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Universidad de Barcelona
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Gestión Gastronómica Circular y Accesible

Gestión Gastronómica Circular y Accesible

Specialization within Máster Oficial en Gastronomía Sostenible
Call for applications: October 2023
 

Especialízate en Gestión Gastronómica Circular y Accesible

Con la Especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible del Máster Universitario en Gastronomía Sostenible del CETT-UB descubrirás las herramientas y estrategias para gestionar un negocio gastronómico sostenible o adaptar un negocio existente en materia de sostenibilidad. Aplicarás un enfoque muy amplio que incluye conocimientos de economía circular, accesibilidad y responsabilidad social.

En el CETT-UB somos conscientes de la necesidad de garantizar una alimentación sostenible, accesible y responsable socialmente en un entorno de cambio climático. Las nuevas generaciones de clientes centran su intención de compra en empresas que les generen confianza y con las que compartan valores y filosofía. Estos valores son el respeto al medioambiente, las actuaciones socialmente sostenibles y la creación de una oferta gastronómica Zero-wasted e inclusiva.

Como resultado, las empresas del sector necesitan nuevos perfiles especializados para gestionar y transformar los negocios de restauración hacia una economía circular. Están apareciendo nuevas oportunidades de negocio y, al mismo tiempo, empresas ya arraigadas deben incorporar perfiles altamente cualificados para fortalecer sus procesos de adaptación a estas nuevas tendencias.

Forma parte del cambio con este máster en cocina sostenible

La Especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible ha nacido para dar respuesta a las necesidades y objetivos de desarrollo sostenible en el sector de la gastronomía.

Gracias a nuestro Máster Oficial de Gastronomía Sostenible podrás:

  • Establecer procesos y sistemas de gestión de buenas prácticas en Gastronomía Sostenible que reduzcan el impacto en el medioambiente.
  • Gestionar un negocio con parámetros que pongan en valor los recursos naturales cumpliendo con los ODS (Objetivos de Desarrollo Sostenible.
  • Crear nuevos modelos de negocio de cocina sostenible, que den respuesta a la creciente necesidad e interés, del sector y clientes, de una gastronomía accesible para todos.
  • Adaptar un negocio gastronómico a los parámetros del desarrollo sostenible, para aprovechar todos los alimentos y recursos.
  • Garantizar la competitividad del negocio mediante la innovación y evolución tecnológica con visión sostenible.
  • Descubre más razones para cursar esta especialidad.

Por último, se trata de una formación universitaria oficial que te preparará de manera práctica para poder dar respuesta a las demandas de conversión hacia la sostenibilidad del sector gastronómico. Durante el Máster podrás acceder a la bolsa de ofertas de prácticas en empresa o hacer un proyecto de investigación culinaria, con el añadido de que además podrás acceder a un doctorado.

Un nou Turisme,

CETT-UB, cuatro estrellas en el QS Stars

El CETT-UB ha obtenido cuatro estrellas en la auditoría de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), una empresa británica de referencia especializada en el análisis de instituciones de educación superior en todo el mundo. La mejor calificación (cinco estrellas) corresponde a las categorías de Enseñanza y Empleabilidad.

Un máster y dos especialidades

Gestión Gastronómica Circular y Accesible es una especialización del máster oficial en Gastronomía Sostenible, que te permitirán profundizar en diferentes áreas según tus intereses y motivaciones. Gracias a estas especialidades lograrás un perfil profesional mucho más competitivo y los conocimientos necesarios para afrontar los diferentes retos del sector.

¿Por qué estudiar la especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible?

Uniendo teoría y práctica, esta especialidad en Gestión de Gastronomía Circular y Accesible complementará tu carrera profesional con las estrategias específicas y las herramientas adecuadas para introducir la sostenibilidad en un entorno de gestión empresarial.

Los conocimientos que recibirás te permitirán comprender, analizar y tomar decisiones de una manera fundamentada y activa para gestionar un negocio de turismo gastronómico sostenible:

CHOOSE A SECTOR WITH A FUTURE

  • The tourism industry represents one of the most important economic activities worldwide and accounts for 10% of GDP globally.
  • You will work in the new experience economy: you will generate unique, successful products and services with a positive impact on consumers.
  • You will further develop your decision-making skills in environments of great uncertainty. You will develop your ability to adapt to new situations, applying analytical and lateral thinking techniques.

