Fotografía de: Es lliuren els IV Premis de Projectes Emprenedors | CETT
Universidad de Barcelona
Sala de prensa > Noticias >

Es lliuren els IV Premis de Projectes Emprenedors

06.06.2008
 
Es lliuren els IV Premis de Projectes Emprenedors

En el marc incomparable del Paranimf de la Universitat de Barcelona, va tenir lloc ahir dia 5 de juny, el lliurament dels Premis del IV Concurs de Projectes Emprenedors coincidint  amb el dels Diplomes als  estudiants de la Diplomatura en Turisme i Màsters de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB  que han acabat els seus estudis .
Aquests premis que compten amb el valuós patrocini de l’Obra Social de Caixa Sabadell des dels seus inicis i que es convoquen anualment foren creats per la Fundació Gaspar Espuña – CETT per estimular la iniciativa emprenedora i sensibilitzar per a un creixement sostenible del turisme, incentivant els joves a desenvolupar  les seves idees i ajudar-los a que els seus projectes en converteixin en realitat.
Enguany,  s’han presentat a concurs 11 projectes  i, arrel d’una primera selecció, varen quedar-ne 8 dels quals 7 candidats varen presentar el seu Pla d’empresa. Aquests 7 projectes van passar a la II etapa on un equip tècnic especialitzat en va fer una preselecció que van superar els 5 projectes següents:

  • “AGTECH TOURS SL”, Agència de viatges especialitzada en organització de  rutes  formatives per a agricultors i professionals del sector agrari.
  • DUERMING.COM, Creació cadena hotelera Lowcost amb unitats en els centres de les principals ciutats espanyoles amb vols low cost.
  • LA MANREANA, APRÈN EL CAMP, VIU LA GRANJA. Granja escola que permet de  viure la vida rural en una masia catalana per tal de recuperar la tradició i l’autenticitat vida del camp en una comarca pobre.
  • CULTUR Brazil – BRAZIL PASS FESTIVAL. Creació  d’una ONG per a promoure el patrimoni cultural immaterial de Brasil.
  • TB-ASESOR. Creació d’una empresa de Serveis de comercialització i promoció a hotels independents o no de les comarques de  Girona


Finalment, el proppassat dia 19 de maig es reuní el Jurat d’aquesta tercera  convocatòria, presidit  pel  Sr. Gaspar Espuña, President de la Fundació Gaspar Espuña CETT i format, per ordre alfabètic, per: la Sra. Maria Abellanet, Directora general  del Grup CETT; Sr. Manel Bassols, director de la Fundació Gaspar Espuña-CETT; Sr. Diego Bartolomé, guanyador del 1er Premi del III Concurs de Projectes Emprenedors; Sr. Guifré Belloso, tècnic de creació d’empresa de Barcelona Activa; Sra. Josefina Díez, responsable de formació i qualitat per delegació del Sr. Carles Vilalta, Director  General de Turisme de la Generalitat de Catalunya;  Sr. Pere Gelis, director d’explotació de la Cadena d’Hotels Catalonia; Sr. Lluís Martínez, Tècnic del Programa d’autoempresa i emprenedoria de l’Agència Catalana de Joventut en representació del Sr. Julià Fernández, Director General  de l’Agència Catalana  de Joventut; Sr. José Antonio Pérez-Aranda, director de l’EUHT CETT-UB; Sr. Josep Ma. Rabanal,  professor de l’EUHT CETT-UB  i coordinador de l’Equip Tècnic Especialitzat i Sr. Miquel Sacristán, Director de zona de Caixa Sabadell. Un cop analitzats els diferents projectes, els membres del Jurat acordaren atorgar:
El primer Premi corresponent a 3.600 Euros a: “AGTECH TOURS SL”, presentat per la  Sra. Cristina Dalmau i Vilella, diplomada en ciències empresarials amb MBA d’administració i direcció d’empreses. Es tracta d’una  Agència de viatges, actualment en funcionament, especialitzada en l’organització de  rutes tècniques formatives per a agricultors i professionals del sector agrari.
El primer Accèssit corresponent a 2400 Euros  a: “Cultur Brazil- Brazil Pass Festival” presentat per la Sra Fernanda Linhares Garcés, màster en cooperació internacional i alumna del màster de Gestió del Patrimoni Cultural a l’EUHT CETT-UB. El seu projecte consisteix en la creació  d’una ONG per promoure el patrimoni cultural immaterial de Brasil (rutes de festes populars i esdeveniments culturals) i afavorir la inclusió social  i cultural de les comunitats locals.
El segon Accèssit  corresponent a 1800 Euros a:  “LA MANREANA, Aprèn el camp, viu la Granja” presentat pel Sr. Jaume Graus Peiró i amb un soci, el Sr. .Teòfil Camí Gibert. Consisteix en una Granja escola a Juneda que permet viure en1ª persona tot allò referent a la vida rural en una masia catalana per tal de recuperar la tradició i l’autenticitat de la vida del camp en una comarca pobre turísticament, com és la de Les Garrigues.
En acabar el lliurament d’aquests Premis, el Sr. Gaspar Espuña, President de la Fundació Gaspar Espuña-CETT atorgà, fora de concurs,  el  Premi honorífic, a títol pòstum,  a l’Emprenedor Pioner al Sr. Jordi Cartanyà i Nadal, una de les persones clau del turisme a  la Costa Daurada.
L’Acte fou presidit pel Dr. Xavier Triadó, Delegat de la Universitat de Barcelona a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT,  per delegació del rector; el Sr. Joan Abad, sotsdirector d’Ordenació Turística en representació del  Director  general de turisme de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Miquel Alsius, President del Grup CETT; la Sra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETT; el Sr. José Antonio Pérez-Aranda, director de l’EUHT CETT-UB. Entre l’assistència, no sols eren presents els estudiants i professors de l’Escola Universitària, llur família i els guardonats dels Premis de Projectes emprenedors sinó també representants institucionals i professionals destacats del sector turístic català.

Categorías
lliuren iv premis projectes emprenedors