Fotografia de: El CETT, nou membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’OMT | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT, nou membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’OMT

18.09.2019
 
El CETT, nou membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’OMT

· El CETT formarà part d’aquest òrgan assessor de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) de les Nacions Unides, que vetlla per un turisme responsable i sostenible.

· El CETT, que compta amb una trajectòria de 50 anys d’experiència en l’àmbit turístic, participarà en l’agenda de l’OMT posant el focus en la transmissió de coneixement entre l’àmbit acadèmic i l’empresarial.

El CETT, Centre Universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, forma part de la nova la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). El Centre, que compta amb una trajectòria de 50 anys d’experiència en l’àmbit turístic, participarà en aquest òrgan assessor de les Nacions Unides que té la funció de contribuir als objectius, la missió i el programa general de treball de l’OMT, així com al disseny i supervisió de la seva estratègia. El CETT participarà en aquesta tasca aportant els seus coneixements i criteri, amb la finalitat de generar sinergies entre els àmbits públic, l’empresarial i el món acadèmic.

La Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT, assegura que “aquesta incorporació suposa un reconeixement a la tasca desenvolupada pel CETT al llarg de 50 anys i una oportunitat molt rellevant per compartir coneixements i visions estratègiques en relació al model i a la formació turístics per al qual cal apostar amb ens públics i privats d’arreu del món”. La vocació internacional és, precisament, un dels eixos clau del CETT, que compta amb aliances estratègiques amb més de 80 universitats internacionals, estant present, d’aquesta manera, als cinc continents.

Ana Larrañaga, representant d’IFEMA/FITUR, serà la presidenta d’aquesta Junta fins al 2021, després d’haver estat escollida per ocupar aquest càrrec durant l’Assemblea General celebrada a Sant Petersburg.

Entre les tasques i funcions de l’OMT destaquen les de generar coneixement dels mercats, promoure polítiques i instruments per assolit un turisme competitiu i sostenible i també fomentar la formació en aquesta matèria.

La Dra. Maria Abellanet ha volgut destacar que “al CETT sempre hem entès la formació i la recerca com peces claus en el desenvolupament responsable del sector turístic i en la seva professionalització i, per tant, valorem molt positivament que l’OMT aposti per impulsar aquests àmbits”. 

Categories
OMT Turisme CETT Nacions Unides UNWTO