Fotografia de: El president Puigdemont destaca la importància del CETT en l’excel·lència turística de Catalunya | CETT
Universitat de Barcelona

El president Puigdemont destaca la importància del CETT en l’excel·lència turística de Catalunya

02.02.2017
 
El president Puigdemont destaca la importància del CETT en l’excel·lència turística de Catalunya

Inauguració de l’ampliació del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT.UB

· Amb una inversió de 6,5 milions d’euros, el Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de Barcelona amplia més de 1.600 m² i en reforma més de 2.000.

· El CETT crea 17 noves aules i nous espais amb la voluntat de posicionar-se com a centre de referència internacional.

· Els nous espais estan pensats per afavorir la creativitat i reforçar el valor afegit formatiu de l’únic campus de l’Estat que aplega estudis de turisme, hoteleria i gastronomia en un mateix entorn.


Després d’haver ampliat i remodelat l’edifici principal el 2013, el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, adscrit a la Universitat de Barcelona, ha inaugurat avui, amb presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, unes noves instal·lacions amb la voluntat de posicionar-se com a centre de referència internacional.

Durant l’acte d’inauguració, al que han assistit 450 persones, Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ha destacat el paper del CETT en l’excel·lència turística de Catalunya i ha explicat que el fet que “Catalunya sigui una potència mundial en turisme no és fruit de la casualitat sinó de campus com aquest que forma professionals pel futur, preparats per competir i relacionar-se amb les noves demandes turístiques”.

Amb una inversió de 6,5 milions d’euros, el 60% dels quals provenen de fons propis; el CETT ha ampliat el seu complex en més de 1.600 m², xifra que representa un 19% més de superfície, i n’ha reformat més de 2.000. L’actuació ha consistit en crear 17 noves aules i reformar altres espais existents amb l’objectiu de generar espais polivalents de serveis, de relació i de treball que afavoreixin viure una experiència dinàmica i compartida més enllà de les aules.

En la seva intervenció, durant l’acte, Miquel Alsius, president del Grup CETT, ha subratllat que l’ampliació del CETT “no és només una transformació física o material, sinó que també és un salt en la pròpia dinàmica d’aprenentatge i de relació entre les persones que formem part d’aquest ecosistema acadèmica, professional i institucional”.

Per la seva banda, Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona, ha destacat que «fa més de vint anys que la Universitat de Barcelona, que reconeix el turisme com un sector estratègic, fa una aposta decidida per una docència i una recerca de qualitat, conjuntament amb el CETT». En aquest sentit, Elias ha posat en relleu l’acord signat l’any passat entre ambdues institucions per a formar doctors en turisme.

També han assistit a l’acte Agustí Colom, regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

Noves aules i espais

De les 17 noves aules, ubicades en la nova planta B0 sota el jardí central de l’escola, en destaquen les noves 8 aules tècniques especialitzades equipades amb tecnologia capdavantera per a potenciar l’aprenentatge i la pràctica. Les altres aules teòriques se sumen a les ja existents en el conjunt del centre.

Com a noves aules tècniques especialitzades, el centre incorpora una Aula Cuina de Demostració, la qual està dotada de maquinària específica per a la producció d’una oferta gastronòmica d’alta cuina; 3 noves aules de Sommeliers, equipades amb una llum específica per a l’estudi i observació del vi; un Espai Gastronòmic, el qual disposa de dues grans taules de treball centrals fetes amb un material estratificat d’alumini i ceràmica que permet cuinar per inducció directament sobre la superfície; una Aula Sensorial, la qual reuneix les condicions climàtiques i lumíniques necessàries per a una observació neutra de productes i aliments; i 2 aules Tecno-Culinàries, les quals disposen de cuines industrials d’alta generació que s’utilitzen per a pràctiques i demostracions de cuina.

En totes aquestes aules, s’ha buscat la il·luminació i ventilació natural a través de patis al jardí que han estructurat tant la solució final d’aquest, com l’interior de l’ampliació d’aquesta zona assegurant la sostenibilitat de la proposta.

Nous espais per afavorir la creativitat

Un nou espai pensat per a fomentar la creativitat és l’anomenat Espai Eidos, la paraula amb la qual Plató es referia al món de les idees. Construït amb parets senceres de pissarra i ubicat dins el Centre de Recursos Gaspar-Espuña, l’Espai Eidos permet preparar presentacions orals i afavoreix les reunions i les dinàmiques de grup. Aquest nou espai respon a la voluntat de reforçar el valor afegit formatiu del centre a partir de fomentar la vivència, l’experimentació, el compartir i l’aprenentatge en l’únic campus de l’Estat que aplega estudis de turisme, hoteleria i gastronomia en un mateix entorn. Seguint aquesta idea, El Fòrum, el Jardinet del Fòrum i La Plaça són altres espais que afavoreixen la creativitat i l’intercanvi cultural de l’alumnat del CETT.

Les obres d’ampliació del centre també han permès construir un nou aparcament, connectat amb el de l’Hotel Alimara Barcelona, el qual millora la connexió amb aquest establiment hoteler de quatre estrelles, i permet l’accés directe del jardí a la nova planta B0.

Un centre més accessible i polivalent

Les actuacions de reforma han abastat diferents plantes de l’edifici i espais del Campus amb l’objectiu d’esdevenir una escola més accessible i polivalent. La intervenció ha millorat l’accés a l’escola i donat més amplitud al vestíbul, amb l’obertura de la cafeteria i el canvi de concepte de la mateixa cap a un espai dinàmic i confortable. Amb una organització i estructura pensada per afavorir les trobades i la polivalència de l’espai, el Fòrum s’ha integrat i obert al vestíbul, facilitant la comunicació entre els diferents espais.

La reforma també ha permès agrupar, en la primera planta, els principals serveis del Campus, com el Career Services, la sala de professorat, l’Escola Tècnica Professional, Qualitat, Ordenació Acadèmica, Logística, Administració, Serveis Jurídics i Laborals i també el servei d'STIC.

Les noves capacitats contribueixen a reforçar la projecció global del campus, comptant amb recursos per a crear una xarxa de relacions amb centres de referència internacional; d’aquesta manera es pot propiciar la creació de noves línies de negoci, augmentar la mobilitat acadèmica, fomentar l’intercanvi cultural i generar nou coneixement.

Podeu veure totes les fotografies de l'acte aquí.

Categories
Campus CETT-UB CETT #sócCETT Puigdemont acte inauguració instal·lacions