Ratllar la pell de mitja taronja i llimona amb un ratllador fi. Posar tots els ingredients secs en un bol , afegir els ous i barrejar, incorporar l'aigua a poc a poc, fins aconseguir una massa elàstica.
Deixar la massa reposar en el bol tapat amb plàstic film uns 30 minuts per que dobli el volum (buscar un lloc càlid per facilitar la fermentació).
Untar la taula amb una mica de farina, estirar amb el corro aconseguir un gruix de 1,5 cm. aproximadament.
Massapà
30
g
Claras
100
g
Farina d'ametlles
100
g
Sucre
Per la seva elaboració, barrejar la farina d'ametlles, sucre i desprès les clares fins que quedi una massa homogènia
Acabament del tortell
0
q.s
Fruita confitada
0
q.s
LLet
1
u
Ou
Farcir amb el massapà donar forma rodona i deixar fermentar (fins que dobli el volum). Posar a la safata del forn pintar amb un ou batut o una mica de llet, decorar amb fruita confitada i coure en un forn fort (200º/230º) uns 10-12 minuts fins que quedi daurat.
Una vegada cuita mullar amb licor : anís, licor de Montserrat, licor de camamilla,...
Comentarios
Podem acompanyar aquest Tortell amb un cava brut nature.
Bon Nadal i Feliç 2012!!
This website uses cookies.
CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy uses its own and third-party cookies for technical, marketing and analytical purposes. If you would like further information please access our Cookie Policy.