Fotografia de: La Fundació Gaspar Espuña CETT lliura els VII Premis de Projectes emprenedors en el sector turístic | CETT
Universitat de Barcelona

La Fundació Gaspar Espuña CETT lliura els VII Premis de Projectes emprenedors en el sector turístic

15.06.2011
 
La Fundació Gaspar Espuña CETT lliura els VII Premis de Projectes emprenedors en el sector turístic

En el paranimf de la UB, se celebrà el  dia 14 de juny, el lliurament dels Premis del VII Concurs de Projectes emprenedors coincidint  amb el dels Diplomes als  estudiants de màsters i de Cursos d’Extensió universitària de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB.

Aquests premis  que la  Fundació Gaspar Espuña – CETT convoca anualment per estimular la iniciativa emprenedora,  compten amb el valuós patrocini per l’Obra Social d’Unnim.

Els objectius essencials d’aquest concurs són, per tant, el foment de l’esperit emprenedor, la innovació com a estratègia competitiva de l’empresa turística i la creació d’empreses i serveis en el sector turístic, amb la finalitat que els participants desenvolupin idees de negoci, plasmant-les en un Pla d’empresa que permeti analitzar en profunditat el projecte i determinar-ne la viabilitat.

Pel que fa al Concurs, enguany, s’han presentat 7 candidatures. A la II etapa, un equip tècnic especialitzat en va fer una preselecció que van superar 4 projectes en la seva reunió del dia 11 de maig. Aquest equip tècnic especialitzat va ser format pel   Sr. Marcos Álvarez, tècnic en creació d’empreses de Barcelona Activa, especialitzat en tramitacions, permisos i llicències i els professors de l’EUHT CETT: el Sr. Oscar Casanovas, especialitzat en temes jurídics; Sr. Josep Anton Iglesias, professor, especialitzat en l’àrea economicofinancera; el Sr. Ramon Serrat, consultor, especialitzat en Medi ambient; el Sr. Eugeni Osàcar, especialitzat en màrqueting i el Sr. Andreu Vilaginés, en noves tecnologies.  Com a coordinadora  de l’equip, actuà la Sra. Adriana Espinet.

Superaren aquesta prova i passaren a la final els 4 projectes següents:

 

1. “IWANNA.travel” presentat per en  Marc García Mayneris.
2. “MÀRKETING TECNOLÒGIC MÒBIL” presentat per la Núria Cervantes Bañón.
3. “BURRICLETA” que presenten na  Ma Regina Casas Segura i en Joan Sales Peña.
4. “TURISMO 2.0 MÓVIL. Inclusión de medios multimedia sociales en la documentación turística impresa a través de códigos QR” del Sr. Sergio Martín Gutiérrez.


El Jurat, format pel Sr. Antoni Sansalvadó, President de la Fundació Gaspar Espuña-CETT  i per ordre alfabètic,  Sra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETT; Sr. Miquel Alabern; Director d’Operacions de l’Agència Catalana de Turisme per delegació del Sra. Marian Muro, Directora general de Turisme; Sr. Manel Bassols, director de la Fundació Gaspar Espuña-CETT;  Sr. Xavier Dumont, responsable del Centre  de Recursos per emprendre de Barcelona Activa; Sr. Pere Gelis, Cap d’Explotació d’Hotels Catalonia; Sr. Joan Longay, Cap de l’àrea de creació d’empreses del Departament d’empresa i ocupació; la Sra. Monique Rous de Madinhac, secretària de la Fundació Gaspar Espuña –CETT i  Sr. Miquel Sacristan, Director de Zona Barcelona Nord Est d’Unnim,  acordà unànimement el  proppassat 1 de Juny atorgar els premis següents:


- El primer Premi corresponent a 3.600 Euros al Sr. Joan Sales Peña  i Sra. Ma Regina Casas Segura pel seu projecte “BURRICLETA”, projecte d’empresa que fomenta l’ecoturisme de qualitat a través de la Burricleta, bicicleta rural elèctrica i la creació de rutes amb la voluntat de crear sinèrgies amb les empreses de l’entorn. La seva vocació és “conciliadora amb el territori i el medi ambient; divulgadora del patrimoni tangible i intangible i contemplativa”. El gestionen amb un soci el Sr. Ramon Mañas Segura. Reberen el premi de mans del Dr. Gaspar Rosselló, vicerector de Política acadèmica i qualitat de la UB, per delegació del Rector Magnfc.

- El primer Accèssit corresponent a 2.400 Euros  a la   Sra. Núria Cervantes Bañon pel seu projecte “MÀRQUETING TECNOLÒGIC MÒBIL”,  projecte que consisteix en la creació d’una capa de Realitat augmentada Mòbil per promocionar el patrimoni turístic i artístic de Catalunya. La Sra. Núria Cervantes rebé el premi de mans del Sr. Miquel Sacristan, Director de Zona Barcelona Nord-Est d’UNNIM.

- I el  segon Accèssit corresponent a 1800 Euros:  al Sr. Marc García Mayneris pel projecte “IWANNA.travel”, plataforma on line que filtra les necessitats dels viatgers i les fa arribar als hotels, en definitiva un nou canal de venda que inclou, a més, una xarxa social de viatgers. El Sr.Patrick Torrent, sotsdirector de l’Àgencia Catalana de Turisme de la Generalitat lliurà el Premi al Sr. García.

 
En acabar el lliurament d’aquests Premis, la Fundació Gaspar Espuña-CETT atorgà, fora de concurs,  el  PREMI HONORÍFIC A L’EMPRENEDOR PIONER al SR. JAUME SOTERAS FONT, empresari de Barcelona, per la seva dilatada i emprenedora trajectòria professional en favor de l’hoteleria i la restauració  que va crear el Grup Soteras.
El Sr. Soteras rebé el premi de mans del Sr. Espuña, president honorífic de la Fundació, del Sr. Antoni Sansalvadó, actual president de la Fundació Gaspar Espuña CETT i de la Sra. Mª Regina Casas.

Categories
Fundació Gaspar Espuña CETT-UB Premis Emprenedors