Fotografia de: S’edita el nº 2 de la revista Ara. Journal of Tourism Research/Revista de Investigación en Turismo | CETT
Universitat de Barcelona

S’edita el nº 2 de la revista Ara. Journal of Tourism Research/Revista de Investigación en Turismo

08.10.2008
 
S’edita el nº 2 de la revista Ara. Journal of Tourism Research/Revista de Investigación en Turismo

(República Dominicana) i l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-Universitat de Barcelona centra la seva línia editorial prioritàriament en la recerca turística bàsica i aplicada en l’àmbit geogràfic del Carib. Ara pretén convertir-se en una eina divulgativa de les iniciatives vinculades a diferents sectors del turisme, en un horitzó de sostenibilitat, però també servir de camp de debat a nivell internacional entre investigadors i professionals del sector. Tot i que la problemàtica dels països caribenys té un marcat protagonisme en els articles publicats fins a l’actualitat, la línia de la revista no és restrictiva i està oberta a qualsevol experiència que tingui una aplicació o aporti una reflexió crítico-constructiva a la realitat dominicana i de la resta de països veïns.

El segon número de la publicació arriba puntualment en aquest segon semestre de 2008 amb un total de sis articles, cinc redactats en anglès i un en llengua espanyola. Els textos i autors són els següents: “St. Kitts at a Crossroad”, signat per Rachel Dodds, de la Ryerson University (Toronto, Canadà) i Jerome L. McElroy, del Saint Mary’s College (Notre Dame, Estats Units); “Ecotourism as a means of Community Development: the case of the Indigenous Populations of the Greater Caribbean”, per Jasmin Garraway, de l’Association of Caribbean States (Trinitat i Tobago); “Caribbean Delight: Moving Beyond the Sustainability Discourse in Tourism”, signat per tres autors, Carel Roessingh, Hanneke Duijnhoven i Myrte Berendse, de la Vrije Universiteit Amsterdam (Holanda); “Financial markets, microfinance and tourism in developing countries; the cases of the Phillipines, Nicaragua and the Dominican Republic”, text preparat per Jos van der Sterren (NHTV Breda University of Applied Sciences, Holanda); “Ética y mediación cultural en el ámbito turístico. Los mediadores del ocio turístico y el animador turístico”, signat per Xavier Puertas, professor de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-Universitat de Barcelona; i, finalment, el número el tanca l’estudi titulat “International Tourism in the Caribbean; its contribution over the last 25 years: 1980-2005”, per Fred Célimène i Bruno Marques, de la Université des Antilles et de la Guyane (Martinica).

Categories
número 2 revista ara journal tourism research revista investigación turismo