Fotografia de: Tourban, projecte europeu amb participació del CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT-UB dinamitza la comunitat professional virtual ‘Technology and Digitalisation’ del projecte europeu Tourban

23.02.2022
 
El CETT-UB dinamitza la comunitat professional virtual ‘Technology and Digitalisation’ del projecte europeu Tourban

El CETT-UB s’encarregarà del desenvolupament i dinamització de la comunitat professional Technology and Digitalisation del projecte europeu Tourban per a un turisme més sostenible i digital. Tourban és una iniciativa finançada per la UE que dona suport a les pimes de turisme urbà perquè siguin més competitives i més sostenibles des del punt de vista ambiental, econòmic i social.


Innovació i sostenibilitat en turisme

Es tracta d’un projecte proporciona als responsables d’aquestes pimes les habilitats, les capacitats i els recursos financers que necessiten per convertir-se en catalitzadors de la innovació i la sostenibilitat. Un dels partner principals és la Cambra de Comerç de Barcelona.

En el projecte, s’ha creat la Comunitat Tourban, on interactuen tots els membres de la iniciativa. Aquesta comunitat està dividida en 11 grups i, en concret, el de Technology and Digitalisation es dinamitzarà des del CETT, sota la coordinació del Dr. Enric López C., durant aquest any.

El Dr. Enric López C. afirma sobre la iniciativa: "Aquest projecte permet al CETT compartir amb la Comunitat Tourban, pimes europees del sector turistic, el nostre coneixement expert en els àmbits de la digitalització i la tecnologia, que és el grup d´aquesta comunitat que dinamitzem". Segons el coordinador, "tot aquesta tasca es durà a terme sempre sota el prisma de potenciar la sostenibilitat del sector turístic i la seva competitivitat, reforçant així el nostre posicionament líder com a institució".

Continguts digitals a Tourban

La dinamització implica la identificació, curació i publicació de continguts digitals que puguin interessar als membres d’aquesta Comunitat. Per exemple, s’hi tractaran qüestions com la transformació digital, big data, IoT, VR/VA, cloud computing, etc. També s’hi faran dos webminars.

Aquests continguts poden ser de tercers i també propis. Per aquesta raó, de forma gradual l’equip docent i expert del CETT podrà compartir els seus coneixements en aquests àmbits de Technology and Digitalisation amb tota la Comunitat Tourban.

A més, amb l’objectiu que els estudiants del CETT participin en projectes reals i professionals, en aquesta primera part del projecte l’estudiant Giulia Toral ha pogut fer el seu Treball Final de Grau (TFG). El TFG s’ha centrat a conèixer els fonaments de la dinamització de comunitats professionals virtuals i a crear publicacions per a aquesta comunitat.

Web de Tourban

Dr. Enric López C.
Aquest projecte permet al CETT compartir amb la Comunitat Tourban el nostre coneixement expert en els àmbits de la digitalització i la tecnologia

Dr. Enric López C.

CETT-UB
Categories
tourban projecte europeu comunitat professional turisme tecnologia digitalització cett