Photography from: Tast històric: 100 anys de Grans Vins Catalans al CETT | CETT
Universidad de Barcelona
Press room > News >

Tast històric: 100 anys de Grans Vins Catalans al CETT

25.11.2009
 

El passat 9 de novembre, els Vins Dolços Naturals del Rosselló van aterrar al’escola CETT de Barcelona de la mà de la revista Cupatges i l’agència de comunicació Desembolic.

A l’hivern passat a Perpinyà i a la primavera a París es va organitzar aquest tast històric de 100 anys de Vins Dolços Naturals que presenta un vi per dècada entre 2008 i 1910: una apassionant odissea entre Ribesaltes i Moscats, Maurí i Banyuls, les quatre DO rosselloneses de vins dolços naturals.

El passat 9 de novembre, aquestes icones de la viticultura nord-catalana es van poder presentar davant de la distribució de vins, el periodisme, la sumilleria i l’enologia més important del nostre país. Uns 40 assistens del sector van assistir a aquest tast històric de vins dolços.

“Aquesta cultura dels vins dolços és molt mediterrània però també molt catalana, i crec que hem de fer esforços perquè el missatge passi els Pirineus” comenta Yves Zier, el responsable de la comunicació del Consell Regulador, “feia temps que volíem presentar aquests vins a Barcelona, i estic molt orgullós que per fi ho haguem pogut fer”.

El tast, perfectament explicat i comentat per Éric Aracil, responsable de les exportacions de les DO rosselloneses, va començar amb un vi de l’any, un Muscat de Rivesaltes 2008 del Domaine Rière Cadène, un vi explosiu de fruites fresques, mescs, gingebre i coriandre, i va acabar amb un increïble Rivesaltes Cuvée Veuve Parahy de 1910. Aquest 90% garnatxa i 10% carinyena fascina amb la brillantor del seu color cafè i una altíssima concentració d’espècies, ceres i mel vella. Un gran moment de tast que va presentar la gran riquesa i diversitat d’aquests vins catalans encara tan desconeguts al sud dels Pirineus.

Categories
tast 100 anys vins catalans