Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració
Propera convocatòria: Octubre 2021
 

Amb l’Especialitat de Direcció de Restauració del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració del CETT-UB descobriràs les eines per dirigir amb èxit el demà de les empreses de restauració.

Al CETT-UB entenem els desafiaments que afronta el sector actualment. Des de la globalització, una nova legislació mediambiental i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), passant pels canvis tecnològics del sector, fins a les noves formes de gestió directiva. Totes aquestes noves tendències estan transformant profundament a les empreses i organitzacions turístiques.

Com a resultat, estan apareixent noves oportunitats de negoci. Al mateix temps, empreses ja arrelades, han d'incorporar perfils executive per a enfortir els seus processos d'adaptació a aquestes noves tendències.

Vols formar part del canvi i liderar la transformació dels models de negoci de restauració del futur?

Gràcies al nostre màster en direcció de restauració podràs:

  • Establir els objectius estratègics de les empreses i organitzacions.
  • Facilitar la comercialització de productes i serveis d’acord amb els canvis tecnològics.
  • Atraure els nous tipus de client tant de mercats tradicionals com potencials.
  • Transformar i adaptar el sector de la restauració davant la pandèmia i la crisi econòmica derivada de la COVID-19.
  • Desenvolupar els negocis en un entorn de competència internacional.
  • Conèixer les últimes tendències en la direcció i gestió de restaurants.
  • Comprendre l’impacte del sector de la restauració sobre el seu entorn.
  • Descobreix més raons per estudiar aquest màster.

Modalitat Semipresencial (blended) i modalitat impartida 100 % en anglès
Podràs cursar el nostre Màster amb la modalitat presencial o blended (semipresencial). Amb la modalitat blended, realitzaràs el 70 % del programa en format online i el restant 30 % en format presencial. L’assistència presencial es durà a terme al final del curs amb una estada acadèmica a Barcelona. Així, podràs interactuar personalment amb els docents i els companys de classe, visitaràs empreses líders de la restauració i, per descomptat, gaudiràs d’una ciutat única com Barcelona. A més, també podràs cursar aquesta formació impartida 100% en anglès presencialment. No dubtis en pregunar-nos.

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

Finalment, es tracta d’una formació universitària oficial que reuneix el millor d’un curs de direcció de restauració i un màster en serveis de direcció de restauració, amb l’afegit que a més podràs accedir a un doctorat.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT EN DIRECCIÓ DE RESTAURACIÓ?

Aquesta especialitat es focalitza en els aspectes més rellevants de la direcció estratègica a les empreses de restauració, des de la part més operativa, amb assignatures com Direcció d’Operacions en Restauració, fins a la part estratègica, amb assignatures com Innovació en Productes de Food Service, Disseny i Arquitectura de Restaurants o Gestió d’Experiències.

El conjunt d’assignatures permet comprendre i entendre, entre d’altres, la sostenibilitat i la responsabilitat social empresarial, l’anàlisi d’inversions i el customer centric, com a elements estratègics que contribueixen a la diferenciació en un mercat turístic competitiu i dinàmic.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA I ÈXIT

  • Innovaràs amb nous models de negoci com les dark kitchens o esdeveniments pop-up.
  • Podràs crear propostes singulars basades en les noves tendències gastronòmiques, com l’slow food o l’e-delivery, entre d’altres, orientades especialment a la sostenibilitat.
  • Et centraràs en la creació d’experiències memorables, i incentivaràs el customer loyalty com a mecanisme de prescripció en grans, mitjanes i petites empreses.
  • La majoria dels nostres estudiants troben feina quan acaben els estudis del Màster o milloren dins de la seva organització o empresa.
  • Tindràs un acompanyament i seguiment personalitzats des de la direcció i la coordinació acadèmica del Màster en el teu viatge cap a la transformació personal i professional.

