Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Propera convocatòria: Setembre 2024
sessió informativa CETT

El món es mou molt ràpid. La cuina i la gastronomia també. I al CETT-UB sabem que no pots aturar-te. T’acompanyem per donar resposta a un sector que mai para quiet. Ets dels que no s’aturen?

Al CETT innovem, transformem i evolucionem. I t’ho volem explicar. T'obrim les portes!

T’hem preparat, per al proper 6 d'abril, una jornada de portes obertes perquè coneguis de prop les nostres formacions, puguis resoldre tots els teus dubtes i coneguis de prop l'experiència CETT.

 

El Grau Interdisciplinari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques serà la clau del teu futur

Gràcies a totes les experiències i coneixements que viuràs al llarg del Grau, podràs comprendre i visionar el fenomen culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial. El teu futur comença ara!

Imagina’t poder unir-te a una nova generació de professionals que estan repensant els reptes culinaris actuals. En paraules de Joan Roca: “La raó d’aquest Grau és aconseguir cuiners més ben formats que nosaltres i que puguin continuar amb la feina feta, adquirint nous coneixements.”

Amb el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques seràs reconegut per la teva capacitat de gestionar i dirigir operacions i processos de la indústria alimentària, les col·lectivitats i la innovació culinària. Converteix-te en motor del canvi en el camp de la Gastronomia i les ciències culinàries!

Dos Campus

El Grau es cursa en els campus de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB (centre adscrit a la Universitat de Barcelona) i el Campus de l’Alimentació de Torribera (UB). Troba més informació dels Campus aquí.

UB
Torribera
CETT

El Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques et transformarà:

  • Cursaràs un grau interdisciplinari i et beneficiaràs de la suma del coneixement especialitzat de dos centres de renom com són el Campus del CETT-UB i el Campus de l’Alimentació de Torribera - UB.
  • Treballaràs amb processos d'aprenentatge que s'orienten al desenvolupament de competències, basat en l'experiència, la personalització i l'especialització, amb la implementació de metodologies actives.
  • Compta amb l’assessorament gastronòmic i la col·laboració del reconegut xef català Joan Roca.
  • El 90 % de l’alumnat troba feina en acabar el Grau, i el 50 % ho fa en càrrecs de responsabilitat.
  • Podràs fer mobilitat acadèmica i pràctiques a l’estranger. Disposem de convenis amb universitats de diferents països, a quatre continents.
  • Aprofitaràs les instal·lacions de l'CETT equipades amb les últimes tecnologies així com els espais de la resta de campus implicats.
  • Gaudiràs d’un clima internacional amb estudiants universitaris d’arreu del món.
  • Et beneficiaràs de l’estreta vinculació del CETT-UB amb el sector empresarial.
  • Descobreix més raons per estudiar aquest Grau

Introducción_GCCG

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Espai Eidos

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Passadís aula cuina dolça

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Recepció

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula cuina

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula del sentits

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Fòrum Gatronòmic

Un nou Turisme,

CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars

El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).

Un grau i tres mencions

El Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques et permetrà aprofundir encara més en els teus coneixements gràcies a la possibilitat d’escollir entre una de les seves tres mencions, que responen als canvis i necessitats detectats al sector. Amb aquestes especialitats aconseguiràs millorar la teva futura inserció laboral, així com tenir un perfil professional molt més competitiu i més ben valorat:

Per què estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

En el disseny del pla d’estudis del Grau hi va col·laborar el xef Joan Roca, juntament amb prestigiosos cuiners i personalitats referents del sector. A més, incorpora el coneixement sobre el fet culinari que s’obté de la feina de desenvolupament de la BulliPedia, el projecte liderat per Ferran Adrià en el marc d’elBulliFoundation.

Una titulació universitària única

  • Estudiaràs un grau que et permetrà beneficiar-te de la suma del coneixement especialitzat, experiència formativa i serveis de les institucions i els centres que l’han promogut.
  • És el primer Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques que s’ofereix a Catalunya, un territori clau a escala mundial en la indústria i la producció agroalimentàries. Líder d’una cuina creativa i d’avantguarda, i una de les primeres potències turístiques que té la gastronomia com un dels seus recursos més valorats.
  • Faràs la teva formació a les instal·lacions, laboratoris i equipaments tècnics de les universitats i les institucions que hi participen, en dos campus que compten amb amplis recursos.
  • És una formació internacional que facilita els teus estudis i pràctiques en universitats i empreses internacionals de prestigi.
  • L’alumnat disposa d’equips d’investigació experta dels dos Campus, empresa, ciència i cuina, agronomia i innovació culinària i tecnològica, entre d’altres.
  • El prestigi de la suma de coneixement de la UB i el CETT, amb més de 50 anys de trajectòria i experiència en Hoteleria, Turisme i Gastronomia.
Nadia Tena
Empreses d'arreu del món venen al CETT Talent per oferir pràctiques o feina

Nadia Tena

Estudiant del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Transforma el sector culinari gastronòmic

  • Adquiriràs un nou perfil professional culinari-gastronòmic molt sol·licitat per les empreses del sector per millorar la seva competitivitat amb coneixements empresarials, científics i agroalimentaris.
  • Et dedicaràs a la indústria culinària i gastronòmica, una activitat econòmica imprescindible a escala mundial i en ple auge de creixement durant els últims anys.
  • Desenvoluparàs les competències clau per liderar els processos i creacions culinàries del futur gastronòmic.
  • Faràs pràctiques en restaurants de renom i empreses capdavanteres del sector, tant nacionals com internacionals.
  • El 90 % del nostre alumnat troba feina i el 50 % ho fa en càrrecs de responsabilitat.
  • Et permetrà entrar en contacte directe amb les empreses nacionals i internacionals en un sector que es troba en continu creixement.
Sara Gallardo
El professorat està format per professionals especialitzats que ens donen una visió de les assignatures més propera a la realitat, tant desde de la teoria com de la pràctica.

