Del 18/06/2024 al 08/10/2024 (vacances del 29/07 al 01/09)
Formació Subvencionada
Formació ocupacional
Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).
T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).
Formació contínua
Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?
Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).
T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.
Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.
Continguts:
- Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
- Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
- Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
- Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Descobreix tots els cursos de Formació Continua
Últimes places!
L'objectiu del curs és adquirir els coneixements, destresa i habilitats necessaris per elaborar les principals receptes de cuina de temporada.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs de postres clàssics de restaurant és donar a conèixer les postres de restaurant que han marcat tendència en la història de la restauració, tant en l'ambit internacional com autòcton.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Elaboració i tast de receptes clàssiques internacionals: coulant, tiramisú, cheescake, pannacotta, crêpes suzette...
- Elaboració i tast de receptes clàssiques locals: flam amb nata, crema catalana, arròs amb llet...
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no disposar de titulació acadèmica, es pot acreditar experiència professional mínima d'un any a l'hoteleria i el turisme, mitjanaçant l'informe de vida laboral. En cas de no poder acreditar tampoc l'experiència laboral, s'haurà de fer una prova d'accés.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és aprendre a presentar els aliments per al seu servei de bufet, tenint en compte el tipus de bufet, les instal·lacions, la quantitat de comensals i el menú s servir.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és elaborar diferents tipus de còctels utilitzant diferents processos d'elaboració, combinacions, formes de presentació, decoració i realització del servei d'aquestes begudes al bar.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament guarnicions i presentacions culinàries.
Especialitat formativa de nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs per a persones en actiu. Les persones desocupades sense experiència laboral hauran d'acreditar un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional de l'hoteleria i el turisme.
- Es donarà prioritat a les persones que acreditin experiència professional en el lloc d'ajudant de cuina.
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i relacionar-los amb l'àpat més adequat.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no poder acreditar la titulació mínima requerida, s'haurà de fer una prova d'accés.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina).
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és fer correctament plats minut i altres tipus d'elaboracions ràpides, respectant en tot moment les normes de seguretat i higiene i manegant les eines necessàries.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Els treballadors en actiu no han de presentar titulació acadèmica i els desocupats hauran de presentar una certificació professional o cicle formatiu de la mateixa família professional (Hoteleria i turisme). En qualsevol dels dos casos, s'ha de tenir una experiència mínima de tres mesos al sector, amb ocupació de cambrer o cambrera.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs de gelats, sorbets i elaboracions gelades és aprendre a distingir i reconèixer els ingredients que componen un gelat o un sorbet, la maquinària i els estris necessaris per fer-los, i aprendre a elaborar-los.
Aquest curs s'estructura en un únic mòdul: Gelats, sorbets i elaboracions gelades.
Especialitat formativa de nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO. En cas de no disposar de la titulació acadèmica requerida, es pot acreditar una experiència mínima d'un any en el sector de l'hosteleria i el turisme amb l'informe de vida laboral o fer una prova d'accés.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és aprendre a elaborar i presentar postres, utilitzant equips i màquines útils en rebosteria, observant les normes i seguint els procediments adequats.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs de cuina per a celíacs és adquirir els coneixements necessaris per a realitzar elaboracions lliures de gluten, aïllant la seva elaboració per evitar aliments perillosos. També s'ajudarà a identificar els processos de contaminació per tal de prevenir-los i evitar-los.
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
Per a més informació sobre el curs i el seu contingut, pots descarregar aquest pdf.
L'objectiu del curs és preparar i presentar correctament elaboracions senzilles de cuina, plats combinats, aperitius, tapes, torrades i canapès.
Requisits d'accés del curs d'especialitat formativa nivell 1
- Acreditacions / titulacions. És necessari complir com a mínim amb un dels següents requisits:
- Aturats sense experiència laboral amb un certificat de professionalitat o cicle formatiu de la família professional.
- No es requereix titulació per a treballadors ocupats. No obstant això, s'han de tenir habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb profit la formació.
- Experiència professional
- Treballadors amb experiència professional de 3 mesos (ocupats o aturats) del sector Hoteleria i Turisme, prioritàriament de les següents ocupacions: ajudant de cuina, ajudant de cambrer/a i cambrer/a.
L'objectiu del curs és aprendre les categories comercials, característiques, aplicacions, elaboracions i presentacions, així com supervisar preparacions culinàries a base d'arrossos.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Acreditaciones/ titulaciones. Cumplir, como mínimo, alguno de los siguientes requisitos:
- Desempleados sin experiencia laboral con un certificado de profesionalidad o ciclo formativo de la familia profesional.
- No se requiere titulación para trabajadores ocupados. No obstante, se han de poseer las habilidades de comunicación lingüística suficientes que permitan cursar con aprovechamiento la formación.
- Experiencia profesional
- Trabajadores (ocupados o desempleados) del sector Hostelería y Turismo, prioritariamente de las siguientes ocupaciones: Cocinero/a
L'objectiu d'aquest curs és aprendre a elaborar cuina vegana, la qual es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal.
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Acreditaciones/ titulaciones. Cumplir, como mínimo, alguno de los siguientes requisitos:
- Desempleados sin experiencia laboral con un certificado de profesionalidad o ciclo formativo de la familia profesional.
- No se requiere titulación para trabajadores ocupados. No obstante, se han de poseer las habilidades de comunicación lingüística suficientes que permitan cursar con aprovechamiento la formación.
- Experiencia profesional
- Trabajadores (ocupados o desempleados) del sector Hostelería y Turismo, prioritariamente de las siguientes ocupaciones: Cocinero/a