UN PROGRAMA ÚNIC

  • És l’únic Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT-UB amb l’especialitat de Direcció de Restauració.
  • Possibilitat de realitzar el doctorat.
  • Un programa a la teva mida: escull entre dos idiomes (anglès i castellà), dues modalitats d’assistència (presencial o semipresencial) i dues especialitats (direcció de restaurants i direcció hotelera). A més, si vols, podràs cursar les dues especialitats al mateix temps. Pregunta’ns sense compromís!
  • Som l’únic centre que compta amb un hotel i un restaurant propis, el Summum Restaurant & Bar, així com laboratoris de gastronomia. Aprendràs en primera persona aspectes com les activitats pròpies de l’aprovisionament o higiene i prevenció de riscos.
  • Learning by doing perquè apliquis els teus coneixements en casos reals, en projectes amb empreses o reptes del quadre docent.

UNEIX-TE A UNA NOVA GENERACIÓ DE LÍDERS TURÍSTICS

  • Formaràs part d’una nova generació de líders en food service capaços de prendre decisions clau en contextos dinàmics i incerts. Líders que integrin eines com el design thinking o el customer journey, per dirigir equips d’alt rendiment i respondre als reptes actuals del sector.
  • El Màster compta amb diversos programes de team building i soft skills, per detectar les teves debilitats, potenciar les teves fortaleses i generar un canvi que et permeti treure el màxim rendiment a les tasques de direcció.
  • Crearàs la teva pròpia xarxa professional amb experts del sector de la restauració i amb els teus companys per millorar la teva carrera professional nacionalment i internacionalment. Més encara, la xarxa única de CETT Alumni et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector.
  • Et comprometràs amb la sostenibilitat. Integrem com a part dels nostres valors el compromís ètic i el respecte al medi ambient com a motors de canvi i transformació sectorial. Així, durant la teva formació treballaràs l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible aplicats al sector de la restauració.

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

  • L’especialitat compta amb un claustre docent únic amb una reputada i sòlida carrera. A més, també hi participen professionals en actiu que aporten la seva experiència a través de casos d’estudi i l’anàlisi de nous models de negoci.
  • Al nostre programa hi col·laboren, entre d’altres, Eduard Ávila Morera, director d’operacions de Gastrofira Barcelona; Eduardo Campos Flores, responsable de l’àrea d’I+D del Bar Tandem, o Enric Alimañana, director de compres corporatiu d’Abba Group.
  • El Màster inclou un extens programa de visites a empreses i l’assistència a esdeveniments com HOSTELCO.
  • En realitzar les pràctiques coneixeràs de primera mà diferents models de negoci. El CETT-UB compta amb més de 900 convenis de col·laboració per a fer pràctiques curriculars i extracurriculars amb empreses líders: Grup ElBarri, Te Lo Sirvo Verde, Mercabarna, COMPASS Group o Andilana Group, entre d’altres.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Danilly Condori
Els professors son professionals amb molta experiència
Danilly Condori
Direcció de Restauració
David Guillamon
He après a ser crític i prendre decisions basades en les dades i l'anàlisi
David Guillamon
Direcció de Restauració

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN DIRECCIÓ DE RESTAURACIÓ?

L’objectiu general de l’especialitat de Direcció de Restauració és proporcionar-te un aprenentatge de caràcter especialitzat, amb una visió global i multidisciplinària de les empreses de restauració i dels nous negocis gastronòmics.

Els objectius específics de l’especialitat són:

  • Profunditzar en els coneixements imprescindibles per garantir el teu èxit en la Direcció de Restauració.
  • Aportar els instruments i les tècniques necessàries per a l’anàlisi dels reptes estratègics actuals i futurs del sector de la restauració.
  • Formular estratègies competitives i sostenibles a llarg termini.
  • Potenciar les teves competències directives i contribuir a l’aplicació de models de gestió més eficaços a les empreses del sector.
  • Fomentar la innovació i la iniciativa emprenedora en l’àmbit de la restauració.
  • Desenvolupar les teves competències professionals personals i interpersonals necessàries per assumir posicions de lideratge.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN DIRECCIÓ DE RESTAURACIÓ?

