Fotografia de: “ VI Trobada Escola-Empresa” Més empreses que mai es comprometen amb el CETT | CETT
Universitat de Barcelona

“ VI Trobada Escola-Empresa” Més empreses que mai es comprometen amb el CETT

23.02.2006
 
“ VI Trobada Escola-Empresa” Més empreses que mai es comprometen amb el CETT

L’Hotel Alimara ha acollit els dies 14 i 15 de febrer la VI edició de la Trobada Escola-Empresa que cada any organitza l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

Aquesta trobada amb les empreses és fruit del compromís del Grup CETT amb la formació:  amb la formació professional i universitària i també amb la formació contínua, amb la formació al llarg de la vida entesa com a complement necessari a mesura que avança l’experiència professional.  Es tracta d’un compromís que el vincula estretament amb el sector turístic i la seva competitivitat  i amb les persones que hi treballen,  perquè el procés de formació i adquisició de competències professionals no es produeix només a l’escola ni acaba quan s’acaba l’escola.

 

En aquesta ocasió han estat 47 les empreses capdavanteres del sector,  que han assistit a la cita, que ja s’ha consolidat com un punt de convergència entre el món empresarial i els professionals i futurs professionals.  

 

Durant dos dies la Trobada permet als estudiants i antics alumnes del CETT conèixer  de forma directa algunes de les millors empreses del sector amb l’objectiu de facilitar un intercanvi de coneixements, feina, projectes…. . Per a les empreses representa tant una gran oportunitat per donar-se a conèixer i descobrir les inquietuds dels futurs professionals,  com una plataforma per presentar les seves propostes i explicar els valors i coneixements que cerquen a l’hora de cobrir les vacants laborals. En definitiva, l’objectiu és crear un espai comú de relació Empresa-Alumnes-Professionals-Universitat, i promoure i consolidar-ne els vincles per obtenir un desenvolupament professional exitós.

 

Enguany, es calcula que han estat prop de 1000 els alumnes que han visitat els diversos stands de la Trobada i que en total s’han presentat 150 propostes laborals i convenis en pràctiques.

La Sra. Isabel Galobardes, Directora General de Turisme, va ser l’encarregada d’inaugurar les jornades, que van comptar, amb  la presència dels representants de les diferents empreses participants, membres del Consell de Direcció del Grup CETT i del Servei d’Orientació Professional, Col·locació i Pràctiques (SOPC) de l’entitat, amb l’assistència de nombroses personalitats, com ara la Dra. Marien André, directora de l’Observatori de Turisme; el Sr. Josep Francí, director General de Formació Professional i Educació Permanent; el Sr. Narcís Bosch, secretari General del Consell de Cambres de Catalunya; el Sr. Josep Mª Navarro, sots Director General de Turisme; i la Sra. Joana Homs, Directora de Promoció de Turisme i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Guardó a la millor empresa col.laboradora

A més de les diverses diverses presentacions corporatives per part de les empreses i workshop, el programa de la Trobada inclou altres propostes destinades a analitzar l’estat actual del mercat laboral turístic i fomentar un major apropament entre l’escola i l’empresa. Així, cada any el CETT otorga el premi a la millor empresa col.laboradora del curs anterior, que en aquesta ocasió ha estat lliurat a Viajes el Corte Ingles. El Sr. Josep Francí va lliurar el guardó al  Sr.Joan Mª Saperas- Cap de l’Area Catalunya i Balears i a la Sra. Elisabeth Mendez Responsable RRHH de l’Àrea de  Catalunya i Balears. 

 

Un altre dels actes rellevants va ser la taula rodona que, amb el títol “Com ser competitiu en el mercat laboral turístic”, va permetre a cinc destacades personalitats del món empresarial i esportiu a  analitzar els valors, aptituds i actituds que les empreses cerquen en els futurs professionals, basant-se en la seva dilatada experiència professional. Miquel Bonet, gerent de Select, empresa de selecció; Silvia Font, entrenadora del primer equip del UB-Barça, Lluis Llongueras, propietari i gerent de Llongueras, Eduard Moret, director de l'àrea turística del F.C.Barcelona, i Reinhard Wall, director General de l’Hesperia Tower van donar a conèixer la seva opinió sobre les claus per facilitar la integració al mercat laboral dels joves estudiants.. El Dr. Joan Guàrdia, director Academic de l’EUHT CETT va actuar com a moderador en aquesta sessió magistral.

 

Mou-te

Paral·lelament a la Trobada Escola Empresa també té lloc el Mou-te, un programa destinat a promoure la mobilitat acadèmica i geogràfica dels estudiants del CETT dins l’àmbit nacional i internacional –Programes Erasmus, Lingua entre d’altres-. En el marc d’aquesta iniciativa, s’exposa a l’alumnat els diversos procediments i requisits de les estades a l’estranger, i se’ls anima a participar en una experiència docent d’aquest tipus. També té lloc la presentació d’empreses i projectes d’àmbit internacional que aprofiten la jornada per fer selecció de personal per anar a treballar fora del pais (Four Seasons, Marriott, …)