Sara Gallardo

Estudiant del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aprèn amb els millors

  • El Grau compta amb la col·laboració del reconegut xef Joan Roca, i la participació dels cuiners, els professionals i les personalitats més rellevants del sector, la indústria gastronòmica i de l’alimentació.
  • El Grau té un professorat amb una reputada i sòlida trajectòria professional i docent en l’àmbit empresarial.
  • Aprofundiràs en la innovació, la creativitat, el coneixement científic, de la sostenibilitat i del coneixement agroalimentari.
  • Durant el grau es fan multitud de projectes de ciència i cuina, amb tallers gastronòmics i la participació activa en congressos i jornades.
  • Aprendràs amb una metodologia innovadora i participativa.
  • Participaràs de manera dinàmica a les sessions formatives, amb tallers culinaris i pràctiques de laboratori.
  • El Grau compta amb el Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia, al qual participaràs com a estudiant.
  • Participaràs en grups d’estudi, d’investigació i desenvolupament de coneixement expert en gastronomia, per desenvolupar el teu nivell d’especialització.
  • El reconeixement del sector del perfil del nostre alumnat, per les seves competències transversals i habilitats directives.
  • L’estreta vinculació amb el sector empresarial, alta cuina, grans empreses de col·lectivitats i la indústria alimentària.
Miguel Roman
Al Grau comptem amb professors associats, són professionals que imparteixen classe, però que la seva principal ocupació està relacionada amb la indústria.

Miguel Roman

Estudiant del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Vols saber més raons?
Ainhoa Navas
El que em motivava d'aquest Grau era veure la ciència en la cuina i la seva aplicació en les pràctiques del curs.

Ainhoa Navas

Estudiant del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Víctor Herrera
En acabar aquí m'agradaria iniciar un projecte de negoci i iniciar-me pel meu compte dins de la restauració. El que és un autèntic somni per a mi.

Víctor Herrera

Estudiant del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Una formació multidisciplinària

Per accedir al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques pots fer-ho des de qualsevol batxillerat. Si procedeixes d’una formació professional o un altre grau, podràs sol·licitar el reconeixement d’una part de les assignatures amb un itinerari a mida. Pregunta tots els detalls al nostre equip d’orientació a l’estudiant!

Per accedir al Grau és molt recomanable:

  • Tenir passió per la gastronomia, els aliments i la ciència.
  • Estar disposat a treballar en un sector dinàmic.
  • Tenir iniciativa pròpia.
  • Comptar amb capacitat de lideratge.
  • Voler treballar la gestió de projectes, la creativitat i els fonaments científics.
  • Tenir coneixements bàsics en Economia, Matemàtiques i Química. Si vens d’un Batxillerat que no sigui el Científic, et recomanem revisar els continguts de Química de Batxillerat.

Masters 2020

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Jardí

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules 

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules 

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Passadís 

Un viatge experiencial d'aprenentatge

El Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques s’estructura en quatre cursos acadèmics de 60 ECTS cada un. Els dos primers cursos acadèmics són de formació comuna per a la totalitat de l’alumnat, i els dos restants es dediquen a la menció escollida. Conèixer més sobre les mencions.

El procés d’aprenentatge d'aquest Grau ha estat dissenyat com un viatge experiencial que et permetrà millorar el teu perfil professional amb l’adquisició de les diferents competències clau.

Aquest itinerari formatiu es compon de quatre fases d’aprenentatge:

Estructura del grau

Un Grau, dos Campus

El Grau és presencial i s’imparteix a dos centres: el Campus CETT-UB i el Campus de l’Alimentació de Torribera (UB).

cett gastrononmia

Campus del CETT

El CETT és un centre internacional de formació, investigació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia. El Campus del CETT està adscrit a la Universitat de Barcelona i està situat al barri d’Horta de Barcelona, amb molt bona connexió de transports, al costat del Metro de Mundet i la Ronda de Dalt.

El CETT és un lloc de trobada entre professionals, docents i alumnes amb una gran integració al teixit empresarial del sector. El CETT també disposa de les seves empreses d’aplicació pròpies, l’Hotel Universitari Alimara, de quatre estrelles, i la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.

Les instal·lacions del CETT aporten els recursos per estimular la creativitat, la innovació, el talent i l’esperit emprenedor a l’alumnat. La configuració dels diferents espais facilita la implantació de dinàmiques participatives per fomentar les competències de l’alumnat, el treball en equip i el desenvolupament de coneixement especialitzat en l’àmbit culinari i gastronòmic.

L’edifici principal del CETT té un total de 6.720 m². Es tracta d’un edifici de nova construcció molt lluminós que inclou aules capdavanteres de tecnologia aplicada, aules tècniques, aules d’anàlisi sensorial, laboratori gastronòmic, cuines i centre de recursos, així com espais polivalents d’aprenentatge: La Plaça, l’Espai Eidos i l’Espai de Creativitat i Innovació.

El CETT disposa de més de 900 m² d’aules dedicades a la docència i l’aprenentatge en cuina i gastronomia, on l’alumnat pot viure una experiència holística del coneixement aplicat**. Cinc espais dedicats a l’elaboració pràctica i instal·lacions d’última tecnologia: tres Aules Tecnoculinàries, un Taller de Cuina, un Espai Gastronòmic i l’Aula Cuina. L’alumnat també veurà de primera mà l’activitat dels experts convidats en demostracions pràctiques i en presentacions de producte a les Aules de Demostració Culinària. A més, el CETT disposa d’aules des d’on viure el coneixement gastronòmic R+D+I i aprendre amb la pràctica en l’experimentació de tècniques culinàries, de l’experiència creativa, així com el treball col·laboratiu de l’alumnat. \

Campus del CETT

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Passadís aules cuina

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula cuina dolça

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

El Centre

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Espai Eidos
Logo Campus Alimentació Universitat de Barcelona

Campus de l'Alimentació de Torribera (UB)

El Campus de l'Alimentació de Torribera, un dels sis campus que té la UB, està ubicat al recinte Torribera de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i limita amb el Parc Natural de la Serra de Marina. És un entorn universitari dedicat a la docència, recerca i transferència en nutrició, ciències dels aliments i gastronomia, i allotja, en la seva totalitat o en part, els estudis de grau i màster que la Universitat de Barcelona ofereix en aquests àmbits. És, a més, la seu de l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA) de la UB i del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació Gastronomia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació.

Els edificis del recinte que utilitza la UB han estat reformats en els últims anys per dotar-los de laboratoris moderns destinats a la docència i la investigació de les matèries i àmbits relacionats amb l'Alimentació i la Nutrició, la Ciència i Tecnologia dels Aliments i les Ciències Culinàries i Gastronòmiques, abastant diferents esglaons i sectors de la cadena agroalimentària i contemplant àmbits com el de la salut, la indústria alimentària, les col·lectivitats i la restauració.