Les competències que desenvoluparàs són:

  • Dissenyar i implementar estratègies comercials per a les noves oportunitats de negoci del sector de la restauració.
  • Coordinar i liderar l’activitat comercial a les empreses de restauració.
  • Optimitzar els recursos econòmics, financers i humans.
  • Avaluar inversions i prendre decisions sobre nous projectes, gestionant i controlant els riscos associats.
  • Definir les polítiques necessàries d’acord amb els objectius estratègics del projecte.
  • Desenvolupar les habilitats digitals per a la direcció d’empreses.
  • Identificar, plantejar o solucionar problemes de manera rellevant i creativa.
  • Orientar-se al negoci.
  • Emprendre projectes innovadors.
  • Exercir el lideratge.
  • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
  • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
  • Tenir compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Recepció

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Aules

ITINERARI GENERAL

En una primera part, el Màster tracta les assignatures comunes de les dues especialitats, per establir les bases dels sistemes de gestió empresarial específica per al sector hoteler i de restauració. En una segona part, es permet l’especialització en la gestió empresarial a través de les seves dues especialitats concretes:

Itinerari del màster de direcció de restaurants

Aquesta especialitat se centra a comprendre el món de la restauració des d’una perspectiva orientada a resultats d’empresa.

L’aprenentatge es fa a través d’una immersió profunda en casos reals d’empreses líders en el mercat, fet que proporciona una noció molt precisa del mercat i els reptes actuals.

Assignatures com Innovació en Productes i Serveis o Gestió d’Experiències permeten identificar les necessitats del client en contextos particulars. Altres assignatures com Direcció d’Operacions o Càtering i Col·lectivitats t’ensenyaran les eines tecnològiques més recents per gestionar i rendibilitzar negocis o esdeveniments gastronòmics.

DURADA

El pla d’estudis del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

L’especialitat de Direcció de Restauració és un programa que dona resposta a la necessitat del sector de la restauració d’atraure i incorporar perfils executive: directius amb coneixements profunds en la direcció i gestió empresarial per superar les noves dinàmiques de l’hostaleria.

El Màster es dirigeix a totes aquelles persones que necessiten adquirir o reforçar els seus coneixements sobre la gestió, l’organització i la planificació dels negocis de restauració, ja sigui per conèixer les últimes tècniques i tendències o per promocionar-se a posicions superiors en l’organització.

El Màster s’enfoca a 4 perfils:

  • Directius i professionals que exerceixin càrrecs de gestió

Actualment els professionals del sector han d’actualitzar els seus coneixements i competències professionals. Han d’estar al dia de les últimes tendències i eines.

  • Empresaris i propietaris de restaurants

Empresaris i propietaris que desitgin conèixer els secrets de la gestió i la direcció d’empreses de gastronomia.

  • Emprenedors

Persones amb iniciativa interessades a emprendre i desenvolupar projectes en aquest sector, que vulguin conèixer les claus d’èxit del negoci, comprendre els seus riscos i aprofundir en la gestió i la direcció d’empreses.

  • Titulats universitaris

Persones amb titulació universitària i un mínim de dos anys d’experiència que vulguin millorar la seva carrera i ampliar els seus contactes professionals en l’àmbit de la restauració.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Jardí

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Aules

Fotografia de: Màster en Direcció Restaurants  | CETT-UB

Passadís 

Aquesta especialització amb un enfocament pràctic i professional, et permetrà desenvolupar la teva carrera en els següents àmbits laborals:

  • Hostaleria i restauració
  • Administració pública
  • Indústria i Operacions
  • Màrqueting i Esdeveniments
  • Consultoria
  • Tecnologia
  • Educació
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides professionals són:

  • Gerent de negocis de restauració
  • Director o encarregat d’Aliments i Begudes (Food & Beverage)
  • Supervisor d’operacions de centres de col·lectivitats
  • Gerent o gestor de l’àrea d’expansió en el sector de restauració
  • Consultor, assessor o formador per a empreses de restauració
  • Emprenedor en el sector de la restauració

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)