) i el GRCiG (Grup de recerca en Cuina i Gastronomia).

Entre els diferents projectes duts a terme destaca la participació de professors del CETT en 40 congressos, la direcció i participació en 8 projectes d'investigació competitius i la publicació de 12 llibres, capítols de llibres o publicacions en revistes científiques.

“L’impuls de la recerca aplicada és un dels pilars del CETT, i així ho mostra l’activitat que duen a termes els tres grups de recerca”

Eugeni Osácar, director de recerca del CETT, assenyala que “l’impuls de la recerca aplicada és un dels pilars del CETT, i així ho mostra l’activitat que duen a termes els tres grups de recerca, aportant coneixement expert i innovacions als sectors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia per mantenir i millorar la seva competitivitat”.

La recerca, clau per a l’escenari post-COVID-19

En el context actual, la recerca i l’obtenció de dades en àmbits com el turisme o la gastronomia és fonamental per a la presa de decisions tant des de l’àmbit públic com el privat.

En aquest sentit, els experts del CETT col·laboren com a assessors en múltiples comitès i consells d’entitats i administracions amb la voluntat d’aportar el seu coneixement a l’hora de prendre decisions estratègiques. Com a vincle i transmissor de coneixement entre el món acadèmic i el sector, el CETT forma part de la Junta directiva de membres afiliats de l’OMT (Organització Mundial del Turisme), òrgan assessor que vetlla per un turisme responsable, sostenible i accessible.

L’activitat que ha desenvolupat el CETT-UB al llarg d’aquest any acadèmic, així com els principals resultats de la tasca que s’ha portat a terme en els àmbits de la formació i la recerca aplicada, es troba recollida a la Memòria 2019-2020, que enguany ha posat en focus en la gestió de la COVID-19 i el 50è aniversari del centre.

Categories
TURCiT Grup de recerca en Turisme Cultura i Territori GRATiR Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració GRCiG Grup de recerca en Cuina i Gastronomia Recerca CETT Turisme Hoteleria Gastronomia