El Campus de l'Alimentació de Torribera disposa de tots els serveis universitaris necessaris per acompanyar l'activitat acadèmica dels estudiants: una biblioteca especialitzada en alimentació (CRAI) amb espais d'autoaprenentatge, sales d'informàtica, laboratoris especialitzats (cuina, química dels aliments, anàlisi d'aliments, instrumentació fisicoquímica, microbiologia i parasitologia, tecnologia d'aliments, anàlisi sensorial, biologia, nutrició i dietètica, laboratori computacional, estudis culinaris), 1.500 m² d'hivernacles i horts per a pràctiques.

Campus Torribera

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules Campus Alimentació de Torribera UB

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Aules Campus Alimentació de Torribera UB
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Aules Campus Alimentació de Torribera UB
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Aules Campus Alimentació de Torribera UB

Quines sortides professionals té el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

Des d'una perspectiva horitzontal, els sectors vinculats amb la cuina i la gastronomia es vertebren en subsectors que presenten un determinat grau d'homogeneïtat. Aquests són:

  • Restauració comercial
  • Restauració col·lectiva o social
  • Hoteleria: serveis de restauració oferts pel sector de l'hoteleria.
  • Gastronomia i salut
  • Indústria alimentària
  • Productes i activitats turístics associats a la gastronomia com a recurs turístic
  • Consultoria
  • Formació, investigació i innovació en centres públics i privats d’R+D+I

De manera més específica, quan acabis el Grau podràs treballar com a:

  • Direcció de producció culinària i gastronòmica
  • Gestió d’operacions i processos de producció alimentària
  • Direcció de desenvolupament de nous productes alimentaris
  • Direcció executiva de cuina
  • Direcció de restauració
  • Direcció culinària en la indústria alimentària
  • Assessoria culinària gastronòmica
  • Direcció d’innovacions culinàries
  • Qualitat i seguretat alimentària en restauració
  • Projectes d’investigació
  • Xef de cuina de restauració comercial
  • Xef de cuina de restauració col·lectiva
  • Direcció de F&B
  • Direcció de projectes d’instal·lacions culinàries
  • Direcció d’esdeveniments i activitats gastronòmics
  • I+D en indústria alimentària
 

Quins objectius aconseguiràs amb el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

L’objectiu fonamental és formar professionals amb les competències directives necessàries per ocupar càrrecs de responsabilitat a les empreses i institucions de l'alimentació, gastronomia, restauració comercial, col·lectiva i de la indústria alimentària. Perfils que sàpiguen innovar davant dels reptes que suposa la globalització, la sostenibilitat i l’evolució tecnològica i digital.

Més en concret, busquem:

  • Formar professionals amb els coneixements en ciències culinàries i gastronòmiques que els permetin entendre i visionar el fenomen culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i de gestió empresarial.
  • Dotar de les competències necessàries per innovar, dissenyar, produir i gestionar serveis en els àmbits de l'alimentació, la gastronomia, l’alta cuina, la restauració comercial i col·lectiva, la indústria alimentària.
  • Portar a terme projectes d’investigació i de desenvolupament en el camp de les ciències culinàries i gastronòmiques.
  • Empoderar l’alumnat gràcies al treball de les competències tant personals com professionals: aprenentatge actiu i mentalitat de creixement, intel·ligència emocional, lideratge, comunicació, presa de decisions i resolució de problemes complexos, creativitat i innovació, solucions originals de nous conceptes, pensament crític, raonament analític i sistèmic, mentalitat col·laborativa, resiliència, autoreflexió, tolerància a l'estrès i flexibilitat, etc.

Quines competències adquiriràs amb el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

Els resultats d'aprenentatge que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

  • Adquirir mètode científic en aspectes bàsics dels productes i processos culinaris.
  • Conèixer la composició dels aliments (química, física i biològica), les seves modificacions i alteracions.
  • Saber identificar els productes (origen, característiques i interès gastronòmic).
  • Comprendre els ingredients, les seves propietats, processos, tècniques i tendències.
  • Aprendre els fonaments dels principals processos de transformació i preparació dels aliments.
  • Estudiar les relacions entre alimentació i salut.
  • Conèixer els processos fisiològics implicats en la percepció sensorial dels aliments.
  • Treballar la gestió econòmica i financera dels projectes culinaris i gastronòmics d’espais culinaris.
  • Formar-se en comercialització i màrqueting.
  • Posseir cultura gastronòmica (històrica, social, geogràfica i antropològica).
  • Cultivar el respecte per la cultura gastronòmica tradicional.
  • Obtenir una visió global del procés gastronòmic.
  • Liderar i integrar equips multidisciplinaris.
  • Posseir ètica del consum.

Other_

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Centre de recursos

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Recepció

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules 

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aules

Com és la metodologia del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

El sistema d’aprenentatge del Grau es basa en l’experiència en els següents eixos:

ENFOCAMENT A L’ESTUDIANT

Ets la peça clau al voltant de la qual es dissenyen les diferents metodologies docents que respecten els diferents ritmes d’aprenentatge, que contribueixen a la teva avaluació contínua. Aquest model formatiu combina diferents estratègies didàctiques, en les quals té una gran importància el vessant pràctic, l’aplicació tècnica dels coneixements i els coneixements teòrics.

DISPOSICIÓ DE MATERIAL TÈCNIC ESPECIALITZAT

Per desenvolupar aquesta metodologia mixta, en la qual teoria i pràctica es complementen, el grau disposa dels espais necessaris per afavorir les dinàmiques d’ensenyament i d’aprenentatge més adequades, com aules de cuina, tallers sensorials, laboratoris d’experimentació i tallers pràctics, on tu adquireixes el màxim protagonisme.

INSPIRACIÓ DE L’EXPERIÈNCIA

T’oferim conferències per part de professionals amb reconegut prestigi en el món culinari i gastronòmic, així com visites a empreses del sector, que et donen la possibilitat de participar en grups d’estudi, d’investigació i desenvolupament de coneixement expert en gastronomia, on pots desenvolupar el teu nivell d’especialització.

ESPECIALITZACIÓ

Per completar el teu desenvolupament professional, t’especialitzes a través de tres mencions pròpies del Grau: Innovació i Creativitat Culinàries, Investigació i Desenvolupament Culinari a la Indústria Alimentària i Gestió de la Restauració Col·lectiva.