LEARN TO MAKE YOUR DREAMS COME TRUE

  • You will learn the methodologies and skills to make your project a reality: productivity techniques, planning, and management of critical moments in the design of business models, prototyping tools, obtaining resources, digital marketing, among others.
  • You will be able to use CETT-UB's own companies as learning and experimentation laboratories for your ideas, projects, or prototypes. Testing them to identify areas for improvement. CETT's own companies are Hotel Alimara and the Ágora BCN International Student Residence.

BECOME AN ADVOCATE FOR CHANGE IN YOUR COMPANY OR ORGANIZATION

  • You will develop the key competencies to lead innovation and tourism transformation processes in your own organization or business.
  • You will generate new tourism products and experiences thanks to the digital mindset, with a complete vision of marketing, communication, and tourism consumers, which will allow you to connect people and generate high-impact tourism experiences.

EXPLORE NEW MARKETS

  • You will acquire the competencies to successfully face changes in tourism businesses' internationalization processes and projects and improve your employability internationally.
  • You will be able to explore the potential of developing tourism countries for your project with new clients, suppliers, or partners. Developing tourism countries are a source of innovation and new opportunities in the global tourism business.
  • You will manage the international dimension of business as a strategy to recover and improve the global positioning of tourism companies and destinations.

What do CETT master's students think?

Jennifer Diaz
Studying at CETT has helped me find a job in which I can apply all the knowledge acquired in the master's degree. Studying at CETT has helped me find a job in which I can apply all the knowledge acquired in the master's degree.

Jennifer Diaz

Official Master in Business Tourism Management
Leila Sabtec
Tuve la oportunidad de aprender muchísimo de mis compañeros de clase

Leila Sabtec

Master Oficial de Innovación de la Gestión Turística

¿Qué objetivos alcanzarás con la especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible?

El objetivo general de la especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible es proporcionarte un aprendizaje de carácter especializado, con una visión global y multidisciplinar de la gestión sostenible en las empresas gastronómicas.

Los objetivos específicos de la especialidad son:

  • Comprender las implicaciones en sostenibilidad de la producción gastronómica.
  • Formar profesionales capaces de dar respuesta a los retos que genera la aplicación de la circularidad, la accesibilidad y la responsabilidad social en la gastronomía teniendo en cuenta los ODS.
  • Capacitar para adaptar los negocios gastronómicos a un desarrollo sostenible teniendo en cuenta todas sus dimensiones (ambiental, económica, social y cultural).
  • Crear soluciones sostenibles que den respuesta a la creciente necesidad de accesibilidad e interés tanto de la industria como del cliente.
  • Dar herramientas de innovación y conocer las tecnologías disruptivas que garanticen la competitividad del negocio en un entorno sostenible.

¿Qué competencias adquirirás con la especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible?

  • Diseñar e implementar estrategias sostenibles que den respuesta a las nuevas tendencias, necesidades y oportunidades de negocio emergentes en el ámbito de la Gastronomía Sostenible.
  • Optimizar la gestión de los recursos económico-financieros en las organizaciones del sector gastronómico con una visión de circularidad, accesibilidad y responsabilidad social.
  • Evaluar inversiones y tomar decisiones sobre nuevos proyectos en el ámbito de la Gastronomía Sostenible.
  • Planificar, coordinar y controlar los procesos organizativos y de servicio en todas las áreas de gestión de las empresas gastronómicas.
  • Identificar e implementar las tecnologías sostenibles adecuadas en función de las necesidades de las organizaciones y empresas gastronómicas.
  • Desarrollar y aplicar herramientas de marketing en empresas, proyectos y servicios de gastronomía sostenible.
  • Diseñar y desarrollar productos y modelos de negocio gastronómicos que supongan una novedad y generen un impacto positivo en la cadena de valor circular y accesible.
  • Analizar y aplicar las tecnologías de la información y de las comunicaciones en los distintos ámbitos del sector de la gastronomía sostenible.

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Fòrum Gatronómic
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Centro de recursos

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Recepción

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Aulas

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Aulas

Itinerario general

Durante la primera parte del Máster aprenderás las bases teóricas y prácticas de la sostenibilidad, procesos y gestión en el sector gastronómico y recursos tecnológicos y de innovación aplicables a la Gastronomía Sostenible, que se estructuran en las asignaturas comunes.

