Photography from: Campanya de recolllida de joguines, del 16 al 18 de desembre | CETT
Universidad de Barcelona
Press room > News >

Campanya de recolllida de joguines, del 16 al 18 de desembre

11.12.2013
 
Campanya de recolllida de joguines, del 16 al 18 de desembre
El CETT col•labora aquest any amb la  setena edició de la campanya de recollida de joguines que la UB, a través del Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i la Fundació Solidaritat UB, organitza, un any més, amb Creu Roja Joventut. L’objectiu és garantir que cap infant es quedi sense regal la nit de Reis. 

Enmig del context de crisi econòmica, cada vegada són més els nens que necessiten aquesta mena d’ajuda. A Catalunya, un 26,4 % dels infants viuen sota el llindar de la pobresa. La meitat dels menors que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat no tenen joguines per jugar a l’aire lliure (com ara bicicletes o patins) i un 15 % tampoc en té a casa, segons recull l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja. Per tal que aquesta realitat pugui canviar i aconseguir que els infants de les famílies més desafavorides puguin rebre almenys una joguina per Nadal, es duu a terme aquesta campanya, enguany amb el lema: «Cap infant fora de joc. Ara jugues tu!».

La recollida de joguines es farà del 16 al 18 de desembre als centres de la UB que s’hi han adherit. El centre de formació del CETT i a la seva residencia, Àgora Bcn, habilitaran uns punts específics a les seves recepcions per tal que es puguin dipositar les joguines. 

Amb aquesta campanya s’espera repetir l’èxit de l’edició anterior, en què es van recollir 784 joguines. Amb aquest objectiu, la Universitat ha habilitat un total de vint-i-dos punts de recollida distribuits entre els sis campus per aplegar les joguines que aportin els membres de la comunitat universitària (alumnat, personal docent i investigador, i d’administració i serveis).
Es demanen joguines educatives
Creu Roja Joventut creu en el joc com una de les vies més útils per a difondre qualsevol proposta educativa i pedagògica. Per això, des de l’organització demanen que les joguines siguin noves, educatives, no sexistes ni tampoc bèl•liques, i que fomentin el joc cooperatiu i col•lectiu. També demanen que les joguines es portin sense embolicar.
Entre els dies 19 i 20 de desembre, Creu Roja Joventut recollirà la totalitat de joguines a la UB per després repartir-les la nit de Reis, en coordinació amb els serveis socials, entre les famílies més necessitades.

Font. Serveis de comunicació UB
Categories
RSE juguetes