Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

27.07.2022

“Xef Expert és la formació adequada perquè professionals de la cuina adquireixin el nivell de mestre”

David Peguero va néixer a Antequera (Màlaga). Els seus primers anys al món professional van ser al món de la cuina. Va estudiar hoteleria amb especialitat en restauració a l' Ecole Hoteliere de Lausana a Suïssa. La seva carrera professional l'ha portat al Regne Unit, França i Espanya, treballant sempre al món de l'hoteleria, la consultoria i l'educació superior. Es va graduar a IESE en Administ...

Llegir tot
17.06.2022

Felipe Celis: “La sostenibilitat gastronòmica crearà llocs de feina a la restauració i a les empreses que tractin aliments”

Felipe Celis va néixer fa 36 anys a Xile. Va estudiar al seu país d’origen, però ja tenia la idea al cap que era imprescindible viatjar per aprendre, especialment en el món gastronòmic. Ha cuinat a diversos llocs, dels quals, a part de restaurants d’alta cuina com el Fat Duck, destacaria la Fundació Alícia , on va tenir el primer contacte amb la recerca gastronòmica. És professor de cuina al CE...

Llegir tot
08.06.2022

Helena Martín: “A les llars europees es malgasten més de 17.000 milions de kg de fruites i verdures fresques a l'any”

La directora del Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia del CETT, Helena Martín , ha presentat al congrés Microbial Foods de Copenhaguen un pòster titulat Kombucha made from Brassica discards as a healthy and innovative value-added beverage , en col·laboració amb l' IRTA i la Fundació Miquel Agustí . Reintroducció de residus alimentaris a la cadena alimentària A grans trets, què recull el...

Llegir tot
23.05.2022

El pop up del Diploma Xef Professional proposa una experiència gastronòmica africana el 17 de juny al CETT

L’alumnat del Diploma Xef Professional del CETT ofereix una proposta gastronòmica en format pop up el divendres 17 de juny, a les 20.00 h, a l'Aula Restaurant. L’experiència culinària girarà a l’entorn del menjar africà i les fusions amb altres gastronomies arreu del món. Les reserves per assistir-hi es poden fer per missatge directe al compte d’Instagram Afro World Cuisine o al correu afroworl...

Llegir tot
03.05.2022

La XVI Trobada Gastronòmica del CETT aprofundeix en el desenvolupament sostenible del sector

El sector gastronòmic s’ha donat cita aquest dilluns i dimarts en la XVI Trobada Gastronòmica del CETT per analitzar desenvolupament sostenible de la gastronomia des de la dimensió mediambiental, sociocultural i econòmica. Celebrada a l’Hotel Alimara, la trobada ha aprofundit en el coneixement holístic de la gastronomia amb el foment de la innovació i l’humanisme i en les relacions entre el sec...

Llegir tot
20.04.2022

La XVI Trobada Gastronòmica, el 2 i 3 de maig al CETT amb Carme Ruscalleda i Jordi Cruz

La XVI Trobada Gastronòmica tindrà lloc el 2 i el 3 de maig al CETT. La cita és un espai d'enllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de restaurant i la recerca gastronòmica. Aquesta edició posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible tant des de la dimensió mediambiental com des de la sociocultural i l’econòmica...

Llegir tot
30.03.2022

“Guanyar el Premi Jove Xef de Menorca és una recompensa a l’esforç dedicat al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques”

Pau Sintes Juanico té 21 anys i és d’Alaior, un petit poble de Menorca. Està estudiant el 4t curs del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques al CETT. Les seves aficions són cuinar per als seus amics i família, anar a buscar bolets, pescar i fer excursions per la costa de l’illa. Recentment, ha guanyat el Premi Jove Xef de Menorca 2022 . Gastronomia de Menorca Què suposa haver-te end...

Llegir tot
24.01.2022

Oberta la convocatòria de la 37a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona

Ja està oberta la convocatòria per presentar candidatures a la 37a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona . Organitzats per la CETT Fundació i el CETT amb el Saló del Turisme B-Travel i Fira de Barcelona , els guardons reconeixen aquells productes, serveis, estratègies o accions que aportin una visió innovadora en l’àmbit de la comunicació, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca...

Llegir tot
23.12.2021

Com podem fer els àpats de Nadal més sostenibles

Les dates de Nadal estan lligades als àpats tradicionals. Malgrat que són dinars i sopars extraordinaris, podem també fer-los més sostenibles amb un consum responsable d’aliments i reduint el malbaratament alimentari . En aquest sentit, cal recordar que a la UE cada any es malbaraten 88 milions de tones d’aliments , amb un cost associat de 143 bilions d’euros. Aquesta xifra equival a uns 173 ...

Llegir tot
09.11.2021

La cuina i la gastronomia evolucionen: no et quedis enrere!

gastronomia sostenibilitat barcelona

No et perdis les càpsules d'experiència CETT ! Ets professional de la cuina i gastronomia i vols reimpulsar la teva carrera? Necessites noves competències culinàries des d'una visió tècnica i de gestió? Vols entrar al sector de forma professional amb plenes garanties? Vols especialitzar-te en pastisseria i cuina dolça innovadora amb les darreres competències? Al CETT, t’oferim un ventall ...

Llegir tot