El principi del model pedagògic es fonamenta en un procés d'ensenyament-aprenentatge-avaluació únic centrat en l'alumnat, amb una visió integral i integrada de la formació en gastronomia: un alt nivell de formació, campus innovador, tecnologia puntera, acompanyament i orientació professional, internacional i intercultural, investigació i transferència de coneixement i desenvolupament al sector, amb contacte entre alumnat i professionals. Tot això desenvolupat amb metodologies actives, learning by doing, learning by thinking, aprenentatge basat en reptes, aprenentatge col·laboratiu, etc.

Avaluació

Podràs optar per dos tipus d'avaluacions:

  • Avaluació contínua: consisteix en la valoració del procés d'ensenyament-aprenentatge a partir del seguiment continuat durant el curs del treball que realitza l'estudiant i els aprenentatges que incorpora.
  • Avaluació única: dirigit a tot aquell estudiant que, per raons justificades, no pot assistir regularment a les classes presencials. L'avaluació del procés es farà segons la forma que cada assignatura contempli.

Tres mencions per especialitzar-te en el que més t'interessi!

Una menció és una especialitat dins del grau que et permetrà estudiar més assignatures d’un tema concret per guanyar experiència i coneixements.

La menció que cursis apareixerà en la teva titulació oficial, conforme has adquirit les competències professionals associades. Dins el grau podràs especialitzar-te cursant les següents mencions:

MENCIÓ EN INNOVACIÓ I CREATIVITAT CULINÀRIES
MENCIÓ EN INVESTIGACIÓ I DESENVOLUPAMENT CULINARI A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
MENCIÓ EN GESTIÓ DE LA RESTAURACIÓ COL·LECTIVA

Desenvolupa tècniques innovadores en alta cuina i dedica't a la gastronomia creativa amb un coneixement complet dels productes des del punt de vista científic-tecnològic, culinari i gastronòmic.

  • Desenvoluparàs la teva capacitat d'experimentació a partir de les possibilitats expressives i els plantejaments de la cuina creativa.
  • Crearàs elaboracions culinàries innovadores aplicades a l'alta cuina.
  • Fomentaràs la interacció entre diverses esferes de coneixement per a la creació de projectes gastronòmics sostenibles.
  • Desenvoluparàs projectes gastronòmics sostenibles i fomentaràs la interacció entre diferents esferes de coneixement.
  • Gestionaràs els processos gastronòmics en la restauració comercial i nous models de negoci culinari.

Lidera les empreses de la indústria alimentària i destaca en els departaments de desenvolupament i recerca:

  • Desenvoluparàs projectes d'investigació culinària per promoure la innovació en l'àmbit de la indústria alimentària.
  • Crearàs productes alimentaris innovadors.
  • Analitzaràs el mercat i proposaràs nous productes factibles de generar oportunitats de negoci.
  • Fomentaràs la interacció entre diverses esferes de coneixement per a la creació de projectes gastronòmics sostenibles.

Lidera les empreses de la restauració col·lectiva, gestionant i creant conceptes innovadors en les col·lectivitats: hospitals, escoles, menjadors d'empresa, geriàtrics, etc.

  • Analitzaràs el mercat, aportaràs productes adequats a la demanda existent i detectaràs possibles oportunitats de negoci.
  • Garantiràs els coneixements de gestió dels processos gastronòmics en la restauració col·lectiva.
  • Aportaràs coneixements sobre el control, adaptació i millora de les operacions i processos en col·lectivitats.
  • Et capacitaràs en el disseny d'ofertes gastronòmiques orientades a satisfer les necessitats dels col·lectius amb requisits alimentaris específics.
MENCIÓ EN INNOVACIÓ I CREATIVITAT CULINÀRIES

Desenvolupa tècniques innovadores en alta cuina i dedica't a la gastronomia creativa amb un coneixement complet dels productes des del punt de vista científic-tecnològic, culinari i gastronòmic.

  • Desenvoluparàs la teva capacitat d'experimentació a partir de les possibilitats expressives i els plantejaments de la cuina creativa.
  • Crearàs elaboracions culinàries innovadores aplicades a l'alta cuina.
  • Fomentaràs la interacció entre diverses esferes de coneixement per a la creació de projectes gastronòmics sostenibles.
  • Desenvoluparàs projectes gastronòmics sostenibles i fomentaràs la interacció entre diferents esferes de coneixement.
  • Gestionaràs els processos gastronòmics en la restauració comercial i nous models de negoci culinari.
MENCIÓ EN INVESTIGACIÓ I DESENVOLUPAMENT CULINARI A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

Lidera les empreses de la indústria alimentària i destaca en els departaments de desenvolupament i recerca:

  • Desenvoluparàs projectes d'investigació culinària per promoure la innovació en l'àmbit de la indústria alimentària.
  • Crearàs productes alimentaris innovadors.
  • Analitzaràs el mercat i proposaràs nous productes factibles de generar oportunitats de negoci.
  • Fomentaràs la interacció entre diverses esferes de coneixement per a la creació de projectes gastronòmics sostenibles.
MENCIÓ EN GESTIÓ DE LA RESTAURACIÓ COL·LECTIVA

Lidera les empreses de la restauració col·lectiva, gestionant i creant conceptes innovadors en les col·lectivitats: hospitals, escoles, menjadors d'empresa, geriàtrics, etc.

  • Analitzaràs el mercat, aportaràs productes adequats a la demanda existent i detectaràs possibles oportunitats de negoci.
  • Garantiràs els coneixements de gestió dels processos gastronòmics en la restauració col·lectiva.
  • Aportaràs coneixements sobre el control, adaptació i millora de les operacions i processos en col·lectivitats.
  • Et capacitaràs en el disseny d'ofertes gastronòmiques orientades a satisfer les necessitats dels col·lectius amb requisits alimentaris específics.

¿Quines són les assignatures del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques?

El programa del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques desenvolupa, durant els dos primers cursos, les assignatures comunes a totes les especialitats. A partir de tercer, podràs cursar els crèdits específics de la menció que triïs. Per finalitzar, hauràs de fer el teu Treball de Final de Grau (TFG). Coneix més detalls sobre aquest aquí.