Esta especialidad te formará para transformar la gestión en el mundo empresarial gastronómico hacia la sostenibilidad, con una visión holística y práctica.

Aprenderás con metodologías activas, que desarrollarán tu capacidad creativa y de respuesta frente a los retos que el entorno profesional te va a plantear. Contarás con la experiencia de los profesionales que te situarán en la realidad del sector. Analizarás casos reales, disruptivos, con valor para la Gastronomía Sostenible.

Conocerás la tecnología y las herramientas de innovación que harán que tus decisiones sean sostenibles y, al mismo tiempo, generen un entorno de creación de nuevas oportunidades de negocio rentables. Te capacitarás para tomar decisiones en la adaptación de la gestión empresarial circular, accesible y responsable socialmente.

Todo tu aprendizaje culminará en el Trabajo Final de Máster, que te permitirá asentar todos los conocimientos adquiridos y te acercará a tu nuevo entorno profesional. Y si quieres hacer una inmersión aún más cercana, puedes acceder a realizar prácticas en el sector, durante o al final de tu Máster.

Duración

El plan de estudios del Máster en cualquiera de sus especialidades tiene una duración de un curso académico equivalente a un año.

Entrega del Trabajo Final de Máster: durante el mes de junio o septiembre de cada periodo académico.

Profesionales, directivos, emprendedores y titulados universitarios

El Máster Universitario en Gastronomía Sostenible se dirige a aquellos profesionales, consultores, chefs, gestores o emprendedores que quieran crear un negocio gastronómico basado en los principios de la sostenibilidad, así como a estudiantes recién licenciados que quieran especializarse y mejorar sus empleabilidad.

El programa de Máster se enfoca en 5 perfiles:

  • Profesionales del sector Gastronómico: Empresarios, propietarios, chefs, pasteleros, asesores y consultores gastronómicos, técnicos de I+D de la industria gastronómica que desean transformar los procesos gastronómicos y los modelos de negocio en clave sostenible.

  • Directivos y profesionales que ejercen cargos de gestión: Profesionales en la dirección de empresas que quieren entender las implicaciones de un cambio hacia la sostenibilidad y conocer estrategias y herramientas para una transición exitosa.

  • Directivos y profesionales que ejercen cargos operativos en empresas gastronómicas: Profesionales que quieren entender las implicaciones, en procesos, servicio y desarrollo de una oferta gastronómica adaptada a los ámbitos de la sostenibilidad y conocer las estrategias y herramientas para una transición exitosa.

  • Emprendedores: Personas con iniciativa que pretenden aprovechar las oportunidades derivadas de la aplicación de los ODS, la economía circular y la gestión responsable y sostenible de los recursos naturales en la Gastronomía.

  • Titulados universitarios: Personas con titulación universitaria relacionada con la Gastronomía y la Gestión reciente, interesadas en adquirir experiencia y la capacidad de diseñar y gestionar proyectos gastronómicos sostenibles e innovadores.

Masters 2020

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Jardín

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Aulas
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Aulas

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Aulas

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Pasillo

Ámbitos profesionales

Esta especialidad de Gestión Gastronómica, Circular y Accesible te formará para optar a diferentes salidas laborales, como son:

  • Director en gestión de proyectos de Gastronomía Sostenible.
  • Gestor especializado en adaptación a la circularidad, accesibilidad y responsabilidad social de negocios gastronómicos.
  • Diseñador de negocios y servicios gastronómicos accesibles.
  • Gestor de proyectos gastronómicos en entornos de innovación corporativa, globales y/o digitales.
  • Consultor/Formador en Gastronomía Sostenible.
  • Emprendedor en Gastronomía Sostenible.
  • Intraemprendedor en Gastronomía Sostenible.
  • Profesional autónomo en sectores relacionados con la innovación en Gastronomía Sostenible.
cett

What our alumni says

Isabel Baez

Isabel Baez

SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera

Jordi Noguera

Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu

Natalia Mateu

Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)
 

HOW IS THE METHODOLOGY OF THE OFFICIAL MASTER'S DEGREE IN DEVELOPMENT AND LAUNCH OF TOURISM PROJECTS

This Master's aims to help you strengthen your entrepreneurial spirit to develop and launch tourism projects. We work on entrepreneurship skills through different tools and methodologies, among which CBL challenge learning stands out.

Our teaching methodology is very active and participatory; the student is the center of the learning process. Active participation in the classroom is encouraged through learning by doing and interaction among students.

