Photography from: La final del concurs Millor Sumiller Català al CETT | CETT
Universidad de Barcelona
Press room > News >

La final del concurs Millor Sumiller Català al CETT

27.11.2009
 
La final del concurs Millor Sumiller Català al CETT

Des de l’any 2002, l’Associació Catalana de Sumillers (ACS) organitza el Concurs Millor Sumiller Català, una prova per escollir el representant de Catalunya que participarà a les Jornades Internacionals de Sumilleria, un esdeveniment que convoca a concursants de totes les comunitats espanyoles i en el que s’escull al guanyador del Concurs Nacional de Sumillers.

El passat 14 d’octubre va tenir lloc al CETT, la final del Concurs Millor Sumiller Català, el jurat del qual estava format per tres experts del món del vi estretament vinculats a la nostra terra: Agustí Torelló (Caves Agustí Torelló i Mata), Juan Muñoz (president de la UAES – Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres) i Josep Baeta (president de l’Associació de Sumillers de Barcelona). L’Agustí Torelló i en Juan Muñoz son els coordinadors tècnics del curs de Sommeliers que cada any es realitza al CETT.

En el concurs hi podien participar totes aquelles persones que fossin  membres de l’Associació Catalana de Sumillers.

Finalment, van ser 8 amants del vi els que van decidir presentar candidatura per convertir-se en el Millor Sumiller Català. Van haver de superar proves teòriques i proves pràctiques de maridatge, decantació i servei del vi, tot i que només tres, van arribar a la final. Els guanyadors van ser els següents:

GUANYADOR: Carles Aymerich (Restaurant El Celler de Can Roca – Girona)

Recordem que, actualment, és el segon millor sumiller de España, després d’haver quedat finalista en les Jornades Internacionals de Sumilleria de 2008. Al guanyar el concurs, tindrà la possibilitat de tornar a intentar ser el millor sumiller d’Espanya.

2n Finalista: Marcelo Óscar Chan (Restaurant Villa Mas – Sant Feliu de Guíxols)        

3r Finalista: Francisco Cordero (Restaurant El Cantó – Santa Coloma de Gramanet)

A Valladolid el dies 9, 10 i 11 de novembre van celebrar-se les  VI Jornades Internacionals de Sumilleria en les que en Carles Aymerich va ser el guanyador del títol Millor sumiller d’Espanya 2009.

Categories
concurs millor sumiller català