PRIMER CURS

SEGON CURS

TERCER CURS

QUART CURS

Les assignatures de cada especialitat són:

TERCER CURS

Codi Assignatures TipusCrèdits
Codi Menció en Innovació i Creativitat CulinàriesTipusCrèdits
053223 Elaboració i tast de begudesOPT6
053503 Elaboracions Culinàries en la Restauració ComercialOPT6
053502 Processos de Servei de RestauracióOPT3
053451 Gestió del Coneixement CulinariOPT3
053501 Optimització de Circuits de ProduccióOPT6
053504 Pràctica d’Iniciació en Alta CuinaOPT6

QUART CURS

Codi Menció en Innovació i Creativitat CulinàriesTipusCrèdits
054505 Innovació Culinària en Tecnologia d’AvantguardaOPT6
054506 Gestió de la Producció Culinària: Planificació i ExecucióOPT6
- Pastisseria inclusivaOPT6
054507 Pràctica de Perfeccionament en Alta CuinaOPT6

TERCER CURS

QUART CURS

Codi Menció en Recerca i Desenvolupament Culinari en Indústria AlimentàriaTipusCrèdits
- Pastisseria inclusivaOPT6
- Gestió de la producció culinària: planificació i execucióOMC6
054405 Innovació Tecnològica AvançadaOMC6
054407 Pràctica de Perfeccionament en Indústria AlimentàriaOMC6

TERCER CURS

QUART CURS

Codi Menció en Gestió de la Restauració Col·lectivaTipusCrèdits
054406 Grans Produccions CulinàriesOMC6
054405 Innovació Tecnològica AvançadaOMC6
054407 Pràctica de perfeccionament en col·lectivitatsOMC6

Treball final de Grau (TFG)

El Treball Final Grau (TFG) equival a 12 ECTS, representa la culminació de l’aprenentatge del grau en ciències culinàries i gastronòmiques i és indispensable per assolir el títol, segons es preveu en el Pla d’Estudis.

En el Treball Final de Grau (TFG) queden reflectides les competències adquirides, així com la seva aplicació i el seu desenvolupament. Es tracta d’un treball d’investigació o d’aplicació en el qual els alumnes, d’acord amb els seus interessos i motivacions professionals, aprofundeixen en algun aspecte de la menció escollida:

  • Direcció d’alta cuina i innovació gastronòmica
  • Direcció culinària i innovació en la indústria alimentària i col·lectivitats

S’aconsella que el TFG estigui vinculat amb la menció que hagis escollit. Es durà a terme mitjançant un tipus de TFG:

  • D'Investigació
  • D'Empresa
  • D'Emprenedoria

El TFG ha de fer referència a les principals teories, models i investigacions de l’àrea d’interès escollida. En aquest sentit, és necessari que l’estudiant porti a terme un treball d’identificació i anàlisi de les principals fonts de documentació vinculades amb la temàtica objecte d’estudi, per configurar un estat de la qüestió per a la investigació, o bé una revisió de les aportacions al tema que es pretén analitzar, o com a mínim dels possibles models i eines que es podrien utilitzar en l’àmbit professional. Les referències bibliogràfiques s’integraran al text, de manera que reforcin els raonaments. L’estudiant haurà de seguir un sistema de cita basat en la normativa APA.

L’objecte d’investigació
Per definir l'objecte d'investigació, els alumnes podran proposar el seu tema o triar de les propostes que faran els professors, els diferents grups d'investigació reconeguts de les entitats que participen en el grau i del sector empresarial i entitats socials, amb els quals es mantenen convenis marc de col·laboració.

Avaluació

S’avalua el nivell de competències que l’estudiant ha assolit durant la seva formació, es comprova la maduresa de l’estudiant, la seva capacitat per aplicar autònomament aquestes competències i es desenvolupen els mètodes d’investigació i de resolució de problemes propis de l’àmbit de la menció. Aquesta funció es realitza a través del desenvolupament d’aprofundiment i síntesi dels coneixements i aptituds adquirits en les matèries cursades durant el Grau.

Per poder portar a terme aquest tipus d’avaluació s’ha dissenyat un sistema combinat d’evidències, cadascuna de les quals respon a diferents nivells d’assoliment d’ítems relacionats amb els objectius de l’assignatura. Així, es distingeixen tres elements de valoració, en els quals es poden considerar aspectes diferenciats:

  • Realització d’una memòria escrita.
  • Defensa oral del TFG.
  • Avaluació del procés.

Desenvolupa els teus estudis internacionalment

Al CETT-UB posem a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals, responsable tant de la gestió de la mobilitat dels estudiants i del professorat com de l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants interessats en una experiència internacional.

Al CETT-UB comptem amb diferents itineraris de mobilitat internacional:

Programa Erasmus

Programa Erasmus a la Unió Europea, Programa SICUE a l’Estat Espanyol i, a la resta del món, disposem d’acords específics pels estudiants de Grau. El CETT t'oferim l’oportunitat d’estudiar a l’estranger. + info

Advanced Management Program

Els alumnes que hagin finalitzat els estudis tenen l’oportunitat de realitzar una estada pràctica empresarial internacional amb una duració d’entre 6 i 12 mesos en:

  • Empreses turístiques i hoteleres líders i reconegudes per al seu nivell de competitivitat i excel·lència.
  • Projectes turístics solidaris, on participar en plans de cooperació internacional amb ONGs per al desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible (10 projectes).
  • Start-ups que inicien la seva activitat, participant en el procés emprenedor i creatiu dels seus projectes.

+ info

International Minor Programs

Són cursos de postgrau interdisciplinaris que et permetran aprofundir en un àmbit de coneixement vinculat amb la teva carrera, o explorar altres camps d’especialització que ampliïn el teu currículum en universitats internacionals de prestigi:

  • Grenoble École de Management, Grenoble (França)
  • JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlàndia)
  • Tecnológico de Monterrey, Monterrey (Mèxic)
  • ... Consulta’ns-ho!
Grenoble École de Management, Grenoble (Francia)
 JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlandia)
Tecnológico de Monterrey, Monterrey (México)

INTERNATIONAL MINOR PROGRAMS

Formació pràctica

Els principals objectius de la formació pràctica:

  • Completar la teva formació acadèmica amb l’experiència pràctica.
  • Aconseguir que coneguis la realitat del sector de la cuina i la gastronomia.
  • Aprofundir en els teus coneixements, habilitats, actituds i competències professionals.
  • Dotar-te de les estratègies necessàries per a la teva futura professionalització.
  • Desenvolupar la teva capacitat de reflexió i observació.

Les pràctiques del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques consten de tres assignatures de sis crèdits cadascuna:

Pràctiques d'iniciació

Són el teu primer contacte amb una empresa real i l’inici de la teva socialització professional, així com del coneixement del sector. L’objectiu d’aquestes primeres pràctiques és consolidar les competències tècniques bàsiques pròpies de les elaboracions i el procés culinari.