You will experience firsthand entrepreneurship and innovation in projects and companies by developing your own project or an intra-entrepreneurial proposal from a collaborating company.

CBL This study methodology is based on challenge-based learning (CBL). During the course, you will have to respond to real challenges posed by teachers or organizations that are part of the CETT-UB partners network.

Thus, you will provide a concrete solution for a natural environment. Institutions such as Rusticae, Compass Group, Prezo, or Vilaplana, among others, have been part of the challenges to which our students have had to respond.

PBL With project-based learning (PBL), you will tackle transversal projects that respond to a real concrete problem in the tourism sector. In this way, you will develop collaboration, problem-solving, and critical thinking skills applied in a natural work environment.

CASE STUDIES
You will visit different organizations and institutions of the sector in Barcelona. You will have the opportunity to learn and apply the concepts thanks to the exposure to real situations from their own managers.

ASSESSMENT

The Master does not have final exams. Assessment is based on continuous monitoring by faculty and the program management and the resolution of individual or group written tests, and elaborating assignments throughout the course.

Detalle del programa de la especialidad de Gestión Gastronómica Circular y Accesible

Code Hotel Management Credits
Specialty electives 24 ECTS
0580005 Hotel operations management 6
0580017 Events management 3
0580006 Hotels design and architecture 3
0580011 Customer experience management 3
0580018 Cruisers as hotel products 3
Other electives 6 ECTS
0580013 Practicum in hotel specialization 6
0580015 Market research methodology 6
Final project 15 ECTS
0580016 Masters dissertation 15

MASTER'S CAPSTONE PROJECT

The international dimension, entrepreneurship, and the digital tourism company make up three of the main objectives of the Master in Development and Launch of Tourism Projects. Your MCP is the instrument to synthesize these objectives.

The Master's Capstone Project (MCP) design is directly linked to the teaching-learning process that characterizes this degree in terms of the transversal development of an innovation project in the tourism sector throughout the Master's program.

The credits assigned to the Master's Capstone Project (6 ECTS) are the culmination of the student's complete learning throughout the program. There are two types of MCP:

  1. Entrepreneurship projects: The student synthesizes a project developed in a team or individually and proposes strategies and actions to launch it to the market. The structure of the work will be that of a business plan:
  • Executive summary
  • Markets and competitive analysis
  • Strategic plan
  • Marketing plan
  • Operations Plan
  • Financial Plan
  1. Intrapreneurship and innovation projects: The student synthesizes an innovation project for a company, an institution, or an organization that poses a challenge aligned in:
  • Development of new services or products
  • Creation of new lines of business
  • Digitalization processes
  • Digital Marketing Projects
  • Development of Digital Platforms

During your training period at CETT-UB, you will have the opportunity to do your internship in first-class companies and institutions, to apply and complement the knowledge acquired, and at the same time to promote the acquisition of skills that prepare them for the exercise of professional activities.

The internships have two modalities:

  • Curricular: linked to subjects of the program you are taking and that are part of its academic curriculum, therefore, mandatory.
  • Extracurricular: not included in the syllabus and are voluntary.

The internships are carried out through university-entrepreneur cooperation agreements and are supervised by expert subject professors.

CETT-UB will help you find the most suitable opportunities for your professional profile and your motivations among the more than 900 requests from companies we receive annually. Likewise, we will help you contact and accompany you in accessing the most attractive companies and institutions to your professional objectives.

As a differential feature to the market, the CETT-UB has its group of companies dedicated to training and offering quality hotel and tourism services so that you can apply this practical knowledge without leaving the Campus:

  • Hotel Alimara
  • Àgora Residence
  • Aula Restaurant
  • Summum Restaurant & Bar

For more information, visit the Career Services, contact us by email at careerservices@cett.cat, or you can also visit us on the second floor of the Campus.

Obtén un título oficial

Al finalizar el Máster, obtendrás la siguiente titulación en función de la especialidad elegida:

Titulación Oficial de la Universidad de Barcelona: Máster Universitario en Gastronomía Sostenible. Especialidad en Gestión Gastronómica Circular y Accesible por la Universidad de Barcelona. Código 4317462 en el Regisro de Universidades, Centros y Títulos (RUCT) del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España.

