Fotografia de: Jordi Arcos i Marta Conill participen al 5è Congrés Internacional de Patrimoni Intangible Sharing Cultures | CETT
Universitat de Barcelona

Jordi Arcos i Marta Conill participen al 5è Congrés Internacional de Patrimoni Intangible Sharing Cultures

12.09.2017
 
Jordi Arcos i Marta Conill participen al 5è Congrés Internacional de Patrimoni Intangible Sharing Cultures

Els passats 6, 7 i 8 de setembre va tenir lloc a Barcelos, Portugal, el 5è Congrés Internacional de Patrimoni Intangible Sharing Cultures organitzat pel Green Lines Institute, una institució de referència a nivell europeu per a la recerca del desenvolupament sostenible.

En el marc d’aquest congrés, que va aplegar més de 60 acadèmics provinents d’arreu del món, els investigadors del CETT-UB Jordi Arcos Pumarola i Marta Conill Tetuà, del grup de Recerca de Turisme Cultura i Territori, van presentar la comunicació The role of museography in literary heritage transmission and interpretation. Analysing mueseographic proposals of Joan Maragall and Jacint Verdaguer house museums in Barcelona.

Aquesta investigació, centrada en l’àmbit de la museografia didàctica i la posada en valor del patrimoni intangible de tipus literari, segueix en la línia marcada pel Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori, de promoure la investigació entorn el turisme cultural lligat al patrimoni i a la cultura creativa. L’article presentat tenia per objectiu analitzar quin paper tenen els recursos de museografia en la transmissió dels valors intangibles vinculats als autors literaris. En aquest sentit, s’ha presentat un estudi comparatiu de les cases museu literàries MUHBA Vil·la Joana i Casa Museu i Arxiu Joan Maragall.

L’article de la investigació podrà consultar-se al llibre publicat arrel de la celebració del congrés que veurà la llum properament.


Categories
congrés turisme UB CETT CETT-UB grup de recerca patrimoni Portugal SHARING CULTURES