Un cop realitzada i superada l’assignatura de Pràctiques d’Iniciació, escolliràs l’especialitat del Grau en una de les dues mencions: Direcció d’Alta Cuina i Innovació Gastronòmica o Direcció Culinària i Innovació en la Indústria Alimentària i de Col·lectivitats. Les següents assignatures de pràctiques s’hauran de fer de la mateixa menció i no es permetrà canviar d’especialitat en les últimes pràctiques.

Pràctiques d'especialització I

Aquesta segona pràctica et permetrà reflexionar sobre l’acció del professional, i adquirir i desenvolupar habilitats, actituds i competències en l’àmbit professional de la menció que hagis escollit, així com en la seva iniciació.

Escolliràs una de les mencions:

  • Pràctica d’iniciació en la innovació i creativitat culinàries: restaurants gastronòmics, alta cuina, empreses de food design, cadenes de restaurants, restauració hotelera, enogastronomia, càterings, empreses d'experiències gastronòmiques, etc.
  • Pràctica d'iniciació en investigació i desenvolupament culinari en indústria alimentària: indústria alimentària i gastronòmica, canals d'alimentació, empreses tecnològiques alimentàries, etc.
  • Pràctica d'iniciació en gestió de la restauració col·lectiva: escoles, hospitals, geriàtrics, menjadors d'empreses, grans produccions col·lectives, càterings, etc.

Pràctiques d'especialització II

Serà la teva ocasió per aprofundir i consolidar les competències professionals pròpies de l’àmbit que hagis escollit, i representaran el pas previ a la teva incorporació al mercat laboral.

Per més informació:

Conneix algunes de les nostres empreses col·laboradores

Tots A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
A
B
C
D
E
G
H
I
L
M
N
O
P
R
S
T
 

Coneix el professorat del Grau de Ciències Culinàries i Gastronómiques

Responsable Acadèmica EUHT CETT-UB

VINYET CAPDET SORRIBES

Professora i Coordinadora d'estudis CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Innovació en la Gestió Turística EUHT CETT-UB
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Gastronomia, Cuina catalana, Tecnologia culinària, Tendències culinàries
Bloc temàtic/Departament: Cuina

Responsable Acadèmic Campus Torribera (UB)

AXEL BIDON-CHANAL BADIA

Professor Agregat Serra Húnter Universitat de Barcelona
Doctorat en Química Teòrica i Computacional Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Biologia Computacional i Disseny de Fàrmacs
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

Responsable Acadèmica EEAB (UPC)

NÚRIA CARAZO GÓMEZ

Professora, Sotsdirectora Relacions Univ. i Secretària Acadèmica UPC - EEAB
Doctorat en Enginyeria Agrònoma Universitat Politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

Professorat

CLARA ABARCA RIVAS

Doctoranda Universitat de Barcelona
Màster en Master en Ciencias Avanzadas de la Nutrición Universidad Internacional de Valencia
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

MARIA ISABEL ACHAERANDIO PUENTE

Professora Agregada Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - ESAB
Doctorat en Enologia Rovira i Virgili
Grup de recerca: GINEMQUAL - Gestió Integrada de Nematodes Fitoparàsits i dels Efectes sobre el Rendiment i Qualitat de la Collita
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

JOAN RAMON ARMADÁS MONCLÚS

Director El Cinèfil
Llicenciatura en Dret i Periodisme Pompeu Fabra
Bloc temàtic/Departament: Gastronomia; Tecnologies emergents i eines digitals

ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

Director del Màster Universitari de Direcció Hotelera i de Restauració. Coordinador de l'especialitat Direcció de Restauració CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Direcció Hotelera i de Restauració EUHT CETT-UB
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Sostenibilitat, Gestió de la restauració
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Direcció estratègica; Economia i finances; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Restauració

JORDI BARBA COSTA

Professor CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Grau en Tècnic Especialista en Hoteleria Escola d'Hoteleria de Girona
Àmbit d'especialització: Patrimoni culinari, Cuina catalana, Cuina de fusió
Bloc temàtic/Departament: Cuina

JORDI BISCAMPS DALMAU

PhD Researcher Universitat Politècnica de Catalunya
Màster en Màster KET 4 Food+Bio (AgroTech) Universitat Politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

ÁLVARO BRUN GIL

Professor de Cuina CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Grau en Hoteleria i Turisme, especialitat Hoteleria Centro de Formación CDEA
Bloc temàtic/Departament: Cuina

SILVIA CANUDAS PUIG

Professora Agregada Universitat de Barcelona
Doctorat en Biologia Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ALBERT CARDONA SALCEDO

Professor EUHT CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques EUHT CETT-UB
Bloc temàtic/Departament: Cuina

JOAN CASALS MISSIO

Professor lector Serra Húnter Universitat Politècnica de Catalunya
Doctorat en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia Universitat Politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

OSCAR CASANOVAS IBAÑEZ

Professor, Investigador i Director Acadèmic Grau en Turisme CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Dret Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Política turística, Dret turístic, Mercat laboral turístic, Governança
Bloc temàtic/Departament: Dret i polítiques turístiques; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Turisme i territori

FELIPE SEBASTIAN CELIS BUENO

Professor CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Administració en Producció Gastronòmica INACAP, Xile
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Gastronomia social, Innovació culinària, Cuina de substitució
Bloc temàtic/Departament: Cuina

MERCÈ CIVERA PÉREZ

Professora àrea de Gastronomia CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Innovació en la Gestió Turística CETT-Universitat de Barcelona
Àmbit d'especialització: Patrimoni culinari, Turisme gastronòmic
Bloc temàtic/Departament: Gastronomia; Idiomes; Turisme i cultura

NÚRIA CUBERO ESQUINAS

Professora Associada Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona
Llicenciatura en Ciència i tecnologia dels aliments Universitat autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

GLORIA CUGAT PUJOL

Professora Associada UB - Facultat de Farmàcia
Màster en Veterinària Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

SILVIA CULELL VILANOVA

Gerente VIDALBA EXPERIÈNCIES, S.L
Llicenciatura en periodismo UAB
Àmbit d'especialització: Enoturisme, Comunicació turística
Bloc temàtic/Departament: Gastronomia; Sumilleria

FRANCISCO JAVIER DE DIEGO RODRÍGUEZ

BD CETT Corporate CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en MBA La Salle - Universitat Ramon Lull
Àmbit d'especialització: Gestió del talent, Gestió de persones, Mercat laboral turístic
Bloc temàtic/Departament: Aprenentatge pràctic aplicat

