Fotografia de: CETT-UB imparteix el Primer Màster Oficial a Espanya centrat en l'estudi del Patrimoni Culinari i Gastronòmic | CETT
Universitat de Barcelona

CETT-UB imparteix el Primer Màster Oficial a Espanya centrat en l'estudi del Patrimoni Culinari i Gastronòmic

16.09.2011
 
CETT-UB imparteix el Primer Màster Oficial a Espanya centrat en l'estudi del Patrimoni Culinari i Gastronòmic
  • El CETT i la Universitat de Barcelona seran pioners en atorgar el reconeixement universitari oficial als futurs màsters, experts en patrimoni gastronòmic.  
  • Es tracta del primer i únic màster oficial sobre el fenomen gastronòmic que permetrà la professionalització en empreses i institucions i possibilitarà l’accés als estudis de doctorat.


L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme CETT, centre adscrit a la Universitat de Barcelona, posa en marxa el proper 18 d'octubre, el primer Màster oficial en Gestió del Patrimoni Culinari i Gastronòmic.


Es tracta de l’ únic màster oficial que aborda l'estudi de la gastronomia com a manifestació cultural des d'una perspectiva multidisciplinària. Pretén dotar a l'alumne del coneixement, la capacitat d'anàlisi i la competència en gestió de projectes que li permetin accedir a la recerca i/o emprendre plans innovadors vinculats al patrimoni gastronòmic .

Al tractar-se d’un màster oficial permetrà per primera vegada la possibilitat de seguir els estudis en programes de doctorat relacionats.

La societat actual demana investigadors i professionals que entenguin el fenomen gastronòmic com un àmbit on desenvolupar coneixement, i com una oportunitat d'innovació i de creativitat, persones capacitades per interpretar les noves perspectives que s'han obert en el terreny de l'alimentació i de les seves formes de consum, i molt especialment en les activitats d'oci, turisme i desenvolupament territorial que s'hi associen.

Isabel Lugo, coordinadora de l'Àmbit de Coneixement Expert de Cuina i Gastronomia de CETT-UB, és la responsable d'aquest màster.


El quadre docent del màster estarà constituït per reconeguts especialistes universitaris en antropologia, història o sociologia de l'alimentació, experts en dietètica i nutrició, coneixedors del producte i de la transformació culinària, i professionals del turisme i l'empresa gastronòmica, de la comunicació o el periodisme especialitzat.

El màster s'adreça a llicenciats / des universitaris, professionals d'empreses turístiques, d'institucions públiques o privades, de la gestió cultural o la comunicació, que vulguin adquirir o consolidar un coneixement profund sobre tots els aspectes materials i culturals vinculats a la gastronomia, amb l'objecte de millorar la seva pràctica professional o especialitzar-la en aquest àmbit, orientant cap a la valorització, la promoció i la gestió dels recursos culinaris i gastronòmics.

Continguts:

Mòdul 1: Innovació turística
Mòdul 2: Antropologia i Història de l'Alimentació
Mòdul 3: Coneixement i transformació del producte culinari
Mòdul 4: Nutrició i dietética
Mòdul 5: Aliments i territori: turisme gastronòmic
Mòdul 6: Instruments d'organització i gestió en àmbits gastronòmics
Mòdul 7: Màrqueting estratègic i operatiu 
Mòdul 8: Comercialització i gestió de projectes

60 crèdits europeus

Inici: 18 octubre 2011
Finalització: juny 2012

Categories
Masters CETT CETT-UB gastrononia enoturismo
Material relacionat
master-en-turisme.html