Fotografia de: La sostenibilitat i la gestió de les destinacions centren les més de 200 activitats de recerca del CETT-UB durant el curs 2018-2019 | CETT
Universitat de Barcelona

La sostenibilitat i la gestió de les destinacions centren les més de 200 activitats de recerca del CETT-UB durant el curs 2018-2019

20.12.2019
 
La sostenibilitat i la gestió de les destinacions centren les més de 200 activitats de recerca del CETT-UB durant el curs 2018-2019
• L’objectiu d’aquests projectes és aportar valor al sector a través de la recerca aplicada i la generació de coneixement científic

La sostenibilitat, la gestió de les destinacions, el turisme cinematogràfic i l’adaptació a l’entorn digital, han estat els eixos que han ocupat l’activitat d’investigació impulsada pels  professors del CETT-UB al llarg del curs 2018-2019. El centre de turisme, hoteleria i gastronomia ha portat a terme durant un total de 222 activitats relacionades amb la recerca a través dels seus tres grups d’investigació: el TURCiT (Grup de recerca en Turisme, Cultura i Territori), el GRATiR (Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració) i el GRCiG (Grup de recerca en Cuina i Gastronomia).

Eugeni Osácar, director de recerca del CETT-UB i expert en turisme i cinema, afirma que el CETT vol consolidar la seva aposta per la recerca aplicada. “Volem aportar coneixement als sectors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb l’objectiu de contribuir activament a l’assoliment de l’excel·lència en aquests àmbits”. 

Entre les diferents accions i  projectes que s’han portat a terme en el camp de la recerca, destaca la participació de  professors del CETT en 83 congressos, la direcció i participació en 8 projectes d’investigació competitius i la publicació de 54 llibres, capítols de llibre o articles. 

Osácar també ressalta el fet que al CETT es concentren tres disciplines que es retroalimenten i que permeten establir sinergies entre “tres sectors que sumen i que han d’anar de la mà per avançar”. 

“Volem aportar coneixement als sectors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb l’objectiu de contribuir activament a l’assoliment de l’excel·lència en aquests àmbits”
Eugeni Osácar

Un vincle entre el món acadèmic i les empreses

En sectors en constant creixement i transformació, com són el turisme o la gastronomia, comptar amb estudis exhaustius i rigorosos resulta fonamental a l’hora de dissenyar estratègies i mecanismes que s’adaptin a la realitat de l’entorn i a les necessitats dels consumidors i de la societat. És en aquest context que el CETT fomenta no només la formació dels professionals del sector, sinó també l’impuls de la recerca aplicada com a font de coneixement científic i de transferència.  
És precisament amb aquesta vocació d’impulsar la recerca i la transferència de coneixement que l’any 2015, juntament amb la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació CETT, es va impulsar la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB. 

A més a més, els experts del CETT també col·laboren com a assessors en múltiples comitès i consells d’entitats i administracions amb la voluntat d’aportar el seu coneixement a l’hora de prendre decisions estratègiques.  Aquesta funció del CETT com a vincle i transmissor de coneixement entre el món acadèmic i el sector ha estat també decisiu a l’hora de ser seleccionat, recentment, per a formar part de la Junta directiva de membres afiliats de l’OMT (Organització Mundial del Turisme), òrgan assessor que vetlla per un turisme responsable, sostenible i accessible. 

Categories
Recerca Memòria CETT TURCiT Turisme Cultura Territori GRATiR Allotjaments Turístics Restauració GRCiG Cuina Gastronomia