MIGUEL DÍEZ RODRÍGUEZ

Professor CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Grau en Tècnic Superior en Restauració Escuela Superior de Hostelería y Turismo de Guipuzkoa
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Neurogastronomia, Agrogastronomia, Innovació en elaboracions culinàries, Fermentats
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Gastronomia

PAULA DOMÈNECH GUIL

Professora i Investigadora CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Psicologia Universitat Ramón Llull
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Gastronomia, Innovació en pastisseria
Bloc temàtic/Departament: Cuina

ALEJANDRO EXPÓSITO CREO

Postdoctorat UPC
Doctorat en Enginyeria agroalimentaria i biotecnologia UPC
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

OLGA FELIP ARIAS

Professora Associada, Departament de Fisiologia i immunologia Universitat de Barcelona
Doctorat en Biologia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

AIDA GALERA PARDOS

CEO i Fundadora StartKidsUp
Màster en Tecnología Educativa y Competencias Digitales UNIR (Universidad de la Rioja)
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Innovació

JORDI GARGALLO ALTIMIRAS

Director i Propietari Vattoo2018 S.L
Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses Universitat Pompeu Fabra
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia; Restauració

XAVIER GASSÓ COMPANYS

Director financer Serunion
Diplomatura en Ciències Empresarials Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gestió de projectes i emprenedoria; Organització empreses i gestió de les persones

ANJA GIMENO JUAN

Professora Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - ESAB
Grau en Ciències Culinaries i Gastronòmiques Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

GIL GORCHS ALTARRIBA

Professor Agregat Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - ESAB
Doctorat en Enginyer Agrònom Universitat de Lleida
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

BERNAT GUIXER MAÑÉ

Investigador El Celler de Can Roca
Doctorat en Filosofia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

MONTSERRAT ILLAN VILLANUEVA

Professora Col·laboradora UB - Campus de l'Alimentació
Llicenciatura en Dietètica i Nutrició Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

Mª LUZ LATORRE MORATALLA

Professora Lectora Universitat de Barcelona
Doctorat en Farmàcia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

RAFAEL LLORACH ASUNCION

Professor Lector UB - Campus de l'Alimentació
Doctorat en Biologia Universitat de Murcia
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ENRIC LÓPEZ CARRILLO

Professor CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Pedagogia Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Emprenedoria, Marketing, Comunicació turística, Turisme rural
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

LAURA LÓPEZ MAS

Investigadora Fundació Miquel Agustí (FMA)
Grau en Enginyeria alimentària Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

MANEL LORCA BLANCO

Site Manager SODEXO
Grau en Grau Ciències Culinàries i Gastronòmiques CETT-UB-UPC
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

LIDIA LOZANO LUIS

Professora Associada Universitat Politècnica de Catalunya
Doctorat en Enginyeria Agrònoma Universitat de Lleida
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

ISABEL LUGO GENEROSO

Professora d'Història de la Gastronomia CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Història de l'Art Universitat de Barcelona
Àmbit d'especialització: Història de la cuina, Patrimoni gastronòmic
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Gastronomia; Turisme i territori

JOSEP MARLET OLIVERAS

Director Plantes de producció SEHRS
en
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

HELENA MARTÍN GÓMEZ

Professora i Directora del Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Química Orgànica Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Innovació i producte gastronòmic, Química dels aliments, Ciències gastronòmiques
Bloc temàtic/Departament: Cuina

ARIADNA MARTINEZ UTRILLA

Profesora CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Química Farmacèutica Institut Químic de Sarrià (IQS)
Bloc temàtic/Departament: Cuina

TOMÁS MEROÑO

Investigador postdoctoral Juan de la Cierva Universitat de Barcelona
Doctorat en Farmàcia i Bioquímica Universidad de Buenos Aires (Argentina)
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

JESÚS MOLINA RODRÍGUEZ

Consultor en l'àmbit dels recursos humans
Doctorat en Turisme Universitat de Girona
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Organització empreses i gestió de les persones

ANTONIO IGNACIO MONTORO LORITE

Professor Associat UB - Facultat de farmàcia
Llicenciatura en Farmàcia, gestió i control de qualitat i seguretat del producte Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

JUAN JOSÉ MORENO AZNÁREZ

Catedràtic d'Universitat UB - Campus de l'Alimentació
Doctorat en Farmàcia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

M JOSÉ MORERA ELPÓN

Arquitecta Directora ZINKARQ Estudio de Arquitectura
Llicenciatura en Arquitecta Universidad de Sevilla
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Innovació

PERE OBRADOR ESPINOSA

Director de Tecnologia Natural Machines
Doctorat en Teoria de la Senyal i Comunicacions Universitat politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ANDREA ORDÓÑEZ GARDE

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Traducció i Interpretació Universitat Autònoma
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

SÒNIA PINEDA HERNÁNDEZ

Neuropsicòloga de l'esport Seleccions Espanyoles Absolutes (Federacions Espanyoles)
Doctorat en Neuropsicologia de l'Esport INEFC-UB
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía

EMMA PLA RUSCA

Directora Màster Universitari d'Innovació en la Gestió Turística. Coordinadora de l'especialitat Gestió Turistíca del Patrimoni Culinari i Gastronòmic CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Sociedad de la Información y del Conocimientoció Universitat Oberta de Catalunya-UOC
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Enoturisme, Turisme gastronòmic, Turisme cultural
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gastronomia; Innovació; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Tecnologia dels aliments i salut; Turisme i cultura; Turisme i territori

CLARA PRATA GASPAR

Professora Associada UB - Facultat Geografia i Història
Doctorat en Alimentació i Salut Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Gastronomia; Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

SARAY RAMÍREZ RODRÍGUEZ

Técnica de Investigación CREDA
Doctorat en Sostenibilidad Universitat Politècnica de Catalunya UPC)
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

LOURDES REIG PUIG

Professora Titular d'Universitat Universitat Politècnica de Catalunya
Doctorat en Ciències del Mar Universitat Politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

JOANA RELAT PARDO

Professora Agregada UB - Campus de l'Alimentació
Doctorat en Farmàcia, Biomedicina Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

MONTSERRAT RIU AUMATELL

Coordinadora Acadèmica del laboratori docent d'anàlisi sensorial UB - Campus de l'Alimentació
Doctorat en Farmàcia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ANA RIVERA PINZANO

Investigadora Fundacio Miquel Agustí
Doctorat en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia Universitat Politècnica de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

