Fotografia de: La Trobada Gastronòmica torna al CETT el 20 i 22 d'abril  | CETT
Universitat de Barcelona

La Trobada Gastronòmica torna al CETT el 22 i 24 d'abril

02.04.2024
 

Amb la XVIII edició de la Trobada Gastronòmica el Campus CETT es converteix en un espai denllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de restaurant i la investigació gastronòmica.

Aquest any l´esdeveniment se celebra els dies 22 i 24 d'abril i les jornades giraràn al voltant de la Intel·ligència Artificial.


Suma't a la revolució de la Intel·ligència Artificial!

L'evolució constant de la tecnologia ha transformat innombrables aspectes de la nostra vida quotidiana, i la gastronomia no n'és una excepció. Al cor d'aquesta revolució culinària, la intel·ligència artificial (IA) s'erigeix com una força disruptiva que redefineix la forma com cultivem, preservem, elaborem i gaudim dels aliments. Per això aquesta és la temàtica central de la Trobada Gastronòmica del CETT. Des de la terra fins a la taula, des de la creació de plats als restaurants fins a les experiències turístiques gastronòmiques, la intel·ligència artificial està obrint camí cap a un nou capítol en la història del menjar.

Els dies 22 i 24 d'abril, al CETT, explorarem els misteris d'aquesta revolució gastronòmica, descobrint com la intel·ligència artificial està deixant una empremta indubtable en la sostenibilitat i l'experiència dels aliments.

save the date

Parlem amb xefs d'estrella i experts en negoci digital sobre creativitat i la IA

El xef Oriol Castro del Restaurant Disfrutar, amb 3 estrelles Michelin, conversarà amb Lluc Guarro, director de Negoci Digital i Innovació a Roca Salvatella, consultoria especialitzada en la transformació digital dels negocis, sobre com l'arribada de la IA ha impactat en la nostra capcitat creativa. Què suposa la IA: una amenaça o una oportunitat? On posem els límits? Parlem de còpies? On queda l'autoria i l'originalitat?

Ponències i xerrades amb la IA al centre

Adrián Beloki, director d'Estratègia de Continguts a Peldaño Media Group (Restauración News), compartirà com crear un restaurant amb IA, mentre que Yolanda Fernández, Responsable de Serveis Hotelers a l'Hospital Germans Trias i Pujol, i Marta López, Product Manager a Proppos, abordaran el control de les pèrdues alimentàries a les col·lectivitats en ponències que es donaràn el 22 d'abril.

En la taula rodona sobre "Turisme gastronòmic i intel·ligència artificial: Repte de present i de futur", s'explorarà l'impacte de la tecnologia en l'experiència gastronòmica. Amb Albert Pérez de Hospitalidad Emprendedora, la Dra. Emma Pla del CETT-UB, i Silvia Trillo de La Magnética, aportant visions diverses sobre el tema. La sessió serà moderada per la Dra. Ainhoa Carballido, també del CETT-UB, experta en direcció d'empreses turístiques.

Tallers:

Durant el segon dia de la trobada es duran a terme quatre tallers:

  • Repte Culinari: Qui guanya? La IA o les persones?
  • Robòtica a la restauració
  • Tast i coneixement de producte, el valor del contrast i la recerca de la informació
  • La Ciència i la IA, taller experimental de la ciència aplicada a la gastronomia

Consulta tot el programa aquí.

La Trobada Gastronòmica està organitzada pel CETT amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT; una iniciativa del CETT-UB, l'Universitat de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la CETT Fundació.