Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

08.04.2021

La connexió entre persones, un valor afegit

CETT estudiants internacionals estudiar a Barcelona

Descobrir nous indrets, cultures i persones és enriquidor a nivell personal i també durant l’etapa de formació, especialment en el sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. La internacionalització és un component clau en aquestes disciplines i és un dels valors del CETT-UB, que compta amb programes de mobilitat internacional en 28 països de...

Llegir tot
19.03.2021

Fomentar l’alimentació sostenible, l’objectiu del projecte Menú de les Estacions

Gastronomia sostenibilitat Escola Tècnica Professional Barcelona capital mundial de l'alimentació sostenible Barcelona

El CETT col·labora en l’elaboració de les propostes gastronòmiques que es proposaran al sector de la restauració per a cada una de les estacions de l’any. Les ciutats són responsables del 70% del malbaratament al món, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), i per això el ...

Llegir tot
07.03.2021

8M: La igualtat de gènere als ulls de les dones de la Comunitat CETT

8M gènere Pla d'Igualtat CETT comunitat CETT #WeAreCETT turisme hoteleria gastronomia RSE

Les dones són un dels pilars del CETT, i així ho mostra la seva presència a la comunitat CETT, que és, en total, del 61 %. També encapçalen les posicions més altes de l’equip directiu, integrat per cinc dones -entre elles, la CEO i la gerent-, i dos homes, fet que suposa que un 71,5 % de dones ocupen el consell de direcció. Pel que fa als caps de de...

Llegir tot
25.02.2021

S’obren les inscripcions al Restaurant Pop-up del CETT

Tindrà lloc els dies 22 i 25 de març i, enguany, com a novetat, es transforma el projecte en un servei take away. La innovació i les noves tendències en restauració són part de la formació al CETT. Un exemple n’és el Restaurant Pop-up, que duen a terme els alumnes de 4t del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. Es tr...

Llegir tot
09.02.2021

Reduir el malbaratament alimentari, un objectiu comú d’Espigoladors i el CETT

Espigoladors gastronomia malbaratament GRCiG Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques Cicle Formatiu de grau superior en Direcció de Cuina alimentació cuina

El malbaratament alimentari és un repte global i un dels problemes més presents a la societat. A Europa, el malbaratament alimentari se situa entre 280 i 300 kg per habitant i any, segons indica l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). A més, aproximadament el 85% dels aliments malbaratats a nivell mundial só...

Llegir tot
01.02.2021

Què hem après amb la pandèmia?

Maria Abellanet COVID-19 recuperació turisme hoteleria gastronomia

El turisme és un dels sectors que s’ha vist més afectat per la paràlisi provocada per l’emergència sanitària de la COVID-19. De fet, segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT), caldran entre 2 i 4 anys per recuperar les xifres del 2019. A aquesta realitat hi fa referència la Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT, a Línia Sant Andreu, q...

Llegir tot
08.01.2021

La recerca al CETT-UB: més de 150 activitats durant el curs 2019-2020

TURCiT Grup de recerca en Turisme Cultura i Territori GRATiR Grup de recerca en Allotjaments Turístics i Restauració GRCiG Grup de recerca en Cuina i Gastronomia Recerca CETT Turisme Hoteleria Gastronomia

El turisme cultural, la sostenibilitat turística, el rendiment i la productivitat en allotjaments turístics i restauració i la innovació gastronòmica han estat les principals línies de recerca El CETT-UB ha dut a terme durant el curs 2019-2020 més de 150 activitats relacionades amb la recerca en les seves àrees d’expertesa: turisme, hoteleria i g...

Llegir tot
21.12.2020

Les 5 recomanacions clau per evitar el malbaratament alimentari durant aquestes festes de Nadal atípiques

Nadal COVID-19 malbaratament alimentari festes esdeveniments gastronomia cuina sostenibilitat ODS

· Els experts del CETT-UB, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, aconsellen fer un consum responsable durant aquestes festes · Planificar els menús, el nombre de comensals i reaprofitar ingredients, algunes de les principals recomanacions Les festes de Nadal seran, enguany, atípiques. Les trobades seran més reduïdes, ...

Llegir tot
20.12.2019

La sostenibilitat i la gestió de les destinacions centren les més de 200 activitats de recerca del CETT-UB durant el curs 2018-2019

Recerca Memòria CETT TURCiT Turisme Cultura Territori GRATiR Allotjaments Turístics Restauració GRCiG Cuina Gastronomia

• L’objectiu d’aquests projectes és aportar valor al sector a través de la recerca aplicada i la generació de coneixement científic La sostenibilitat, la gestió de les destinacions, el turisme cinematogrà...

Llegir tot
11.07.2019

Arriba la nova edició del Buddy Program! Apunta't

Buddy Program Internacional Experiència Estudiant Grau de Turisme Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

QUÈ ÉS UN BUDDY? Un Buddy local ajuda en el procés d’acollida d’un estudiant internacional que ve a estudiar al CETT-UB durant un o dos semestres en les formacions de Grau de Turisme o de Ciències Culinàries i Gast...

Llegir tot