Obtenida la verificación del plan de estudios por el Consejo de Universidades, previo informe de la Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, así como la autorización de la Comunidad Autónoma de Cataluña, y establecido el carácter oficial del título por acuerdo del Consejo de Ministros de 26 de septiembre de 2014 (publicado en BOE de 18 de octubre de 2014).

Doble Especialización: Cursar el Máster te permitirá realizar, si así lo quieres, una segunda especialidad dentro del programa, que aparecerá en una titulación oficial. Cursar una doble especialidad ampliará tus competencias y te ayudará a enfrentar y adaptarte de manera aún más sólida a un mercado laboral dinámico.

Solo podrás realizar una especialización por año, siempre respetando los períodos de impartición.

 

Direction

MONTSERRAT SAPERAS FERRER

Director of the Master in sustainable gastronomy CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Master in Food Business Management Universitat de Barcelona
Investigation group: Research groups in Cuisine and Gastronomy
Area of expertise: Gastronomía y bienestar, Innovación culinaria, Neurogastronomía
Block/Department: Cocina; Direcció estratègica; Economia i finances; Empresas y servicios turísticos; Gastronomía; Gestió de projectes i emprenedoria; Innovació; Investigación en turismo, hotelería y gastronomía; Tecnologies emergents i eines digitals
 

CETT at your service

As a CETT student, you will enjoy all the advantages that the center has to offer:

  • Access to the Resource Center for learning and research:

    • The University of Barcelona has an extensive catalog of databases to consult documents, reports, and scientific articles.
    • Have access to CETT's own resources to reinforce, complete, and expand training. All information (both physical and digital) is available in the different spaces dedicated to this function.
    • Free access to the entire digital library of World Tourism Organization (UNWTO) resources.
  • As a center affiliated with the University of Barcelona, we enjoy the advantages of being part of the most prestigious university in Spain: UB Libraries - UB Sports Services - We are UB Card

  • Discounts at the University of Barcelona School of Modern Languages. Besides, thanks to the University of Barcelona University Card, you will enjoy promotions on products and services such as opticians, restaurants, technology, pharmacies, accommodation, travel, leisure activities, among others.

  • CETT has different restaurant services, such as the Fòrum or the Aula Restaurant CETT. The Fòrum is a space that favors creativity and cultural exchange among students. It has a varied, healthy, seasonal gastronomic offer that adapts to the day's different times. It is also possible to eat at the Aula Restaurant CETT, an à la carte restaurant with the same characteristics as an authentic gastronomic restaurant.

  • Be part of the CETT Alumni community to be in contact with CETT's extensive alumni network.

Masters 2020

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Jardín

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Aulas
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Aulas

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Aulas

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Pasillo

  • Discount at ÀGORA BCN International University Residence. We are the only higher education tourism center with a student residence to stay here while you study. As a CETT student, you will have unique conditions. Do not hesitate to ask!

2020

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Residencia Ágora BCN
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Residencia Ágora BCN
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Residencia Ágora BCN
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Residencia Ágora BCN
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Residencia Ágora BCN

Learning spaces

At CETT we are committed to creating a learning context that consolidates our own training model, with high added value resources oriented to experience, experimentation, sharing and learning, in a unique Campus.

Our students have access to different multipurpose learning spaces: the Eidos Space, La Plaça, the Creativity and Innovation Space, the Computer Classrooms or the Reception Classroom, among others.

In addition, if you are an international student, you will also have access to the [International Relations Office]https://www.cett.es/en/academic-offer/courses/gestion-gastronomica-circular-y-accesible#student-services/international-office), which will help and advise you with the procedures you need.

Facilities

CETT International Support

Because we understand the challenge of living in an environment that is not your own, the CETT-UB Campus offers you the International Relations Office (IRO), as an area designed to provide guidance, advice, and attention to international students during the Master's programs.

Our International Relations team will give you the necessary information related to logistical aspects of life in Barcelona, such as residency registration, the processing of your foreign resident's identity number (NIE), or how to find accommodation in the city.

Procedures related to your academic stay

The IRO team will provide you with updated information on the necessary procedures to carry out once you are in the city. They will provide you with guidance on essential documents such as your foreign resident's identity number (NIE), the official census at the City Council, or your university student card.

Languages

If your native language is not Spanish, the IRO team will advise how and where to learn it. They will also tell you where to learn Catalan, facilitating your integration into the city's daily life. Besides, you will strengthen your Spanish through the certified courses offered by our Language Department at CETT-UB. On the other hand, if you want to practice any different language informally, you can participate for free in our language exchange program with CETT students.

