Fotografia de: Estudiar gestió d'esdeveniments i turisme  | CETT
Universitat de Barcelona

Marta Herrero, Digital Marketing & Sales Manager a l'Hotel Restaurante Villa Retiro: "El CETT et prepara per ser resolutiva"

01.06.2022
 
Marta Herrero, Digital Marketing & Sales Manager a l'Hotel Restaurante Villa Retiro: "El CETT et prepara per ser resolutiva"

La Marta Herrero té 26 anys. És de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), tot i que per motius laborals resideix a Xerta, al Baix Ebre. Va començar a estudiar un grau superior d'agències de viatges i gestió d'esdeveniments. Després va seguir amb la carrera de Direcció turística i finalment va fer un màster en màrqueting digital i e-commerce. La formació la troba essencial per al seu progrés personal i està fent cursos de negoci i tancament de vendes eficaces, resolució de conflictes laborals o intel·ligència emocional aplicada a la feina. Té la gran sort de treballar en un grup on es potencien les aptituds i actituds de tots els membres i això fa que els resultats sempre siguin favorables. Pel que fa a les aficions, juga a pàdel quasi cada dia, ja que li agrada sentir-se sota pressió i una de les maneres que té per desconnectar és començant o acabant el dia amb una pala a la mà.


Estudiar gestió d'esdeveniments

Per què vas decidir estudiar el tècnic superior d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments?

Vaig començar el tècnic superior d'Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments al CETT perquè després de fer la selectivitat no em veia estudiant una carrera directament. Durant gran part d'aquell temps vaig estar fent pràctiques a moltes empreses, però destaco la Fàbrica Moritz on estava al departament de màrqueting i esdeveniments, i va ser quan em vaig adonar cap on volia dirigir la meva carrera professional. Les festes que organitzàvem eren espectaculars i feia que entrar a les 5.30h del matí per obrir la porta als proveïdors es convertís en el millor moment del dia. Durant l'època d'estudiant, els caps de setmana i quan tenia una mica de temps, treballava de forma fixa en un restaurant del meu poble el qual sempre m'ha tingut lligada a la restauració. També fèiem esdeveniments així que aquell va ser el meu inici.

En finalitzar el tècnic superior, vas estudiar la carrera de turisme. Què et va fer seguir al CETT i ampliar la teva formació?

Em van agradar molt la formació que es donava, els professors i sobretot el dinamisme que hi havia dins l'escola. Sempre hi ha xerrades, formacions externes, oportunitats en esdeveniments, col·laboracions amb altres escoles... Sempre he sigut més de classes pràctiques que teòriques i el CETT m'aportava aquesta part tan important per a mi. Al final de la carrera vaig voler marxar a viure fora, a Washington DC, pel meu compte, no d'Erasmus. El CETT em va facilitar que em pogués presentar als exàmens de forma concentrada i tots els professors s'adaptaven al meu horari d'EUA per fer reunions o presentacions de temaris, ja que molts cops em coincidia en el meu horari laboral d'allà i ell ja havien acabat la seva jornada laboral a Barcelona. Estic molt agraïda per la flexibilitat que em van donar aquell any, perquè marxar a l'estranger va ser una de les millors experiències de la meva vida i el fet de no perdre un curs lectiu va fer que sumés.

Com ha sigut la teva “Experiència CETT”?

Molt positiva. Si hagués de tornar enrere, tornaria a fer exactament tot el que vaig fer.

Treballar en Marketing i Sales

Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Com he dit, sempre he estat molt lligada a la restauració en empreses molt familiars, fins i tot Moritz. Això ha fet que la polivalència hagi sigut la millor eina d'aprenentatge. Després d'haver passat per sala i cuina, em quedo amb la part comercial, comunicació i de màrqueting d'un restaurant o d'un grup de restauració. Actualment treballo en el grup de restauració Villa Retiro dirigit per Fran López. Tenim una escola de formació gastronòmica i jo m'encarrego de la comercialització.

Treballes a Hotel Restaurante Villa Retiro al departament de marketing digital i e-commerce. Com et va ajudar la teva formació a especialitzar-te en aquest àmbit?

Trobo que la carrera et prepara per poder ser resolutiu. Sincerament, recordo pocs aspectes específics de la formació, però la tinc present durant el meu dia a dia, ja que tant en reunions com a l'hora de desenvolupar projectes es parla de problemes on sé que la solució la puc trobar en els apunts o parlant directament amb persones el CETT. De fet, aquest matí necessitava fer una consulta de pastisseria i el primer contacte que m'ha vingut al cap ha sigut el Sergi Ferrer, professor del CETT. Li he enviat un missatge per Instagram i ja ho he resolt. Pocs centres et donen aquesta continuïtat quan acabes la teva formació!

Com és un dia a la teva feina?

La meva feina a vegades és difícil de definir, ja que sembla que sóc a molts llocs i a cap a l'hora. Porto part de la comercialització i la comunicació de l'escola de cuina Villa Retiro i dono suport a tot el que el grup pugui necessitar. L'any passat vam fer l'obertura de Xalar, un restaurant a primera línia de mar a Castelldefels, i la meva feina es basava en funcions de community manager i gestió d'esdeveniments. Ara la comercialització té més presència en el meu dia a dia i m'agrada pel repte que em suposa, però no significa que hagi deixat de banda el marketing, sinó que simplement tinc un equip al costat que fan que puguem avançar de forma més coordinada i ordenada. També tinc molt lligam amb la imatge empresarial que projecta el xef Fran López, amb dues Estrelles Michelin, dins la seva comunitat. Al final l'essència de tot és la gastronomia.

Com et veus d’aquí a 5 anys?

Em veig celebrant triomfs a Villa Retiro, obrint algun altre restaurant i fent petar les llistes d'espera pel màster dins l'escola. O potser arribo a ser professional de pàdel i ja no em trobeu més per Espanya.

Categories
#alumnidelmes