Fotografia de: Tècnic en Cuina i Gastronomia i de Pastisseria de Restaurant | CETT
Universitat de Barcelona

"El cicle ofereix un coneixement profund i sòlid de la gastronomia i la pastisseria"

05.09.2022
 
"El cicle ofereix un coneixement profund i sòlid de la gastronomia i la pastisseria"

Melani Aróstegui Muñoz té 41 anys i va néixer a Barcelona. Va aterrar al CETT amb 18 anys per estudiar hoteleria i al setembre de 2002 li van proposar formar part de l’equip de restauració. Actualment, és Coordinadora de Cicles d’Hoteleria del CETT. En aquesta entrevista, Aróstegui parla del Cicle Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i de Pastisseria de Restaurant, que s’estrena aquest curs al CETT.


Estudiar cuina, gastronomia i pastisseria

Quins coneixements aportarà a l’alumnat que comença aquest curs el Cicle Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i de Pastisseria de Restaurant?

Aquesta formació li aportarà els coneixements, les tècniques i les competències específiques de l’àrea de cuina i de pastisseria necessàries per desenvolupar-se professionalment en empreses del sector de la gastronomia com restaurants, hotels, càterings i esdeveniments gastronòmics.

Tot això en un centre com el CETT.

És l’oportunitat ideal per formar-se en un centre amb punts operatius amb client real i acompanyant pel cos docent per desenvolupar-se amb el valors i els coneixements que faran ser bons professionals i ben valorats pel sector. El CETT és un centre referent en el sector que manté un vincle molt directe fomentant la relació de l’alumnat amb l’empresa.

Quin és el perfil de l’estudiant a qui es dirigeix el cicle?

Està dirigit a jovent que vulgui adquirir un coneixement profund i sòlid de la gastronomia i la pastisseria per ser xef, cuiner o pastisser de restaurant d’una forma molt pràctica.

A què es podrà dedicar l’alumnat un cop finalitzi la formació?

Un cop finalitzi la formació, l’alumnat disposarà de dos itineraris diferents a escollir com a sortides professionals. Podrà decantar-se per l’especialització de la cuina o la pastisseria optant a funcions de xef-cuiner, cap de partida i/o pastisser de restaurant.

Quina titulació obté d’aquesta formació?

La titulació que obtindrà amb aquesta formació de 3 anys de durada és la titulació oficial de Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i un diploma CETT d’especialitat de Pastisseria de Restaurant.


Estudiar al CETT

Quina part de la formació és pràctica?

Més del 60% de la formació és pràctica. Hi s’assoliran les habilitats tècniques de base de cuina, pastisseria i de serveis de restauració des d’una vessant pràctica i aplicada.

Es fan pràctiques fora del CETT?

A primer i segon curs, fan un període de pràctiques en cuina i pastisseria en empreses del sector (Formació en Centres de Treball). Estan gestionades pel departament de Career Services i orientades per l’equip docent a parir de les inquietuds dels estudiants.

En quines instal·lacions es duu a terme la formació?

La formació es porta a terme a les instal·lacions de l’escola, a les aules tècniques especialitzades i espais d’aprenentatge reals com el Fòrum, que és la cafeteria de l’escola, i Aula Restaurant, que permeten l’execució pràctica en un entorn real.

Quin professorat imparteix la formació?

El professorat del CETT és expert en l’àmbit de la cuina i la pastisseria i en contacte permanent amb el sector i la seva evolució.

Quin és el model pedagògic del CETT?

Tenint en compte que el sector està en evolució constant, el nostre model pedagògic es desenvolupa sota tres grans pilars: coneixements, habilitats i competències. Tot això amb l’objectiu de desenvolupar competències curriculars i en permanent actualització sobre el moment actual. A partir de la transferència del coneixements, mitjançant les pràctiques el nostre alumnat adquireix les habilitats per assolir les competències professionals que podran posar en valor en l’entorn laboral. L’aprenentatge es desenvolupa en espais d’aprenentatge, aules tècniques i activitats al sector amb activitats de restauració amb clients reals, i desenvolupant projectes i treballs vinculats amb el sector. Hi obtenen competències de sostenibilitat, internacionalització i inclusivitat, autonomia i iniciativa, treball en equip i competències digitals entre d’altres.

cuina gastronomia barcelona