Accomodation

CETT-UB is the only higher education center with a residence hall - Agora BCN, with affordable prices for the CETT student community. We also have our four-star hotel, Hotel Alimara, where you and your family and friends can enjoy advantages and discounts.

Support to boost your professional career

At CETT-UB, you have a team of expert professionals who will watch over your professional career from the moment you become part of our community.

We want you to be informed and prepared to achieve the professional goals you have set for yourself. With this motivation, you will find a team of people who will accompany you during the process in a personalized way.

Thanks to the collaboration of the main companies in the tourism sector, you will be able to know and put into practice the most useful tools to access and develop in the labor market.

The service we put at your disposal is based on three fundamental pillars:

  • Continuous professional guidance focused on you, identifying your profile's strengths, analyzing your previous experience and training, and supporting us in your main motivations for growth.
  • Our close relationship with the leading players in the tourism sector, built up over more than 50 years of presence in the market, training professionals with highly sought-after skills and values.
  • Design and develop a whole range of activities, spaces for debate, and tools that we make available to you, enabling you to face any challenge you may encounter throughout your professional career.

In this way, we invite you to participate in a dynamic process adapted to your expectations that encompasses the following phases:

Definition of your professional milestones

  • In-depth analysis of your entry profile.
  • Establishment of realistic objectives and monitoring of your roadmap.
  • Guidance in the design and development of your personalized Career Plan.

Design and elaboration of the main tools for the relationship with the labor market

  • Review and correction of resumes and cover letters, adapting the professional objective to the market demands.
  • Letter of recommendation. Students who are in the selection process will be able to count on CETT-UB references.
  • Access to the primary research channels and access to internship and job opportunities:
  • Handling of offers and self-applications. We support you to make your profile more visible to companies and headhunters, giving you references for your application.
  • Application follow-up. We help you to know where your application is in the selection process.

Personalized coaching

  • Guidance on the search for employment opportunities
  • Simulation of job interviews and feedback on the aspects to improve
  • Competency-based interviews and mentoring for those profiles with difficulties in following the job search process or at risk of social exclusion
  • Preparation of presentations for you to learn first-hand about companies' needs to analyze the possibilities of short and medium-term linkage with an organization and exchange concerns with professionals of reference

Networking and Dynamization of activities

  • Corporate presentations during your training period
  • Master Classes oriented to know strategic sectors
  • Dynamics and corporate challenges incorporated into your training sessions
  • Marketplaces and face-to-face/virtual job fairs where more than a hundred companies participate annually in the Campus in the personalized recruitment of talent.

Job Center with exclusive access to

  • Over 900 internship opportunities managed annually.
  • More than 1,500 job opportunities annually.
  • Follow-up of applications submitted
  • Adaptation of customized curricula vitae and cover letters.

In addition, Career Services will help you find and manage the curricular and extracurricular internships that best suit you.

For more information, visit the Career Services area, contact us by email at careerservices@cett.cat, or you can also visit us on the second floor of the Campus.

Career Services

Career Services integrates a team of professionals that guide and help students throughout their degree and facilitates them contacting some of the best companies in the sector to favour their professional development towards a future job offer.

Being close to old students

CETT-Alumni was born as the CETT-UB Alumni Association on March 1, 1994, as an initiative to offer a service to alumni, a space for personal and professional guidance, and a meeting point for experts in the tourism, gastronomy, and hospitality sector, with the CETT-UB as their common bond.

As an association of CETT-UB alumni, its primary mission is to promote the relationship between them, thus creating a network of professionals. Their shared link is to be CETT alumni.

The main objectives of CETT-Alumni are:

  • To promote the lifelong professional development of its associates at all levels and to favor access to the world of work, professional promotion, and lifelong learning. To foster creating a hub for exchanging knowledge and experiences among alumni, offering them the association as a meeting point in the professional world.
  • To facilitate knowledge and networking through conferences, lectures, colloquium dinners, and expert sessions. CETT Alumni wants to be a center of opinion and influence on the tourism environment.
  • To establish agreements with other organizations, favoring synergies that generate value for alumni.

Àgora BCN International Universtiy Residence

CETT-UB is the only university tourism center that has a student residence, the Ágora BCN International University Residence. As a student of any of our degrees you will enjoy exclusive discounts so you can stay here while you study. Ask us without obligation!

agora

Hotel Alimara

As part of our application companies we have our own four-star hotel, the Hotel Alimara. Located at the foot of the Collserola mountain range and within the CETT Campus itself, both you and your family members will be able to enjoy advantages and discounts.

