Fotografia de: L'Escola d'Hoteleria organitza la III Trobada Gastronòmica | CETT
Universitat de Barcelona

L'Escola d'Hoteleria organitza la III Trobada Gastronòmica

06.05.2009
 
L'Escola d'Hoteleria organitza la III Trobada Gastronòmica

De l'11 al 14 de Maig per tercer any consecutiu, l’Escola d’Hoteleria es convertirà  de nou en un espai d’enllaç entre els alumnes que es preparen per formar part del sector i les empreses d’alimentació, els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica. I tot mitjançant un calendari d’activitats que inclou xerrades, tallers, demostracions de cuina i tasts de productes de qualitat a càrrec de rellevants personalitats del món de la Gastronomia i la Restauració.

Viure la realitat de la gastronomia professional a l’entorn pedagògic i posar l’alumnat en contacte directe amb l’activitat dels seus protagonistes, són els objectius principals d’aquesta III Trobada.

Com ja va fer en l’edició anterior, el prestigiós cuiner barceloní, Carles Gaig, apadrina la nostra trobada fent la inauguració de les sessions. Gaig, respectuós i coneixedor de la cuina de sempre i protagonista de la més innovadora, sempre ha estat al costat de la nostra escola, fent difusió del seu coneixement i saber fer.

CALENDARI D'ACTIVITATS

Dilluns 11 de maig

Les activitats començaran a les 10’00 h. als salons Sitges i Llívia de l’Hotel Alimara, amb la conferència inaugural de Carles Gaig, padrí de la Trobada. Xocolata, vins, marisc i ingredients gastronòmics seran protagonistes de les sessions d’aquest matí: demostració de pastisseria amb xocolates Callebaut, a càrrec de Jordi Farrés, xef de postres de l’Hotel La Florida (Barcelona 5*GL); tasts de vins a càrrec de Marcelo Desvalls (finca Viladellops); les aromes, amb Mireia Anglada, de Comercial Artesana Sosa presentació de productes de 4ª gamma de Guzmán Gastronomía, per Alfonso Tomassoni; sessió sobre microvegetals a càrrec de Laura García (Koppert Cress), i presentació de mol·luscs per Luís Genaro (Mariscos Genaro)

Dimarts 12 de maig

Aquesta jornada es dedica de manera especial a la Restauració i els seus professional, combinant-se la temàtica de les presentacions amb la celebració del XIV concurs de Cuina i Restaurant del CETT. a càrrec de Ramon Morató (Aula Chocovic), demostració de cuina a càrrec de Francis Paniego (Hotel Restaurante Echaurren, Ezcaray, La Rioja), presentació del cava Sòlid, per Agustí Torelló (Caves Agustí Torelló) i Pere Castells (Fundació Alícia), i conferències sobre Gastronomia a càrrec de Pep Palau (Fòrum Gastronòmic) i el servei de restaurant per Lluís García, maître d’elBulliRestaurant.El XIV Concurs de Cuina i Restaurant, és una competició d’equips de cuina i servei de restaurant, dirigida als alumnes finalitzadors de la nostra escola, que pretén incentivar la iniciativa i la creativitat aquets futurs professionals des d’una perspectiva integradora de l’oferta del restaurant. En la present edició, els equips competiran amb un menú del que forma part el bacallà amb samfaina com a preparació obligatòria, a més del seu maridatge, còctel- aperitiu  i proposta de parament i decoració de taula. El jurat del concurs estarà integrat per les importants personalitats de món de la gastronomia, protagonistes de la primera part de la jornada: Pere Castells, Lluís García, Ramon Morató, Pep palau, Francis Paniego i Agustí Torelló, y pels Caps de Cuina i Restaurant del CETT, Oscar Teixidó i Guillermo Vives respectivament.

 

Dimecres 13 de maig  

III Concurs Mojito Bacardí-CETT  jornada dedicada a la celebració d’aquesta competició de cocteleria, dinàmica, oberta i ja consolidada, en la seva tercera edició. Els alumnes de l’escola hi participaran activament amb les seves propostes per aconseguir els millors Mojitos, els tradicionals i els d’innovació.També comptarem amb un jurat de prestigi, integrat per grans professionals dintre del sector de les begudes, com Jesús Bilbao, director de Compres de Bacardi, Juan Muñoz, President de l’Associació Espanyola de Sommeliers, Josep M. Gotarda, propietari de la cocteleria Ideal, Jordi Reig, de la cocteleria Torre Rosa, José Mª González Galán, barman de Barcadí, Marisa Lozano, RR.PP. de Vichy Catalán i Nan Ferreres, directora de l’Escola d’Hoteleria, com a representant del CETT.   

 

Dijous 14 de maig

Darrera jornada, dedicada al coneixement i al tast de productes de qualitat, de la ma d’experts en la matèria i de reconegudes empreses del món de la gastronomia: tècnica del tall de pernill, per Juan Muñoz i els ibèrics d’Estirpe Negra; el pa, de la ma de Xevi Ramon (Triticum); el foie, amb Jordi Terol, de Collverd; els gelificants, a càrrec de Joan Miñarro, de Solé Graells; els vins de la D.O. Navarra, amb la presidenta del seu Consell Regulador, Pilar García-Granero, i el bacallà, amb Jordi i Mercè Rafols, de Bacallaneries Rafols.

Categories
cett organitza iii trobada gastronòmica