MAX ROS PETROV

Coordinador Máster en Dirección Hotelera y de Restauración, especialidad Dirección de Restauración CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Dirección Hotelera i de Restauració EUHT CETT-UB
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Empreses i serveis turístics, Gestió hotelera, Gestió de la restauració
Bloc temàtic/Departament: Hoteleria; Restauració

MÀRIUS RUBIRALTA ALCAÑIZ

Catedràtic d'Universitat UB - Facultat de Farmàcia
Doctorat en Ciències Químiques Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

MAR SALÓ GARI

Innovation & Sales Delectatech
Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques CETT - UB/UPC
Àmbit d'especialització: Comunicació turística
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ELENA SÁNCHEZ SÁNCHEZ

Professora i Investigadora Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - ESAB
Doctorat en Biologia Vegetal Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

MONTSERRAT SAPERAS FERRER

Directora del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Empreses Alimentàries Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Gastronomia i benestar, Innovació culinària, Neurogastronomia
Bloc temàtic/Departament: Cuina

AMÈLIA SARROCA FERNÁNDEZ

Professora i Investigadora Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - ESAB
Grau en Ciències Culinaries i Gastronòmiques Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia

ALEJANDRO SEVY ELIAS

Soci consultor Sevyservice Associates, S.L.
Doctorat en Estudis Empresarials Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances

IMMACULADA SOLER GUILLÉN

Diplomatura en Relacions Públiques i Màrketing University of Wales
Bloc temàtic/Departament: Sumilleria

MONTSERRAT SUAY LÓPEZ

Grau en Ciencia i tecnologia dels aliments Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

JUAN TOLOSANA LABARTA

Professor i investigador CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Desarrollo e Innovación de Alimentos Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Cuina i Gastronomia
Àmbit d'especialització: Innovació i producte gastronòmic
Bloc temàtic/Departament: Cuina

FRANCISCO JAVIER TORRADO PRAT

Professor Universitat de Barcelona
Llicenciatura en Filosofia i Lletres Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

JAVIER VÁZQUEZ LOZANO

Senior Researcher Pharmacelera
Grau en Farmàcia, Indústria i investigació Farmacèutica Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

M TERESA VECIANA NOGUÉS

Professora Titular d'Universitat UB - Campus de l'Alimentació
Doctorat en Farmàcia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ANTONI VIAYNA GAZA

Professor Associat Universitat de Barcelona
Màster en Industria Farmacèutica i Parafarmacèutica CESIF - Centro de Estudios Superiores de la Industria Farmacéutica
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

ROSER VILA CASANOVAS

Professora Titular d'Universitat UB - Facultat de Farmàcia
Doctorat en Farmàcia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia

JORDI VIVES PÉREZ

Affiliate Professor ESADE Business School
Grau en Bachelor in Business Administration - BBA ESADE Business School
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances

ELSA YRANZO ROJAS

Fundadora Elsa Yranzo. Creative Food Studio Bcn
Grau en Tècnic en Disseny Escola de disseny Lai Universitat de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Cuina
 

Orientació a l'estudiant

El pla d’acció tutorial (PAT) és un servei d’atenció als estudiants que té com a principal finalitat oferir suport personalitzat en els àmbits formatius d’informació i orientació, més enllà dels continguts de les matèries acadèmiques.

La figura d'acompanyament de l'estudiant

L’objectiu principal és l’assessorament de l’estudiant des del moment del seu ingrés al món universitari, el seguiment del seu desenvolupament i la planificació dels seus estudis fins a l’orientació professional. Aquesta acció està dirigida pel professorat, que contribueix, d’aquesta manera, a una educació global que és essencial per elaborar i revisar les seves aspiracions acadèmiques, professionals i personals.

Infografia orientació estudiant

L’actuació del tutor és imprescindible per aprofitar el període de formació de l’alumnat i oferir-li una atenció personalitzada ajustada a les seves circumstàncies, necessitats i característiques singulars que li permetin consolidar les bases del seu aprenentatge.

El model

El model de tutoria es desenvolupa en un marc d’educació integral que impulsa el desenvolupament global del/de la estudiant en totes les seves dimensions: intel·lectual, afectiva, personal i social.

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Pla d'acció tutorial

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

    • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
    • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
  • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Servei d’Esports UB, Carnet Som UB.

  • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

  • Si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

  • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

Serveis i instal·lacions

El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:

Campus del CETT

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Passadís aules cuina

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula cuina dolça

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

El Centre

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Espai Eidos

Aula oberta

T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.

Aules d'especialitat en Gastronomia

Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.

Espais tècnics

Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:

  • Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.

Espais tècnics

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Hotel Alimara

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Hotel Alimara
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Hotel Alimara
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Residència Ágora BCN

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Residència Àgora BCN

Aules tècniques de cuina

Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.

Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.

Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.

Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula cuina dolça

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Aula sommelier
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula de cuina dolça

Espais d'especialització gastronòmica

Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.

  • Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R+D+I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
  • Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
  • Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.

Espais especialització gastronòmica

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula del Sentits

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Laboratori gastronòmic

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Aula sentits

Fotografia de: Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques | Grau universitari oficial de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Laboratori gastronòmic

CETT International Support

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

Idiomes

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

Allotjament

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Suport ala teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic, hoteler i gastronòmic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, hoteler i gastronòmic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

  • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
  • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
  • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

  • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
  • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
  • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
  • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
  • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt està el teu procés de selecció.

Entrenament personalitzat

  • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
  • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
  • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
  • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

  • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
  • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
  • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
  • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

  • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
  • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
  • Seguiment de les candidatures presentades.
  • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

Residència Àgora BCN

El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís.

agora

Hotel Alimara

Com a part de les nostres empreses comptem també amb un hotel propi de quatre estrelles, l'Hotel Alimara.

Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, t'oferirà a tu i als teus familiars diferents avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Consulta el preu del Grau Ciències Culinàries i Gastronòmiques

MatrículaTaxes UB*Preu Preu Total **
875 €325 €7.866 €9.066 €

*Les taxes de la Universitat de Barcelona (UB) són un import que l’alumne d’un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte i es paga al mateix temps que la matrícula.

**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per aquest curs.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

aqu

Obté un títol oficial

En acabar el Grau obtindràs la Titulació de Graduat o Graduada en Cièncias Culinàries i Gastronòmiques per la Universitat de Barcelona, que correspon al codi RUCT 2503006.

Aquesta formació compta amb el segell de qualitat de la AQU.

 

El nostre equip d'orientació respon

Mariona Lunar

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Nil Obiols

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Ricard Mateu

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Descarrega PDF