Hotel Alimara

 

We want to train the best professionals

We want to shape the best professionals. That is why to access the Official Master's Degree in Development and Launch of Tourism Projects, we encourage you to have the following skills:

  • Have a creative, visionary personality with a marked consumer orientation and endowed with a strategic and international vision of current and future tourism opportunities and challenges.
  • Possess an entrepreneurial spirit, and want to implement your business projects in the tourism, hotel, and gastronomic sector with guarantees of success.
  • Be empathetic and willing to work as part of a team.
  • To have leadership, teamwork, and project management skills.
  • Possess basic knowledge of tourism business management and research applied to tourism markets.
  • Be aware of and sensitive to sustainable and responsible tourism development.
  • Have a good level of foreign languages, which is a fundamental skill for your good professional positioning and development academically at an international level.

Check the price of the specialty in Circular and Accessible Gastronomic Management

StudentsEnrollment FeeUB Fee*PriceTotal Price**

Non-EU citizens

1.775€710€6.727,50€9.212,50€

EU citizens

1.775€710€5.962,75€8.447,75€

*The fees of the University of Barcelona (UB) are an amount that the student of an affiliated center has to pay for academic services to the University and is paid at the same time as the registration. This amount is exempt from any type of discount.

**This price is for cash payments. Consult the prices and conditions for other payment methods with our Future Students Guidance Team.

Financial aid

Ask us about our paying your Student loan through a private lender

Check other payment options at CETT-UB.

Housing

Check prices with housing included "PACK CETT-ÀGORA"

What do I need to access the Master?

This course is for graduates in areas of knowledge from social sciences and humanities, especially those who may have studied diploma and degree programs adapted to the EHEA.

Candidates who do not come from the degrees mentioned above will have to take complementary training courses.

Complementary training

El estudiante deberá cursar complementos de formación en función de su formación previa hasta un máximo de 15 ECTS.

La finalidad de esta formación complementaria es garantizar un nivel competencial de entrada equivalente al que poseen los egresados de Grado de Ciencias Culinarias y Gastronómicas o afines, en lo referente al conocimiento de los negocios gastronómicos y las técnicas culinarias.

La selección de los complementos de formación necesarios para cada estudiante tendrá en cuenta las competencias de su titulación de origen y su relación con las competencias del Grado de Ciencias Culinarias y Gastronómicas o afines. La superación de estos complementos de formación será un requisito necesario para la consecución del título. Según la titulación de acceso, se identificará el conjunto de complementos de formación a cursar.

A continuación, se establecen los complementos de formación que deberán realizar los estudiantes en función de la titulación previa adquirida:

  • Grado de Ciencias Culinarias y Gastronómicas (o afines)

    • No se requieren complementos de formación
  • Grado de ciencia y tecnología de los alimentos

    • Fundamentos de gestión económica y financiera (6 ECTS)
  • Grado de nutrición y dietética humana

    • Fundamentos de gestión económica y financiera (6 ECTS)
    • Organización Culinaria y dirección de operaciones (6 ECTS)
  • Grado de Ingeniería Alimentaria, Grado en Ciencias Ambientales, Grado en Dirección Hotelera

    • Sistemas y procesos de producción culinaria (6 ECTS)
    • Técnicas y elaboraciones culinarias (6 ECTS)
  • Grado en Turismo, Grado en Economía, Grado en Administración y Dirección de Empresas

    • Sistemas y procesos de producción culinaria (6 ECTS)
    • Técnicas y elaboraciones culinarias (6 ECTS)
    • Seguridad alimentaria y legislación (3 ECTS)

Know all our scholarships

CETT Foundation, with the firm conviction that training and transmission of knowledge are fundamental, extends the study aid program already offered annually to students and includes new scholarships for the 2021/2022 academic year.

Besides, CETT will also accept payments in 6, 10, or 12 months through bank financing plus a 5 % discount of total enrollment fees should students wish to choose this option. Find out about the special conditions.

Access all the information on the processes and quality indicators of the CETT-UB:

 

Our Guidance Team will answer you

Alexandra Miquel

Masters and Postgraduates Coordinator

Óscar Palacios

Masters and Postgraduates Coordinator

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