Fotografia de: Estudiar gestió d'esdeveniments i turisme  | CETT
Universitat de Barcelona

Paula Loa, Wedding Manager at Six Senses Ibiza: "El grau de Turisme i el màster del CETT m'han ajudat a créixer ràpidament a la companyia"

01.09.2022
 
Paula Loa, Wedding Manager at Six Senses Ibiza: "El grau de Turisme i el màster del CETT m'han ajudat a créixer ràpidament a la companyia"

La Paula Loa té 26 anys i va néixer a Barcelona. Ha estudiat el Grau en Turisme i el Màster en Direcció d’Empreses Turístiques especialitzat en l’organització d’esdeveniments al CETT. Ha treballat en recepcions d’hotel, restaurants i, majoritàriament, en l'organització d’esdeveniments. Li agraden la música i anar a concerts, i està aprenent a tocar l’ukelele. Sempre busca qualsevol moment per viatjar encara que sigui curt. Li agrada molt l’esport, en concret el ioga, ja que l’ajuda a trobar equilibri en la seva vida.


Estudiar gestió d'esdeveniments

Per què vas decidir estudiar el Grau en Turisme?

Honestament, l’any que vaig acabar el batxillerat encara no sabia què volia estudiar. I de sobte em vaig adonar que era molt bona en organització, creativitat i el tracte amb la gent. Bàsicament cada petita cosa que organitzaven a la meva família, al meu grup d’amics o al treball, jo sempre era al mig. A partir d’això vaig decidir que volia dedicar-me a organitzar esdeveniments i la millor manera que vaig trobar va ser al Grau de Turisme, ja que m’encantava viatjar, conèixer cultures i països i estar amb contacte amb les persones. Tot el relacionat amb hotels i agencies de viatges sempre m’havia cridat molt l’atenció.

Al finalitzar el Grau de Turisme, vas estudiar el Màster en Direcció d’Esdeveniments. Què et va fer seguir al CETT i ampliar la teva formació?

Vaig tenir una molt bona experiència al CETT quan vaig estudiar el Grau en Turisme. Coneixia alguns dels professors i anteriors alumnes del màster també em van donar un bon feedback. Volia ampliar els meus coneixements especialment perquè va ser just després de la pandèmia i el mercat laboral estava totalment aturat, però sabia que tornaria a remuntar. Tot i estudiar durant una època tan dura per al nostre sector, va ser la millor elecció. Fèiem pinya a classe.

Actualment treballes a Six Senses Hotels Resorts Spas com a Weddings Manager. Com et va ajudar la teva formació a especialitzar-te en aquest àmbit?

Tenir experiència en restauració, hotels, esdeveniments i, sobretot, tenir experiència internacional em va ajudar molt a començar a treballar a Six Senses. Amb el Grau de Turisme i el màster que vaig estudiar al CETT, vaig conèixer tot el món de l’hoteleria, màrqueting i esdeveniments, la qual cosa em va donar un ampli ventall de coneixements que m’han ajudat a créixer ràpidament a la companyia. Six Senses és una marca internacional d’hoteleria de luxe que va obrir el primer hotel a Espanya l’any passat. Tots els coneixements que he adquirit en els anys anteriors tant en l'àmbit laboral com d’estudis m’han ajudat a començar al departament de Sales & Marketing com a Sales Coordinator i després fer un gran salt com a Weddings Manager.

Treballar en Gestió d'esdeveniment

Com ha evolucionat la teva carrera professional?

Vaig començar provant diferents àmbits que em cridaven l’atenció - recepció, restauració i esdeveniments- fins que em vaig decantar pels esdeveniments. Durant la carrera vaig fer dues pràctiques a esdeveniments, a l’Hotel Alimara i a una empresa de Barcelona d’esdeveniments corporatius. Un cop acabada la carrera, vaig estar un temps organitzant torneigs de bàsquet internacionals, encarregant-me de tota la part d’allotjament, restauració, excursions, transport, etc. Durant la meva estada a Austràlia, vaig posar tot en pràctica en petits esdeveniments que s’organitzaven a l'hostal o al restaurant on vaig treballar. Un cop vaig tornar d’Austràlia i després de la pandèmia, vaig decidir mudar-me a Eivissa ja que vaig tenir l’oportunitat de ser part de l’obertura del primer hotel Six Senses a Espanya. Des de fa un any i mig treballo al millor hotel de l’illa, un hotel de 5* GL on vaig començar com a Sales Coordinator anant de la mà de la Directora de Sales & Marketing. Allà vaig aprendre de tot el departament en general i des de fa uns dos mesos soc la Weddings Manager, encarregada de la venda i organització de casaments al Resort.

Viure experiència internacional

Vas viure una temporada a Austràlia. Què et va aportar aquesta experiència?

Austràlia em va fer canviar molt personalment. Veure la vida d’una manera menys quadrada, fluir més i descobrir la meva passió per viatjar i conèixer món. Vaig conèixer moltes persones que viatjaven i que em van fer canviar la manera de veure les coses; apreciar els moments especials de cada dia per molt simples que semblin i preocupar-me menys per les petites coses. En l'àmbit laboral vaig aprendre a què un idioma que no és la teva llengua materna no és un inconvenient, sinó una fortalesa que tenim les persones que en parlem més d’un. Em vaig sentir molt valorada per saber més d’un idioma. També vaig aprendre a valorar totes les professions, ja que per estendre el visat vaig haver de treballar a una granja. Vaig estar uns mesos viatjant amb amics i treballant a unes tres granges fent picking de raïm, pebrots, etc. Recomano 100% a tothom sortir de la zona de confort i posar-te a prova a tu mateix.

Com et veus d’aquí a 5 anys? Quins plans tens?

D’aquí a cinc anys em veig vivint a un altre país amb clima tropical, a prop del mar sempre i surfejant al matí! Havent viatjat una mica més, a Sud-amèrica i Àfrica segurament. Probablement, organitzant esdeveniments. M’encantarien festivals de música, però mai se sap. El món dels esdeveniments és molt gran i ple d’oportunitats diferents!

Categories
#alumnidelmes