Fotografia de: CETT Talent 2023, el Career Market Place de referència | CETT
Universitat de Barcelona

Empreses i professionals troben connexions i sinergies al 21è CETT Talent

14.03.2023
 
Empreses i professionals troben connexions i sinergies al 21è CETT Talent

El CETT Talent, el career market place de referència del sector turístic, hoteler i gastronòmic, va connectar més de 600 alumnes i alumnis del CETT amb empreses d’aquests sectors. Celebrada a les instal·lacions de l’Hotel Universitari Alimara, la proposta ha comptat amb una àmplia representació del teixit empresarial de referència en aquests àmbits econòmics.


El CETT Talent, en xifres

  • 626 candidats: 516 alumnes del CETT i 48 alumni
  • 64 companyies i institucions
  • 88 representants d'empresa
  • 1.769 entrevistes personals
  • 330 oportunitats: 180 per a perfils de pràctiques i 150 per a perfils laborals
  • 24.444 visites als estands virtuals de les empreses

La jornada ha servit, un any més, per identificar i captar talent qualificat amb la vista posada al mercat laboral. El Corporate and Career Services Director de la institució, Javier de Diego, remarca que el CETT Talent és una cita indispensable per tota la comunitat d'alumnes i Alumni del CETT. "És destacable la diversificació dels perfils professionals participants, tant a nivell de senioricitat com d'experiència funcional. Per a tots ells, les sinergies i networking directe que fan amb el mercat durant la jornada és un valor afegit que fan servir per créixer professionalment".

La veu de les empreses

“Hem trobat alumnat finalitzador amb el qual segur que podem fer convenis de pràctiques”. Paula Isart, Coordinadora de Recursos Humans del Nobu Hotel Barcelona, veu molt útil una jornada com aquesta. “Jo mateixa vaig estudiar al CETT i vaig trobar pràctiques en un CETT Talent. Com a empresa és la quarta vegada que hi participem”.

En la mateixa línia, l’empresa de software Voxel afirma que van contactar amb molts perfils que ben segur encaixen en la seva filosofia d’empresa. “Venim a buscar perfils júniors i estudiants de pràctiques tant del Grau de Turisme com del Grau de Negoci Digital i Innovació en turisme”, explica el recruiter de Voxel Adrián Rodríguez. "El TIC és ara mateix un sector que desperta molt d’interès i busquem persones que estiguin motivades i interessades en el procés de digitalització".

Al CETT Talent no només hi ha vingut empreses. En un dels estands, l’Agència Catalana de Turisme cerca futurs becats per a programes relacionats amb el sector. Les tècniques de gestió del talent i cultura corporativa, Judit Parés i María José Cano, han entrevistat diversos candidats que encaixin en una de les 8 beques per fer pràctiques a les oficines que aquest organisme té arreu del món. Parés recorda que aquest any la candidata guanyadora a l’oficina de Nova York és una alumna del CETT.

Mirant també a l’estranger, el responsable de selecció del Grup Telefèric, Michael Jordán, assegura que en fires com aquesta troben futurs professionals que vegin una estada a l’estranger com un valor afegit. “Tenim restaurants a Los Angeles i San Francisco i la nostra intenció és cobrir vacants tant per la recepció com per sala i cuina. Són pràctiques de 6 mesos en les quals tant ells com nosaltres ens enriquim molt i fem molts contactes”.

Una oportunitat per a professionals

Maria Abalos estudia 1r del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i ha vingut per primer cop al CETT Talent amb les pràctiques entre cella i cella. "Vinc a aprendre i a descobrir què ofereixen les empreses. La veritat és que he trobat moltes ofertes i he vist que és un molt bon lloc per experimentar com és una entrevista i com funcionen els processos de selecció".

Leonardo Manso, ha estudiat al CETT un curs de gastronomia de formació subvencionada i el seu objectiu és conèixer de primera mà el mercat. “Crec que veure tantes empreses en un sol lloc pot obrir moltes portes”, explica. "He fet molts contactes que segur que m’aniran molt bé per a fer pràctiques o aconseguir un contracte de temporada".

“M’agrada el món dels esdeveniments i la cocteleria i al CETT Talent he trobat moltes oportunitats en empreses hoteleres que encaixen en les meves dues passions”, afirma Georgina Pratdesaba, alumna del Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i en Serveis en Restauració. "Sense jornades com aquesta seria molt més difícil trobar de manera fàcil tantes opcions tant de pràctiques com de futures feines".

CETT Talent 2023
CETT Talent 2023
CETT Talent 2023
CETT Talent 2023
CETT Talent 2023
CETT Talent 2023

Les empresas participantes en el CETT Talent 2023

Palladium Hotel Group, Grupo Nomo, Royal hotels, Nando Jubany, Higt tech hotels & resorts, Turijobs, In out Barcelona tours, Ikos Hotel Management, Hotel Miramar Barcelona, Aire ancient baths management, Intercontinental Barcelona, Gap serveis turistics, Nuñez i Navarro Hotels, Vila viniteca, Almanac Barcelona, Accor hotels, The Danish agency of labour market and recruitment, Marugal hotel management SL, Derby hotels, El corte ingles, Ey, Grimaldi lines, Nobu hotel Barcelona, Sodexo, Club Med, The Barcelona edition, Radisson hotel group, Caminal golf & wellness, Condes hotels, Enterprise, Compass group, Catalonia hotel & resorts, Grup olive, Hotel Alabriga, Teleferic grup de restauració, No hay mañana, SB hotels, Grupo hotusa, Agència Catalala de Turisme, Areas, Associació de campings de Girona, Brava hoteles, Carrefour, Enrique Tomás, Grup confiteria, Grup Serhs, Grupo Mambo, H10 hotels, Hilton Diagonal Mar, Hotel Alimara, Hotel Cotton House, Hotel Palace, Hotel Pulitzer, Majestic hotel group, Melia hotels internacional, Newrest, NH hotels, Pierre et Vacances, Sport Hotels Andorra, Sagardi, Amenitiz i Voxel.

Categories
cett talent career market place turisme hoteleria